| Labyrinth a întrebat:

Nu este incinerarea mai igienică decât înmormântarea? De ce creştinii nu o acceptă?

43 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca este scris: Din tarana esti si in tarana te vei intoarce. Asa a lasat Dumnezeu.

| Mădă0611 a răspuns (pentru EmaS):

Pai daca esti ars, nu tot in tarana ajungi? Ajungi mai repede smug

| Thunderstruck a răspuns (pentru EmaS):

Cate erori de logica intr-un singur raspuns...

| wales a răspuns:

Nu ştiu ce înţelegi tu prin '' Nu este incinerarea mai igienică decât înmormântarea? ''. Uite două exemple, o înmormântare la evrei şi o incinerare la hinduşi: Despre înmormântările la evrei atât îţi spun, sunt diferite de ce vezi la ortodocşi. Evreii nu ating mortul şi nici nu-l pot vedea, în vreme ce la hinduşi mortul este incinerat apoi cenuşa este aruncată în apa fluviului considerat de aceştia sfânt, iar apa respectivă mai în aval este folosită pentru spălat băut gătit etc. Acum tu ce crezi, ce este mai igienic, o înmormântare sau o incinerare?

`` De ce creştinii nu o acceptă? ``

În Anglia creştinii incinerează morţii, pământul pe insulă este destul de scump şi nu toţi îşi permit să-şi îngroape morţii. Englezii nu au aşa multe cimitire cum avem noi.

| EmaS a răspuns (pentru Mădă0611):

Dar dupa ce trupul este incinerat este aruncat in mare sau in alta parte, nu este ingropat.

| EmaS a răspuns (pentru Thunderstruck):

Din punct de vedere crestin nu este nici macar una! Pentru mine acest lucru conteaza.

| Thunderstruck a răspuns (pentru EmaS):

Aici nu te contrazic.Ai dreptate, dar crestinismul deocamdata se contrazice cu realitatea.

Da, ma duce pe mine lumea pana la mare, sau la vreun ocean (stau in inima si sufletul Romaniei tongue). O Sa ma arunce undeva pe un deal din apropiere, sa ma zboare vantul (o sa cer asta in testament) si apoi tot pe pamant ajung, la foarte putin timp in el, cenusa patrunde pamantul mai usor decat un corp. Asa o sa faca si altii.

Răspuns utilizator avertizat
| EmaS a răspuns (pentru Mădă0611):

Dumnezeu va aduna fiecare atom din Tarana de pretutindeni ca sa refaca acelasi corp pe care l-am avut fiecare pentru a se infatisa inaintea scaunului de judecata a lui Dumnezeu.

| Mădă0611 a răspuns (pentru the2k):

Hopaaaa, lume noua tongue
Si pe alta planeta ar fi fain, unde gravitatia e mai mica, plutesti forever.
Oricum, din stele esti, in stele te vei intoarce. Hau biutiful day dreaming

La ce iti trebuie corpul la judecata de apoi, ca n-o sa fii nici femeie, nici barbat, nici tanar, nici batran? Sufletul se judeca, si sufletul e constiinta, care daca e curata, ar trebui sa arate ca un copil, ma rog, ca idee, e abureala ce tocmai am zis.

| danay72 a răspuns:

Biblia nu spune concret ce trebuie sa se faca cu trupul celor decedati. Oricum ei sunt in memoria lui Dumnezeu si la momentul stabilit de El, ii poate invia.Ioan5:28,29; Eclesiastul9:5,6,10

| Vladuthz a răspuns:

Sincer este mai bine sa fii ingropat direct in pamant (fara sicrie si alte din astea), deoarece pamantul are nevoie de resursele tale.

| Miauti a răspuns:

Pai e un raspuns simplu... de cui ii este frica omului? De uitare... de ce crezi ca exista si fac monumente, bibliografi, statui si alte porcari? Ca sa nu fie uitati.

De aceea crestinismul nu va accepta arderea niciodata. Unii cred ca o sa vina extrateresti si o sa fie clonati si readusi la viata.

| martzian a răspuns:

"De ce creştinii nu o acceptă?" - Nu toti. Nu gasim nici o prevedere specifica cu privire la interzicerea acestui lucru in Biblie. Problema e ca unii crestini confunda propriile convingeri cu principiile biblice. Dar nu trebuie sa generalizam, nu e cazul...

| martzian a răspuns (pentru SexoasaTha):

Cum ai ajuns la concluzia ca majoritatea cred(e)?

| Mădă0611 a răspuns (pentru the2k):

Dusmanii "ie" in tufe laughing don't tell anyone

| C0nstantin a răspuns (pentru Mădă0611):

Trebuie sa ne pazim spatele laughing

| Silviuloan a răspuns (pentru EmaS):

E bine si varianta ta, dar eu am auzit ca la Judecata trupurile mortilor vor invia... am auzit bine.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Silviuloan):

laughing Unde ai auzit?

| wales a răspuns (pentru Silviuloan):

Nu trupurile vor învia, ci sufletele:

`` Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele li s-a dat judecata. Şi am văzut SUFLETELE celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani. `` Apoc.20:4; rog citeşte până la vers. 15.

| martzian a răspuns (pentru SexoasaTha):

"Vezi sa nu-ti prinzi urechile intre paranteze." Ti le-am facut cadou. Te pot invata si in ce conditii se poate iesi dintre ele, ca sa nu mai raspunzi in locul altora, mai ales cand nu ai nimic de zis... laughing

| relian a răspuns (pentru wales):

Frate destept mai esti.Ai gandit mult pina sa scrii astea? Tu asa sti ca atunci cand arzi ceva raman microbi virusuri bacterii? Pune mana pe o carte ceva si mai lasa bibia.Cind cosi o rana cu un ac sa zic esti nevoit, ce faci cu acel ac? Nu cuma il arzi la o flacara? De ce faci asta? Acum cred ca ai inteles si ce este cu incinerarea si de ce este mai igienic si sanatos. Exemplele tale sint lipsite de cunostinte. Sper sa nu te superi ca am intervenit.Referitor la cimitire ca avem multe asta nu e o lauda.Si nu avem noi mai mult pamant decat au englezii.Eu din cita geogrfie stiu Reatul marii britani te mai mare decat Romania.Dar vorba aia mortii sa o duca bine nu conteaza vii unde stau sau daca au teren.Sa vad eu de acum incolo unde mai face biserica cimtire.Viitorul este incinerarea din motive de giena side spatiu.

| relian a răspuns:

Cine a spus ca nu o accepta? Poate unia nu accepta insa sint crestini care fac chestia asta.Referitor daca este mai igienica DA asa este.Chiar de biserica nu o accepta pentru ca biserica este cea care nu accepta credinciosii fac asta pentru ca nu ii obliga nimeni sa ingroape pe cei decedati. Apoi viitorul este al incinerarii motivul principal o sa fie terenul.Deci ca biserica o sa vrea sau nu tot acolo o sa ajungem.