| Elvina a întrebat:

Nu-i așa că Dumnezeu e nedrept? Căci dacă ar fi drept, n-ar mai exista războaie, oameni săraci, nefericire, și ar ține cont de dorințele tuturor, nu doar de ale celor bogați, căci văd că doar cei bogați o duc bine și lor le îndeplinește orice vor, iar mie nu.

Răspuns Câştigător
| Mariiaamariiaa a răspuns:

Si bogatii au problemele lor. Mai demult cand eram mai naiva imi placea sa ajut oamenii saraci, eu fiind bogata. Pana la urma toti, absolut toti oamenii saraci pe care i-am ajutat ( si nu sunt putini) si-au batut joc de mine. E cat se poate de adevarat proverbul: "Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti." De atunci nici nu vreau sa mai aud de saraci.

28 răspunsuri:
| shadovv a răspuns:

Dumnezeu prin existenta Lui este drept. Daca nu are mai exista razboaie, daca ar fi totul frumos pe pamant am exclude un lucru. Libertatea! Avem razboaie, saracie, nefericire economica nu din cauza ca Dumnezeu nu ne da antonimele celor de mai sus ci pentru ca noi le creem, pentru ca suntem liberi sa le creem. Daca nu am fi liberi nu am fi deloc, am neexista!

Daca crezi cu adevarat Dumnezeu iti indeplineste ceea ce ceri dar asta nu inseamna ca iti va fi mai bine. Cum e vorba aceea "facase voia Ta".

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru shadovv):

Deci tot rau e de fapt o iubire din partea lui?

| shadovv a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Nu. Raul nu are legatura cu Dumnezeu. Raul il facem noi! Punct.

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru shadovv):

Ca ai pus punct asta nu isi face real amicul imaginar

| mgtow a răspuns:

Raul care il ai il atragi tu, Dumnezeu ne lasa sa ne descurcam in viata asa ca fi optimist si gandeste-te la ce vrei sa ai parte in viata cu multa intensitate apoi vei vedea ca gandurile devin realitate.

| harciog a răspuns:

Drept, nedrept, razboi, pace, saracie, bogatie, fericire, nefericire, pina si dorintele, sint atributele imbecilitatii noastre.

| ZambetulNebuniei a răspuns:

Prietene, cine va mintit pe voi ca Dumnezeu da asa moca. Cei bogati au ca sunt bogati si au bani sa isi cumpere (e logic, nu crezi?). Mie imi place prostia asta omeneasca, de care dau dovada majoritatea, daca exista si e puternic trebuie sa dea si gratis sau sunt ue prost si nu am inteles. Oameni zic ca Dumnezeu e bun, nu e obligatoriu sa fie real poate e suparat sau poate vrea ca oameni sa munceasca nu sa cerseasca.

Oameni sunt niste ipocriti prosti, lipsiti de dorinta de munca si dornici de chesti gratis.

Cine munceste are, cine nu, nu. Asta e lumea in care traim si nu ai cum sa o schimbi.

P. S. Astept injuraturi si sa fiu contrazis.
Eu nu ma referam la toti oameni, mai sunt si excepti.

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru ZambetulNebuniei):

Ai dreptate nu e real e doar o mitologie, lenea e mare in vremurile astea ai dreptate

| ostea a răspuns:

Poate ca noi suntem cam nedrepti,Dumnezeu ne-a lasat liberi, ne-a dat dreptul la Alegere.
Ceea ce alegi, cam aia ai parte.
Ceea ce oferi, cam aia primesti.
Ceea ce gandesti, cam aia atragi.

Sa invatam sa ne bucuram de viata, de ceea ce exista.

Acest Pamant este o Scoala ce ne ajuta la transformarea noastra interioara.

| Elvina explică (pentru ostea):

Tu vezi lucrurile pozitiv dar eu nu pot. Am suferit mult in viata. Nu mai rezist.

| ostea a răspuns (pentru Elvina):

Stii daca vezi un om zambind nu inseamna ca este fericit,nu intotdeauna.
Viata este ca un spectru,depinde cum privesti,cum alegi ceea ce sa vezi. exista zi si noapte deci intotdeauna exista doua parti sau de ce nu,mai multe.

Si eu am suferit mult in viata asta dar sunt pre incapatanata sa nu ma ridic de jos de fiecare data cand cad pentru exista si va exista cat timp traiesc multe lovituri.
Cel mai important este sa ne ridicam de jos,sa ne adunam puterile si sa continuam drumul,exista intotdeauna o raza de soare.
Si da,o sa rezisti in asta viata,pentru ca poti, trebuie doar sa te iubesti, sa te accepti, sa te ierti apoi privets in jurul tau, lucrurile stau altfel.
:*:*

| Elvina explică (pentru ostea):

Nu cred ca pot face asta.

| ostea a răspuns (pentru Elvina):

Atunci cand credem ca suntem secatuiti de putere ceva se intampla in interiorul nostru,dar nu lasam sa se manifeste.
In interiorul fiecarei fiinte exista o Sursa mare de Lumina(Viata)pur si simplu,nici nu pot gasi un cuvant corect sa zic.

Eu pot sa ma ridic de jos,tu de ce nu ai putea? Cu ce sunt eu mai sus ca tine? Toti suntem Unul, o parte dintr-un Intreg.
Ceea ce ne ''distanteaza''este felul cum gandim, cum privim viata.
Deci... POTI!
Trebuie doar sa incerci si nu conteaza ca esuezi uneori.
Ai incredere!
Si conteaza mult sa ne bazam mai mult pe Noi, pe puterea noastra, fara a avea asteptari de la cei din jur.

| Artesano a răspuns:

Multe dintre suferinţele oamenilor sunt cauzate de ei înşişi. De exemplu, unele obiceiuri sunt extrem de periculoase. Totuşi, oamenii practică imoralitatea sexuală, consumă alcool în exces, se droghează, fumează, practică sporturi extreme, au mania vitezei ş. a. m. d. Cine este vinovat de consecinţele dureroase ale unor asemenea practici riscante? Dumnezeu sau omul nechibzuit?

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru Artesano):

Omul este de vina

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu ce crezi? pe omul suferind de foame e bine sa-l ia Dumnezeu la el sau e bine sa-l tina in viata pana cade si-l mananca furnicile de viu? dar celor care se imbuiba? e bine sa -i lase sa se faca de 500 de kg? sau sa le dea o greutate si tot felul de probleme de sanatate, sa-i aduca la un trai echilibrat? e nedrept Dumnezeu.noi santem drepti.ba chiar rupti in gura de drepti ce santem.ma uit la atatea vedete care au de toate si sunt atat de fericite incat mor drogate, sau otravite, fiindca Dumnezeu le-a cautat prea mult in coarne numai lor. da tu ce ai? esti bolnav? retardat? sarac? ce-ti lipseste? nu ai maini? picioare? cap? nu ai minte? daca ai toate astea si-ti trebuie bani, foloseste-te de ele si fa bani.

| ateuNEGATIV a răspuns:

Asa e draga lasa ca si tu vei avea daca vei avea vointa si ambitie, dumnezeu e doar o explicatie a oamenilor din trecut atata tot nu vezi saracia din lume cum lasa daca e asa bun? de ce da virusii, microbii daca e asa bun? dovezi ca biblia e ceva primitiv http://desopera-stiinta.blogspot.com/......ament.html

nu te lasa prostita de inchisi astia de minte ei crezi ca nu ar vrea banii doar ca nu recunosc

| Artesano a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Bănuiesc că dumneavoastră sunteți un om rațional când scrieți îndemnul de mai jos. Dar dacă sunteți cu adevărat așa, cum de vă permiteți să jigniți oameni despre care nu cunoașteți nimic și să-i numiți închiși la minte? Pentru dvs. un om credincios este egal neapărat cu un om închis la minte? Dacă-i așa, atunci aveți o problemă gravă, și sincer nu cred că vă așteptați ca cineva care prin ceea ce scrieți se simte jignit, să vă trateze altfel decât o faceți! În mod normal un om, dacă este cu adevărat om, are opinii care nu ar trebui să jignească nici religia, nici etnia, nici capacitatea intelectuală a unui alt om. Dacă dvs. o faceți, o faceți doar spre propria pagubă. Asta nu vă face nici mai deștept decât sunteți, nici mai alb și nici mai ateu decât sunteți. Vă face doar un pic mai incomod.

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru Artesano):

Nu toti sunt m-am referit la uni si stiai asta ca se poate observa asta

| Allrc24 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Sincer eu nu vrea bani.scopul meu nu este banul.si o pot spune cu mana pe Biblie in fata tuturor

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru Allrc24):

Nici scopul meu nu este banul si cea ce imi doresc sa am tot ce imi doresc dar nu toate se fac cu banii se face cu cap

| Soowhaat01 a răspuns:

Dumnezeu face ce crede ca e mai bine pentru noi. Acei "oameni bogati" despre care vorbesti au bani din afaceri murdare. Sau puteau sa isi deschida o firma. Acele afaceri murdare provin din niste chestii pe care altii le iau cu bani grei.

Asa ca, nu te mai ingrijora din privinta lui Dumnezeu.

Bafta!

| Marian001 a răspuns:

De asta ne-a dat Dumnezeu, Minte, sa gandim singuri,, ci ca sa se Implineasca Scriptura

| Humanist a răspuns:

Dumenzeu nu exista, deci nu are rost sa il blamezi, pentru ca practic nu exista un " el " pe care sa dai vina.
Saracia se datoreaza faptului ca suntem prea multi ca si populatie si resursele limitate. Iar razboaiele purtate tot de oameni in lupta pentru teritoriu, putere si cele " sfinte" sunt chiar in numele lui Allah.
O lume mai buna nu va prospera decat prin a ne iubi unii pe altii si a ne ajuta reciproc, si a contribui la bunastarea omenirii.
Lasati religia. ALEGETI UMANISMUL happy

| claudia6 a răspuns:

Dumnezeu ne incearca, vrea sa vada reactiile noastre si fiecare e incercat in felul lui dar mai tarziu sau mai devreme fiecare va primi dupa sufletul lui..parerea mea happy

| taniadrula a răspuns:

Daca Dumnezeu ar face asta noi n-am avea nici un rost. In plus, el nu poate alege norocul tuturor.Asta depinde de noi.Ca in imn,, Acum ori nici odata croiesteti alta soarta.

| Elvina explică (pentru taniadrula):

Asta e usor de zis, dar in practica lucrurile stau cu totul altfel.