| RAY a întrebat:

Nu inteleg ceva: baptistii, adventistii, penticostalii, martorii lui iehova, mormonii etc au venit intr-o tara crestina sa-i invete pe romani cine a fost Iisus Hristos si cum vor fi mantuiti. Or Iisus Hristos a invatat pe apostolii&ucenicii sai sa se duca la neamuri (pagani) ca sa propovaduiasca Evanghelia. Ori (neo)protestantii au venit in tari crestine din Europa de Est precum Romania, Ucraina, Iugoslavia, Rusia etc ca sa-i duca in ratacire pe crestinii ramasi dupa comunism(dupa un plan foarte bine stabilit de liderii lor) iar in al 2-lea rand si in aceste tari s-a putut obtine un profit extraordinar de la oamenii care s-au convertit la aceste culte?

Răspuns Câştigător
| SG1995 a răspuns:

Pai ce sa zici e fany ca catolici si ortodocsi au o istorie doctrinala de vreo 1500 de ani si vin astia dupa 500 de ani si zic ca ei detin adevarul suprem. laughing Apropo ca tot vorbim de Iisus indemnul ala cica "merge si face ucenici din toate neamurile" e fake Iisus era evreu, si desi un reformat al religie si neimplicat in politica (un fel de martori a lui Yehova printre evrei fariseici si sanducheici) asta era nationalist si destul de grosolan cu indivizi din alte popoare, asta chiar Biblia ne-o arata episodic.

| AC4S4 a răspuns (pentru SG1995):

" vin astia dupa 500 de ani si zic ca ei detin adevarul suprem. "
Cine zice? Vreo dovada oficiala ai?

| RAY explică (pentru SG1995):

Asa e seby

8 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Astia enumerati de tine sunt pe aici de prin secolul 19, sti pe cand era acel secol? Faza cu dupa comunism e cam trasa de par sau atata te duce pe tine cunoasterea? Iar in general profituri din religie nu fac decat religile traditionaliste, sti care sunt alea? Oameni se convertesc la noile culte fiindca s-au saturat de tromboanele vechilor religii ai caror reprezentanti numai la : pomene. lumanari, catedrale si parangheli se gandesc, nicidecum la salvarea enoriasilor din pacat.

| anonimg a răspuns:

"....Au venit intr-o tara crestina sa-i invete pe romani".
Inainte de a merge la pagani, apostolii trebuiau sa propovaduiasca Evanghelia in Israel.
Si atata timp cat romanii se inchina lui Dumnezeu intr-un mod gresit, ei au nevoie sa fie invatati. Icoanele, lumanarile, moastele, sfintii, pomenile, spovedaniile, rugaciunile pentru cei morti, fecioara Maria, ziua de odihna, mancarurile "curate" si "necurate", si multe alte inchinari de felul acesta sunt interpretari eronate ale Scripturilor.
Romanii au deci nevoie sa fie invatati, educati sa cunoasca personal pe Dumnezeu. La urma ei insisi vor fi invatati de Dumnezeu si nu vor mai avea nevoie sa fie invatati de altii.

| RAY explică (pentru anonimg):

Ai raspuns pe langa intrebare

| AC4S4 a răspuns:

Daca sunt tari crestin-ortodoxe inseamna ca nu trebuie sa se mai propovaduiasca Evanghelia? Chiar in Biserica Ortodoxa Romana exista o miscare, Oastea Domnului, care doreste evanghelizarea ortodocsilor. Seamana mult cu neoprotestantii in ceea ce priveste evanghelizarea, dar in ce priveste crezul ei sunt ortodocsi.
Sunt multi romani ortodocsi care Il descriu pe Dumnezeu ca fiind o forta (tendinta spre deism). Nu de putine ori spune lumea: "Eu cred in Dumnezeu, dar nu in biserica, preoti, Biblie". Deci se poate spune ca este nevoie de propavaduirea evangheliei (indiferent ca o fac neoprotestantii sau ortodocsii), dar nu a unei evanghelii false.

| SG1995 a răspuns (pentru AC4S4):

Deah "Oastea a amarut ca o reactie la sectele mai noi, in perioada interbelica (probabil ne fiind departe de-al pupa in fund pe Antonescu si gloata nazi), iar dupa in perioada comunista i-au pupat in fund pe pocaiti ca vezi Doamne ne salveaza americani. Dar in realite Oastea a lucrat cu legionari unde multi din sectele voastre au fost inchisi ucisi impreuna cu tigani si evrei (biserica a castigat mult de pe urma legiuni).

| LOVW a răspuns:

Cu privire la evanghelizarea făcută de baptiști, penticostali și alți, am și eu un răspuns. Fiecare om devine ucenicul lui Isus când i-a decizia să-L urmeze, iar Dumnezeu le-a spus ucenicilor de atunci, și celor ce vor urma să meargă până la marginile pământului și,, Duceti-vă si faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i in Numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh.
Și învătati-i sa păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi in toate zilele, până la sfârșitul veacului." Amin.
Isus le-a dat sarcina ucenicilor să facă ucenici,, faceți ucenici din toate neamurile,,. La rândul lor, fiecare ucenic să vestească Evanghelia pentru a face alți ucenici.
Țara noastră este creștină doar cu numele, la noi creștinismul înseamnă să aprinzi lumânări, o minciună.