Ai dreptate draga prietene, este foarte bine sa ne inchinam acasa singuri, doar noi si Dumnezeu, asa este. Dar nu este suficient, este uneori nevoie de o inchinare publica. Domnul Iisus a spus si ''Biserica este casa Tatalui meu, o casa de rugaciune''
Iisus mai spune ''Biserica este mireasa Mea''
Iisus face o paralelea, descrie relatia Lui cu Biserica, casi relatia dintre un barbat si o sotie, adica o relatie foarte stransa, apropiata, o relatie de dragoste. Iisus iubeste biserica pentru ca acolo El ne strange la un loc, ne strange la un loc pe noi, copiii Lui, poti fi crestin fara sa vii la biserica, dar vei fi ca un carbune care a fost scos din foc, nu dupa mult timp daca nu esti atent, te vei stinge. Biserica este locul unde este Dumnezeu, de ce crezi ca se spune ''Biserica este casa Tatalui Meu'' Pentru ca acolo locuieste Dumnezeu. Tu cand mergi acolo nu te gandi ca te duci la preot, icoane, sau altceva, gandeste-te ca te duci acasa la Dumnezeu. Domnul sa iti dea intelepciune. Hristos te iubeste.
Eu ma gandesc ca ma duc nu numai in casa lui Dumnezeu, ci si la preot, si la icoanele mele dragi si la mirosul de tamaie si mai ales la Potirul Sfant in care se afla Trupul si Sangele Domnului meu scump.
Fiecare face cum consideră.
Da, și eu sunt de acord ca fiecare să se roage în intimitatea lui.
frato întreabă: