Catastrofele si alte rele se pot intampla din mai multe motive: din prostie, din indiferenta, din dragoste, din ura, din rautate, din mandrie din curiozitate, din competitie, din frica, din lacomie, din gelozie, din admiratie, etc. Alege tu.
Cu siguranta nu. Ce vina aveau evreii care au fost exterminati in lagare, sau copiii care mor de foame in Africa? Sunt ei mandri? Merita ei raul acesta? Biblia instiga la violenta in numele lui Dumnezeu, nicidecum la fapte bune sau descoperiri stiintifice.
Biblia a fost scrisa de mai multe persoane iar eu am citit faptul ca mandria si rautatea nu sunt pe placul lui Dumnezeu. Aveti dreptate si dvs., s-au intamplat numai dezastre si in numele acelui Dumnezeu imaginar dar tot din rautate si mandrie mor saracii de foame pentru ca bogatii ii considera impuri, rase inferioare si nu ii ajuta.Sincer ati facut si dvs. un talmes balmes ca si mine.
In realitate trebuie selectat de peste tot ceea ce este bun, si din biblie, si din doctrina de dreapta si din doctrina de stanga.
"mandria si rautatea nu sunt pe placul lui Dumnezeu"... sa inteleg ca nu esti constient de faptul ca acel zeu sufera de acele "pacate". Nu ii place cand vede la oameni asa ceva deoarece nu-i place de el? Nu-i place cum este motiv pentru care incearca sa faca in asa fel incat creatia sa nu ajunga ca el?
Stii ce zice biblia despre paiul din ochiul vecinului nu? Sfatul acesta trebuie sa-l asculte acel zeu dupa care sa o arda gen "nu-mi place mandria si rautatea".
"catastrofe"... ce anume intelegi tu prin "catastrofe"? Cutremure? Incendii? Inundatii? Boli? Prin ce anume este de vina mandria si rautatea pentru asa ceva?
Si cand zici "mandrie si rautate", te referi doar la oameni? Pai cum ramane cu catastrofele de dinaintea oamenilor? Erau oamenii vinovati si pentru ele?
"ba, voi stiti cine sunt eu? Nu mai e nimeni ca mine!"... prin asta tu acum faci o descriere a zeului crestin.
"nu este educativa biblia?"... care parte din biblie? Cea in care apare un zeu tiran obsedat de putere (VT) sau cea in care apare un semizeu hippie wannabe (NT)? Ambele contin absurditati care nu sunt demne de urmat doar ca VT contine mai multe.
Nu toti bogatii ii considera impuri pe cei saraci, sunt si oameni bogati de treaba. Nu mi te adresa cu dvs, ma faci sa ma simt batrana si am doar 21 de ani.
Cititi mai sus ce i-am raspuns utilizatorului elvina, e valabil si pentru dvs.Va multumesc pentru intelegere!
Vezi ca intr-un fel ti-am raspuns si la acel comentariu. Mai citeste o data ce ti-am scris.
"In realitate trebuie selectat de peste tot ceea ce este bun, si din biblie"... cand ai un zeu atotorice asa cum pretinde biblia, nu e loc pentru greseli. Daca apar greseli in biblie (si apar), acel zeu fie este inexistent, fie nu e asa cum il descrie biblia.
Iti mai repet o ultima data intrebarile :
1 - Ce anume intelegi tu prin "catastrofe"?
2 - Cum ramane cu catastrofele de dinaintea oamenilor?
3 - Cum ramane cu mandria si rautatea acelui zeu?
1.Catastrofe adica torturi, razboaie.
2.Cand am spus ca sunt mandri si rai, m-am referit la aproape tot ceea ce misca.
3. Aveti dreptate, cine stie peste ce vom da dupa moarte, mi se face si frica.Mai bine nu ar exista nimic.
"Ba, voi stiti cine e Dumnezeu? Nu mai e nimeni ca el!"
- Calaii, acum cateva sute de ani.
Tu esti doar un copil care habar nu are ce vorbeste. Cand vei creste mai mare vei intelege. Sau, daca o vei tine asa, vei ajunge un habotnic sadea. Daca spui ca biblia a fost scrisa de mai multe persoane, cum poti conchide ca mandria si rautatea nu sunt pe placul unei divinitati imaginare care apare intr-o carte veche scrisa de oameni.
Stii ce inseamna left hand path cu adevarat?
Mandria nu este un pacat. Iar rai sunt oamenii, nu are rost sa amesteci divinitati in asta.
Mandria nu e singurul pacat pe care orice om il are sau rautatea (furia) mai sunt si : invidia, lacomia, lenea, desfranarea etc.Si ca sa iti raspund si la intrebare... nu toate aceste razboaie s-au intamplat din cauza ca oamenii nu gandesc la fel fiecare sef de stat spre exemplu are ideiile lui care contrazic ideiile altui sef de stat si atunci ce fac sefii de stat? se cearta si pana la urma se ajunge la un razboi daca cearta nu e oprita
Aveti id ul boss Ionut dar sunteti foarte inteligent pentru un tip de etnie roma.
Dinozaurii s-au mancat intre ei cu mult timp inainte de aparitia oamenilor.
Sunt logat cu facebook ceea ce inseamna ca sunt logat cu i-d de yahoo si nu pot sa schimb numele dar macar eu stiu ceva gramatica. Daca crezi ca sunt rom si tu esti unu dintre aia "albi " inseamna ca ti-ai jignit rasa
"'ba, voi stiti cine sunt eu? Nu mai e nimeni ca mine!"
Nu-ti suna cunoscut asta? Nu zeul biblic are textele astea? Nu e el definit ca cel mai smecher?
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: