"Ras Tafari te invata ca un Buddist, Hinduist, Negru, Alb, Chinez, Crestin, Ateu (etc.) pot trai alaturi invatand unul de la altul."
---Rai pe Pamant si pace.
Amuzant, nu, ci mai degraba trist. Si votul lor conteaza cit al nostru, iar la capitolul procreere ne bat clar. Viitorul e al lor.
Este amuzant sa vezi cat de amuzati sunt unii de faptul ca se considera superiori altora datorita simplului fapt ca nu au credinta.
Si eu m-am simtit superior cand am scris raspunsul asta..incep sa innebunesc, probabil.
Dap! nu ezit sa rad de ei de fiecare data cand incep cu povestioarele lor adorabile cu dumnezei, zane,lumini,sclipici, unicorni, pesti care inghit oameni, tufisuri vorbitoare, minuni etc.
De asta mai si stau la orele de religie...sa aud povesti stupide si sa rad de ele. teehee
De ce să nu fie amuzant? Fiecare crede în ce vrea. Uite-http://www.youtube.com/watch?v=3_mYX9q5ap0 ăsta se crede Jesus, cum să nu fie amuzant? E trist, într-adevăr.
Say praise Jesus!
E,intr-un fel,amuzant.
Stii de ce?
Pentru ca prea putini dintre oamenii din lumea asta cred cu tarie doar intr-un singur lucru.
Multi sunt confuzi si spun ca daca dzeu exista,el e real, si atunci cele ce tin de domeniul fantastic cum sunt zanele,elfii,gnomii,unicornii etc sunt considerate inutile si copilarii...
Asta pentru ca exista o bariera intre dzeu, aceasta fiinta suprema care, apropo, tine TOT de domeniul fantasticului si intre aceste mici vietati paranormale amintite mai sus.
Eu cred ca nimic nu e mai real decat altceva atat timp cat este incadrat la fenomen abstract, asa cum sunt dzeu si zanele...
Stai liniștit, bagă degetul în gură și închide ochii și vei vede zâne și elfi.
Îți spun așa.
Dacă crezi în Dumnezeu și există ai căștigat totul dacă nu ai crezut și el există ai pierdut totul
E foarte amuzant, crede-ma ca in fiecare zi intru la categoria religie sa citesc cate ceva.Sunt unii chiar penibili care cred ca tot ce zboara se mananca.
Te rog frumos, nu timpenia aia de pariu a lui Pascal. Hai mai bine sa o reformulam - poarta-te ca si cum te-ar veghea dumnezeu pas cu pas si ai cistigat, indiferent daca el si exista. Nu de alta, dar cea mai atroce idee promovata de crestinism e cea cum ca, oricit de bun ai fi, daca nu esti limbincurist la adresa divinitatii, ajungi naibii in iad. In cazul asta, dumnezo' e cretin - hai in rai cu criminalii care zic "doamne ajuta" inainte sa dea unuia in cap si in iad cu nemernicii de atei/agnostici care au facut intr-o viata mai multe pentru semeni decit un continent intreg de pupaci de moaste. Halal, monser, halal!
Dacă crezi in Odin și există, ai caștigat totul, dacă nu ai crezut si el există, ai pierdut totul.
Nu este amuzant este o forma de etnocentrism. Valorile noastre sunt bune restul sunt eronate---in cazul religiei"Ceea ce credem noi si ceea ce facem este pozitiv si corect, iar credintele si ritualurile altora sunt gresite"
Rastafarienizmul este o miscare politico-spirituala ce are la baza slava si gloria regilor Ethiopiei.
Un religios trebuie sa accepte diversitatea in entitatile mistice, religioase, sacre care nu apartin cultului sau si nu poate sa sustina ca adevarul lui este valabil si pentru persoanele din jur.
Faptul ca x vrea sa convinga ca are dreptate din punctul de vedere religios e ca si instictul de reproducere in care x trebuie sa isi transmita genele mai departe pentru ca dupa parerea lui genele sale sunt mai bune si trebuie sa supravietuiasca si sa combata celelalte gene.
Ras Tafari te invata ca un Buddist, Hinduist, Negru, Alb, Chinez, Crestin, Ateu (etc.) pot trai alaturi invatand unul de la altul.
Daca aparti unei religi asta nu te face mai religios sau spiritual te face doar o oaie in turma sociala.
Religia si spiritualitatea nu sunt cele care sunt invatate la scoala sau invatate de preoti.Mai apropiata de acestea este psihologia.
Psihologia este, in termeni vechi stiinta despre suflet.
Dar cand habotnici gen EmaS face astfel de afirmatii?
"Dumnezeu in sfintenia Lui trebuie sa pedepseasca pacatul.Plata pacatului este moartea."
"Daca doresti sa placi oamenilor nu vei fi placut Domnului.
Mai poate fi amuzant cand sperie copii?
Am,inteles si iti respect credinta dar: credinta in "elfilor,zanelor, unicornilor",e mult mai diferita ca si credinta religioasa,desi e adevarat ca fac parte din acelasi spectru supranatura cat despre psihologie sunt de acord cu tine,din pacate psihologia a fost foarte mult timp privita ca o pseudo-stiinta. In orice caz in ce priveste psihologia,trebuie sa stii sa te folosesti de ea si de cuvinte,si sa o adaptezi credintei religioase in cazul religiei,da e adevarat ca spiritualitatea adevarat nu are legatura cu religia de turma care se preda in scolii,are un fond mult initiac, inchis,multor religii inrudite intre ele nici cunoscdu-se esentialul,sunt multi care pretind ca sunt credinciosi,necunoscand nimic din credinta lor, eu acum ma axez pe o spiritualitate mai complexa a crestinismul, mai esoteric, cu un centru mai de prin misticismul evreiesc, incerc sa aprofundez mistica evreiasca mai ales ce a solomoneala in caz ca ai citit cartea Templul lui Solomon intelegi despre ce vorbesc, eu acum o citesc
Pana cand filosofia care ne invata ca o rasa este superioara si alta inferioara nu va fi discreditata si respinsa.
Pana cand intr-o natiune nu vor mai exista cetateni clasa 1✲ si alti considerati de clasa 2✲
Pana cand culoarea pieli va fi mai importanta decat culoarea ochilor
Pana cand drepturile de baza a oamenilor nu vor fi garantate pentru toti fara deosebire de rasa
Pana atunci visul de pace de lunga durata, cetatenia lumi si regulile morale internationale vor ramane doar o iluzie si un obiectiv neatins.
-Ras Tafari Makonnen
(Haile Selassie, King of King, conquering lion, power of trinity)
Traducerea este facute de mine, nu este perfecta
Aiurea, creste numarul ateilor "de turma". Relevant e numarul celor care au peste 18 ani, de regula o familie, o slujba, si isi educa progeniturile in spiritul unei morale strict umaniste, lasind povestile cu bau-bau deoparte. Problema nu e ca mai zici uneori doamne ajuta sau doamne fereste, ci ca tolerezi sa se construiasca monstruozitatea aia de catedrala a bintuirii din banii tai platiti ca taxe, ca inghiti religia si icoanele in scoli, ca raspunzi la gizas a inviat cu "adevarat a-nviat" doar ca sa nu te iei in gura cu crestinopatii. Cind vom avea macar 5% atei/agnostici faptici, nu declarativi, abia tunci poate ne vom putea gindi macar la o schimbare cindva in viitor.
P.S. N-ai idee ce m-am distrat de paste acuma cum se chinuia unchi-miu sa smulga un a-nviat de la mine, ca el o tot ardea cu a-nviat si eu ii raspundeam cu buna dimineata...
DeProfundis99 întreabă: