| SaveTheNature a întrebat:

Nu este o nedreptate faptul ca unii oameni sufera foarte multi si altii sufera foarte putin sau deloc?
In timp ce unii sunt sanatosi toata viata, altii sunt saraci, sunt si bolnavi, si pe deasupra se intampla ca si copii lor sa fie tot bolnavi.

35 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu pastreaza un echilibru intotdeauna.El compenseaza lucrurile.Fiecare avem de dus o cruce si te asigur ca El stie pe care o putem duce, ca El nu ne cunoaste nimeni! Ne maturizam atunci cand privim la propria viata si la rolul pe care il avem din perspectiva lui Dumnezeu; cand Ii multumim pentru sarcinile pe care ni le-a incredintat.Imi amintesc,atunci cand sotul meu a avut acel graznic accident si am stat cu el prin spitale mai mult de un an de zile,m-am intalnit cu o prietena si mi-a spus ca sunt o luptatoare si un exemplu de credinta pentru ea'ca ea nu ar fi putut sa treaca prin ce am trecut eu si sa ramana statornica.Iar,dupa ce m-am despatit de ea, si eu am zambit zicandu-mi ca nici eu nu as fi putut sa trec pric ce a trecut ea; a trecut printr-un divort si a ramas cu doi copii. Dumnezeu stie cat si ce putem sa ducem.

| danay72 a răspuns:

Tocmai pentru ca e aceasta nedreptate, Dumnezeu va interveni.Psalmi37:9-11

| RAY a răspuns:

Si pe cine sa dam vina. Fiecare om este vinovat de soarta sa, iti alegi singur drumul in viata.

uite un om care nu poate fi numit om cine stie ce, e
ma omule daca un copil se naste handicapat, orb cum isi alege ma soarta daca din nastere e orb,in fine multi duc lipsa de empatie, observ ca ateii au empatie in scimb crestini nu le pasa lor de aia ei sunt papusile lui dumnezeu

Este nedrept, dar toate acestea sunt probe ale vietii date de Dumnezeu ( are el vreun motiv )

deci dumnezeu isi da viata dar tio nenoroceste inca de la nastere dar e o proba pentru?

paradis, de ce ea mai dat viata ca sa se chinuie o viata acel om, in fine astea sunt argumente lipsite de empatie, logica
biologic putem intelege de ce x s-a nascut orb, handicapat sau in timoul vietii a devenit orb, handicapat

| Mădă0611 a răspuns:

In unele cazuri, oamenii si-o fac cu mana lor, mai exact cu creierul. Oamenii care fac rau altora, dar totusi cred in dumnezeu, incep sa aiba mustrari de constiinta si se imbolnavesc crezand ca dumnezeu ii pedepseste, autosugestie negativa, cu cat se apropie mai mult de toate ritualurile si basmele crestinesti, cu atat e mai mare "pedeapsa divina", mai ales daca citesc v.t.

Si raspunsul asteptat: nu e corect, dar dumnezeu stie ce e bine pentru tine, e mai usor de suportat o boala decat o eternitate de chin. Dumnezeu iubeste oamenii si-i pedepseste pe toti pana la al 7-lea urmas, sa fie sigur ca nu mai exista pete.batting eyelashes

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Nu suntem cu toti egali se sufera pana la al 3-lea neam din cauza pacatelor stramosilor si noi le amplificam. Nu trebuie sa cartesti si mai ales sa judeci.

| M25M a răspuns:

Hazardul, intamplarea, nu are nici o legatura cu Dumnezeu, cu nici o testare a acestuia ci este firea societatii, din pacate.

| LegionarulRoman a răspuns:

Fi bun,milostiv, si nu sttrnge avere pe pamant, ca sa strangi avere in ceruri (asta daca esti crestin).Si nu-ti fa griji, ca la fiecare le vine randul, mai repede sau mai tarziu.

| TheStory a răspuns:

Si pe cine sa dam vina. Fiecare om este vinovat de soarta sa, iti alegi singur drumul in viata.

| Maomau a răspuns:

Ba este o mare nedreptate!
Dar aceste "nedreptati: se rezolva usor in societatile dezvoltate ale oamenilor mantuitori.
Deci e bine sa te muti cu familia intr-o tara cu o societate dezvoltata sau invata limba si o meserie cautata ca sa ai un viitor in asemenea tari, ca daca te bazezi doar pe biserica si pe Dumnezeu, te ia Dracu fara sa primesti niciun ajutor!
Dumnezeu te ajuta EXACT atat cat te ajuti tu singur si cat te ajuta mintea ta!
Pentru asta pune mana pe carte si invata ca sa fi bine pregatit pentru viata si sa stii sa lupti cu problemele vietii, si nu sa astepti asa ca prostu sa-ti vina ajutorul din cer!

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Maomau):

Dumnezeu nu da la nimeni nimic,ci doar cand stie ca are cu adevarat nevoie. Dumnezeu in vremurile noastre are nevoie de oameni cu adevarat pregatiti, care sa riposteze la orcie erezie, pe scurt, sa fie doxa de carte, dar s avorbeasca si faptele.

| Maomau a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Poi daca pomenesti de eretici, ce eretici mai mari doresti decat 2 miliarde de crestini care se cacarisesc pe Legea sa si il acuza ca a umblat la curbe?
Ce erezie mai mare decat religia crestina care isi bate joc de EL, iti poti inchipui?

Cine il acuza? Idiotii aia de la Discovery si National Geographic,care sunt atei,nau nici o treba cu crestinismul. Aia au descoperit, ca Iisu avea un harem de femei, ba ca era casatorit cu Maria Magdalena, ba ca era gay, ba ca a aprut Evanghelia lui Iuda etc.

| Maomau a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Ce legatura are Discovery cu faptul ca crestinii se cacarisesc pe Legea lui Dumnezeu?
II va acuza Dumnezeu pentru asta!
Noi doar constatam ca niciun crestin nu urmeaza Cuvantul lui Dumnezeu care este NUMAI Penateuchul!

Iisus Hristos este Cuvantul Lui Dumnezeu. Celea 10 porunci nu reprezinta decat poruncile, date de Dumnezeu lui Moise pentru oamenii din VT. Insa din NT Cuvantul este Iisus Hristos, care a adus legea iubirii, legile firii.

| Ben00 a răspuns:

Parca ziceai ca esti catolic, tocmai ai pus o intrebare gen Inferno-Serenade-Mada.

| kira30 a răspuns:

Suferinta este o consecinta a pacatului.Inainte de izgonirea primilor 2 oameni ei traiau intr-o viata de lux.Asta e pacatul stramosesc.Si ne pune la incercare credinta.

| Serenade a răspuns:

Nu e drept, dar asta este viata, cei puternici prospera si o duc bine, cei slabi sufera si o duc rau. Marea majoritate a tutoror oamenilor care au trait pe pamant, au avut o viata mizerabila, de aici succesul unei religii care promite o alta viata eterna si fara suferinta.

| minahrs a răspuns:

Pentru mintea omeneasca aceste lucruri par nedrepte, dar Dumnezeu are grija ca acei oameni care rabda pe pamant sa fie rasplatiti cum se cuvine in imparatia Lui.

| Ouster98 a răspuns:

Parerea mea este ca Domnul ne pune la incercare cum a facut si cu dreptul Iov pe care l-a dat pe mana diavolului sa vada daca il va blestema pe Dumnezeu. Diavolul i-a dat lepra, l-a saracit de toata avutia castigata cu voia Domnului si totusi acesta nu l-a blestemat, zicand:"Domnul a dat, Domnul a luat". Astfel face si domnul cu cei saraci, fiindca aceia nu au ispite date de bani si nu au altceva de facut decat sa se roage la Dumnezeu sa-i mantuiasca. Insa, in vremurile noastre, saracii il blesteama pe Domnul si nu il roaga sa aiba grija de ei. Zis-a Domnul Iisus Hristos: "Este mai uşor să treacă o cămilă prin urechea acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu", in sensul ca bogatul are o multime de ispite pe urmele sale, saracul nu are bani si nu are cum sa faca rost de ispite, la fel cum i-ai da unui sarac un ceas de aur in fata si el nu ar avea bani sa-l cumpere, bogatul l-ar cumpara degraba, avand cu ce bani sa-l cumpere, vanzatorul fiind diavolul iar ceasul ispita. Insa, si saracii cad in ispita pacatului vorbei desarte, blestemand pe Domnul. De aceea, in vremurile de demult, saracii intrau usor in imparatia Domnului, iar in zilele noastre, omul a uitat sa il cheme pe domnul la nevoie, blestemandu-l, uitand ca el le poate reda sanatatea, avutia si tot tacamul. De aceea, oamenii, care nu se mai roaga ca pe vremuri, au impresia ca Dumnezeu este nedrept si rau.
Sper ca ti-am raspuns la intrebare!

| Davide22 a răspuns:

Toate lucrurile bune vin de la Dumnezeu. Uita-te putin in jur.Ce sfarsit au toate vedetele astea pe care tu ii numesti "fericiti". Dumnezeu ingaduie suferinta in viata unui om pentru al intoarce spre pocainta."Ferice de omul pe care-l cearta Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atotputernic"(Iov 5:17)

| DodyQkz a răspuns:

Este nedrept, dar toate acestea sunt probe ale vietii date de Dumnezeu ( are el vreun motiv )

| GRs a răspuns (pentru DodyQkz):

Si cum poti spune ca e milos si bun daca te face sa suferi?

| DodyQkz a răspuns (pentru GRs):

Poate o face cu vreun motiv ca sa ne puna la incercare.

| M25M a răspuns (pentru DodyQkz):

Dumnezeu, in teorie stie cat de credincios este individul x in orice context deci a-l mai testa daca deja stie ce se va intampla mi se pare sadic.

| DodyQkz a răspuns (pentru M25M):

Poate nu stie. Poate uneori vrea sa fie surprins.

Este omniscient prin definitia proprie!

Da. Atunci are el un motiv pentru care face asta.

"Poate nu stie. Poate uneori vrea sa fie surprins."
Este omniscient
"Da. Atunci are el un motiv pentru care face asta. "
Te hotarasti cum e pana la urma.

Nici eu nu stiu ma. Habar nu am ce-i in capul Lui inca ma chinui sa`mi dau seama laughing. Tot ce stiu si sunt ferm convinsa este faptul ca El face tot ce face cu un scop bine-definit.

| HueyFreeman a răspuns (pentru DodyQkz):

Da, este un personaj sadic care ii place sa tortureze tot ce a creat. Altfel de ce ar face asa ceva? Ca doar este omniscient. Sau nu este? Hopa!

| akbaa a răspuns (pentru DodyQkz):

"are el vreun motiv" un raspuns idiot demn de premiul "cea mai desteapta maimuta epilata". Astea sunt texte ce apartin evului mediu, spuse de multime/prostime atunci cand dobitocismul si prostia ii coplesea.

| cristeasofia a răspuns (pentru GRs):

Multumeste-te ca esti in viata si sanatos.happy

| GRs a răspuns (pentru cristeasofia):

Daca Dumnezeu ti-a dat viata pe care o ai nu ti se pare nedrept ca altora le da o viata mizerabila, plina de suferinta? Sau ca pe unii i-a creat cu defecte inca din nastere?

| cristeasofia a răspuns (pentru GRs):

Toti suferim, dar nu la fel happy

| Monika_Beatrice_1992 a răspuns:

Nu! Pentru ca nu uita! Cui i se da mult, i se cere multwinking!