| CristiB93 a întrebat:

Nu-i aşa că ţi-ar plăcea ca măcar o dată să vină cineva la tine şi să îţi arate clar dovezi ale existenţei lui Dumnezeu? Fără nici o forţare din partea nimănui. Fără afirmaţii de genul: „Trebuie să crezi şi gata." Ei bine, iată, încerc aici să îţi ofer câteva motive care sugerează existenţa lui Dumnezeu.

Dar mai înainte aş vrea să te gândeşti puţin... Dacă cineva respinge până şi posibilitatea existenţei lui Dumnezeu, atunci orice dovadă s-ar aduce, el o poate demonta, respingând-o printr-o explicaţie sau alta. Este ca atunci când cineva refuză din principiu să creadă că oamenii au ajuns pe Luna şi, oricâte informaţii ar primi, nu se va răzgândi. Fotografii ale astronauţilor în timp ce merg pe Lună, interviuri cu astronauţii, roci selenare... toate dovezile n-ar avea nici o valoare dacă persoana respectivă a ajuns deja la concluzia că oamenii nu pot ajunge pe Lună.

Când vine vorba de posibilitatea existenţei lui Dumnezeu, Biblia spune că unii oameni au văzut suficiente dovezi, dar că aleg să înăbuşe adevărul despre Dumnezeu.1 Pe de altă parte, acelora care vor să ştie dacă există Dumnezeu, Dumnezeu Însuşi le spune: „Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi; dacă Mă veţi căuta cu tot dinadinsul, Mă voi lăsa găsit."2

Înainte de a analiza datele referitoare la existenţa lui Dumnezeu, răspunde-ţi la întrebarea: „Dacă Dumnezeu chiar există, aş vrea să-L cunosc?"

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Polaris a răspuns:

M-am oprit la "Când vine vorba de posibilitatea existenţei lui Dumnezeu, Biblia spune că...". Caut dovezi, dar să nu conțină cuvântul Biblie sau pronume personale care încep cu majuscule aparținând unei propoziții aflată în ghilimele.

| Mindreader13 a răspuns:

și crezi că eu vreau să vină un fanatic la mine să-mi explice cum că există dumnezeu fără ca măcar să-l fi întrebat?

| alter4ego a răspuns:

Fiecare are "dumnezeul" lui interior, fiecare il vede cum vrea, il simte cum vrea, e sentimentul pur de descarcare si liniste sufleteasca, nu exista nici un spirit nici un nimic, e doar pur interior ca te-ai spovedit, sau te-ai cait, sau ca te-ai rugat, e speranta din sufletul fiecarui om ca va fi mai bine, si da dumnezeu exista pentru mine, interiorul meu este divinitatea in care cred, si o cunosc f binehappy

| Ioana93 a răspuns:

Eu as vrea, as vrea si sa fiu sigura de credinta mea in El. As fi cea mai fericita daca nu mi as mai pune intrebari, daca nu m as mai indoi de loc de existenta Lui. Inainte cred ca era mult mai usor sa crezi in el. Poate daca am face religie de mici si ni s ar explica mai bine ar fi altfel. chiar m as bucura daca ai putea sa ma ajuti putin