| IngerG a întrebat:

Nu imi place ideea "frica de Dumnezeu ". Voi ce parere aveti?

18 răspunsuri:
| Shaoran a răspuns:

Frica de Dumnezeu, nu se refera la acel sentiment de teama, de genul "Stai singur in padure si se aud lupii".
Nu! Frica de Dumnezeu, se poate compara, cu urmatoarea situatie.
Tatal tau doarme linistit, iar tu intrii in casa, incet, deoarece iti este rusine sa il trezesti, stiind ca el este obosit. Se poate spune ca iti este frica sa il trezesti, dar nu iti este teama de el, ci iti este teama sa nu il deranjezi, din dragoste si respect, iti este teama sa nu il superi, nu pentru ca ti-ar face rau, ci pentru ca iubindu-l nu vrei sa il superi.
Un sentiment similar este si in cazul "Fricii de Dumnezeu", nu este frica sa nu iti faca ceva, ci frica sa nu il superi. Sper ca intelegi la ce ma refer.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Shaoran):

Pai daca il superi ii trezesti mania, deci e frica de pedeapsa, pe asta se cladesc religiile.

| Shaoran a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu se refera la frica de pedeapsa, nu la asta ne referim prin "frica de Dumnezeu", tocmai am explicat.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Shaoran):

Poate pentru tine, pentru majoritatea frica de dumnezeu e ce ziceam eu, de aceea lumea vorbeste mai mult de iad decat de rai cand vrea sa te convinga sa crezi ca ea.

| Shaoran a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu pentru mine, asa trebuie ea interpretata. La asta se refera, asta e ceea ce reprezinta. Faptul ca oamenii o interpreteaza gresit este altceva. Sa vrei sa convingi pe cineva prin frica nu o vad ca pe o optiune, consider ca unui om trebuie sa ii vorbesti prin si despre iubire, nu despre frica. Teama controleaza, Adevarul da libertate, iubirea inalta... Deci, este gresita ideea "fricii de Dumnezeu", ca de ceva negativ.

| OOOLEOOO a răspuns:

Fie-ti frica de Dumnezeu, ca de nu lui Dumnezeu ii va fi frica de tine.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Te-ai gandit ca "frica de Dumnezeu" inseamna un rang inalt de respect fata de Dumnezeu?
Adica nu cred ca e in sensul "O, nu! Sa nu fac ceva gresit ca El imi va da mie numai rele!".Sa nu fim robii Legii, ci copii ai lui Dumnezeu. Iubeste-L pe Dumnezeu si respecta-L, nu e ca la scoala! La scoala ne e frica de profu' ca ne da 2 sau 3 daca nu facem ce zice el (vorbim in ora, aruncam cu obiecte...etc).Mai bine ne respectam profesorul si o vom duce mai bine.Adica,profesorul stie ca noi il respectam, dar, daca stie ca o facem din frica de 2 si de 3, e altceva...asta nu e treaba.
Sper ca te-am putut ajuta.Pace!

| 4b a răspuns:

Cu totii trebuie sa avem o teama sfanta fata de Creator...
Sanatatewinking

| LetsPutASmileOnYourFace a răspuns:

Nici mie. Daca chiar exista un binevoitor care te iubeste cu toata fiinta lui... De ce ti-ar fi frica de el?! Peace&Love.

| martzian a răspuns:

M-am uitat sa vad traducerea exacta din Proverbe 1:7 unde se spune ca "Frica de Domnul e inceputul intelepciunii". Termenul tradus prin "frica" este ebraicul יראה (yir'âh) care, pe langa "teama", inseamna si reverenta morala. Frica de Domnul inseama sa adopti caracterul si moralitatea propuse de El ca alternativa la o viata de pacat si alegeri nefericite.

Pentru a intelege ce inseamna frica de El, ar trebui sa intelegem mai intai cum este Dumnezeu. El este sfant, drept si curat. El uraste pacatul si il va pedepsi. Din fericire El il iubeste pe pacatos si a oferit alternativa, posibilitatea de rascumparare - prin jertfa Mantuitorului.

Deci frica nu este o teama patologica si care paralizeaza, ci o atitudine de reverenta, supunere si inchinare care se reflecta intr-un mod de viata evlavios.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Sunt de acord că, în general cuvântul frică sună bine din mai multe motive.
Dar există situaţii din care în urma fricii noi avem de beneficiat. De exemplu, întrucât în ţară există legislaţie penală, noi ne simţim oarecum ocrotiţi de anumiţi oameni rău intenţionaţi şi chiar apreciem că în societatea în care trăim există acest "motiv de frică".
Când Biblia ne îndeamnă să ne fie frică de Dumnezeu, nu înseamnă că ar trebui să simţim o frică morbidă că cineva ne supravegheză şi ne va pedepsi pentru păcate. Nu, Biblia ne îndeamnă să cultivăm o teamă reverinţioasă faţă de Dumnezeu, aşa cum şi un copil are această teamă faţă de părinţii lui iubitori - teamă de a nu le displăcea sau de ai întrista.
De fapt, Biblia lasă să se înţeleagă că la baza fricii de Dumnezeu stă iubirea şi aprecierea ce o avem faţă de el.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Scuză am vrut să spun că cuvântul frică NU sună bine...

Răspuns utilizator avertizat
| Almássy a răspuns:

Mda mie nu mi frica =]] glumesc nu e frica aia pe care o simteam eu fata de fantome dar era o copilarie si oricum n-am eu norocu sa vad asa ceva. anyway frica de dumnezeu nu inseamna teama

| 1libercugetator1 a răspuns:

Ce sclav ai fi daca nu ti frica de stapanul pe care trebuie sal slijuesti o viata?

fi fara griji lui dumnezeu i este frica sa nu gandesti, daca ai gandi nu ai mai crede in zeii creati de om

| Qinz a răspuns:

Frica de Dumnezeu, inseamna rusinea sa pacatuiesti ca el te vede, inseamna sa ai respect fata de el, inseamna sa nu-i iei numele in ras.

| ILoveMoon a răspuns:

Pentru ca asa e de cand a fost religia, sa te faca sa-ti fie frica de creator daca faci lucruri rele sau daca "il superi " pe creator sa spun asa.

| justsomeone2012 a răspuns:

Interesant raspunsul lui OOLEOOO. Nu imi imaginez cum lui Dumnezeu ii poate fi frica de un om. Plus de alta "frica de Dumnezeu nu inseamna deloc o teama morbida. Imi place sa citesc Biblia iar ea spune ca Dumnezeu este iubire si nu e capabil sa faca rau. Teama poate otrăvi mintea, paralizând capacitatea omului de a raţiona. Ea poate slăbi curajul şi poate distruge speranţa. Dar există şi o teamă care este sănătoasă, şi anume o teamă care ne reţine să facem ceva nesăbuit şi dăunător pentru noi. Dar teama sfântă înseamnă mai mult decât atât. Ea presupune respect pentru Dumnezeu, o profundă veneraţie faţă de el, însoţită de o frică sănătoasă de a nu-i displăcea Teama de a nu ne atrage dezaprobarea lui Dumnezeu izvorăşte dintr-un sentiment de recunoştinţă pentru bunătatea sa iubitoare şi pentru bunăvoinţa sa.

Întrebări similare