Întrebarea este puţin irelevantă, dar ce este ok la tine? Te interesează foarte mult Dumnezeu. Încearcă să-i explici unui copil de câteva luni, cum i s-au născut părinţii?! Acum încearcă să extrapolezi asta la nivelul nostru şi relaţiei Dumnezeu/om. Cu toate că Dumnezeu ne-a dat noţiunea de infinit, mintea noastră refuză să creadă că ceva sau cineva ar putea fi veşnic, fără început, fără sfârşit. Dacă ceva nu se potriveşte concepţiei noastre de gândire, luăm poziţie imediat şi anulăm orice lucru care nu se potriveşte direct cu modul nostru de a fi.
Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, încearcă să citeşti cartea '' Cine L-a Creat Pe Dumnezeu? Scrisă de R. Zacharias & N. Geisler ''. Citind această carte îţi vei schimba vechile concepţii despre Creator... succes!
Http://www.descopera.ro/......entul-uman
Link-ul asta l-am mai postat intr-o intrebare acum cateva ore. :)
Aici explica de ce oamenii tind sa creada in divinitate.
Interesant,dar noi nu avem certitudinea ca acele experimente au avut loc sau ca datele sunt exacte,
Intr-adevar, nu avem certitudinea asta. Insa explicatia care au gasit-o nu este desprinsa tocmai din filmele SF.
Mie unul mi se pare un experiment facut in graba pentru a combate ideea existentei unui creator
Bine asta putem spune si celor 2700 de zeii inventati de om dar nu rezolvam nimic, chiar daca spunem ca o aparut din nimic intrebarea e care din ei o aparut din nimic, de ce nu mai apar alti zeii, orice fenomen se repeta in situati indentice, a spune ca a fost o situatie singulara si unica e ca a spune ca luna e de fapt scufita rosie dar e unicata
Pai da dar y este o ecuatie nerezolvata inca, dar care nu se stie inca daca se poate rezolva sau nu, deci atat timp cat este inca o necunoscuta aceasta inca exista, prin intrebarea pe care ai pus-o, tocmai pentru ca te intrebi acel y tu il faci sa existe, ei bine exact cum ai spus u x-creator stim ce a facut, acum ne trebuie un matematician sau un filozof care sa ajunga de la x la y
O necunoscuta nu exista ea trebuie descoperita daca exista sau nu in cazut nostru un creator
Conform istoriei x-creatorul exista si s-a dovedit prin insusi fiul sau spre exemplu n-Iisus, care avea anumite caracteristici, si care a dovedit existenta lui x deci x nu este chiar o necunoscuta, stim ca exista dar nu stim si proprietatile lui x
Care istorie biblia? dovezi ca a existat isus sunt zero sti nu?
Nu numai biblia ci istoria insasi avem ani inainte si dupa Hristos, si daca ar fi fost numai biblia, atunci crestinismul nu ar fi fost o religie statornica deoarece se baza numai pe o carte, dar exista dovezi si date istorice pastrate si intretinute pana in ziua de astazi
Imi prezinti dovezile
Nu am cum sa-ti prezint dovezile pentru ca acestea sunt prezente in marile muzee ale lumii, dar oricum trebuie sa recunosti ca undeva exista o putere supranaturala ce mentine toata lumea intr-o ordine anume si o mentine asa cum este
Ai dreptate, nu exista un creator, crestini gresesc.
Cam asta vrei tu si restul ateilor.
Sa ai o zi buna si cauta un alt hobby, asta e cam ciudat!
Ai dreptate, Dumnezeu exista si acum credem.
Cam asta vor crestinii sa auda.
Fara suparare, dar de cand merge religia pe logica?
Sa pui intrebari logice legate de crestinism e putin cam fara rost.
Personal, eu nu stiu daca tu vrei sa dovedesti ca tu ai dreptate si crestinii gresesc sau doar ai prea mult timp liber, precum toti cei de al categoria Religia.
Si asta e un hobby, cam ciudat, dar e un hobby.
P.S. Nu stiu daca te deranjeaza ceva din ce am scris, insa iti zic ce zic si altora: Daca te preocupa asa mult capra vecinului mai bine o cumperi si vezi cum e.
Adica proasta
Nu-i adevarat nu-i vorba ca personal asta vreau, e vorba ca aparitia lui nu poate fi demonstrata, explicata, daca poti explicami tu cum a aparut?
Uneori e mai bine sa nu stim anumite lucruri, misterul ne face iata frumoasa prin faptul ca vrem sa-l aflam, magia sta in mister...
Pana nu stim nu ne pronuntam corect?
Tu ai dreptate nu poti demonstra aparitia si faptul ca exista, dar nu poti demonstra nici ca nu exista, sa-ti dau un exemplu nici aerul nu il vezi si nu poti demonstra aparitia si modul de formare in exactitate, dar totusi el exista
Cheata nu o vezi? nu simnti caldura, frigul, faci chimie in scoala, ce e aerul, cum se formeaza astea trebuie sa le sti din clasa a 7 -a
Da exact sunt formule create de noi oamenii stiu ce sunt ele, dar aceste nume provin din nevoia de cunoastere, iar tu presupui ca nu exista doar pentru ca nu stii/ nu vezi/nu simti, sunt o gramada de alte intrebari care nu si-au gasit inca raspunsul doar pentru ca noi oamenii nu avem inca raspunsul asta nu inseamna ca nu exista, iar biblia ce a fost scrisa cu ajutorul a mai multi oameni, acestia l-au descris pe fiul lui Dumnezeu, noi cream zei, doar pentru ca stim ca exista o entitate puternica ce ne conduce, iar noi din nevoia de cunoastere incepem sa-i dam nume Dumnezeu, Alah, Buda si cine mai este
Stiu ca se urmareste ca sa fie o singura religie mondiala pentru toti dar poate zeul ala vrea alteceva decat ce spune biblia
Nu am spus ca biblia are absoluta dreptate, ea a fost scrisa de oameni, iar oamenii mai fac si greseli, si a mai capatat si nuante noi de-a lungul timpului, tot ce incerc sa-ti zic este ca un creator exista, acum nu mai conteaza daca are sau nu o aparitie, pentru ca nu vom afla niciodata, suntem inca in dubii cu existenta lui, nu stim sigur daca exista deci in nici un caz nu vom afla de aparitia lui, poate doar dupa ce vom muri si vedem adevarul despre rai/iad sau daca ne asteapta un vid infinit
Pentru mine conteaza aparitia lui mult
Pentru toti este importanta...dar acum nu putem sa ramanem blocati la aceasta problema, sunt multe alte intrebari fara raspuns, iar cand acestea vor fi epuizate vom reveni la aceasta problema...app eu nu cred in religia universala sau cum se numeste, pentru ca nici o religie nu o sa renunte la obiceiurile ei
Salut!
Scuze ca raspund acum, dar am avut niste probleme cu netu...
Am dreptate cu ce am zis. Fiecare om (cu mici excepti) vrea sa auda ca are dreptate din simplul motiv ca el priveste lumea din propria perspeciva.
Nu ma prea intereseaza religia (biserica, slujbele etc.), dar eu cred in Dumnezeu. Poate nu ii pot demonstra existenta Lui, dar asta e si ideea, pe Dumnezeu il simti (chiar e ilogic, dar asta e).
Am zis asta cu un scop, cum tu nu crezi in existenta Lui (fapt care e bazat pe logica si stiinta), sunt multi cei care cred (sa nu ii confundam cu fanatici religiosi, oameni fara hobby), iar pentru ei dovezile nu conteaza, ei pur si simplu simt ca Dumnezeu exista (ceva gen dragoste, stii ca esti iubit doar in momentul in care simti ca esti iubit, cam asa e si aici).
Ideea mea, pe care tot incerc sa o arat oamenilor: Daca tu crezi sau nu in ceva, nu inseamna ca si restul trebuie fiecare are propriile motive care depasesc intelegerea ta asupra acelei persoane, iar incercarea de ai arata unei persoane de pe un site (persoana pe care nici nu o cunosti), ca greseste are sanse minime de reusita.
Pe romana: Va raciti gura degeaba tot aratand ca aveti dreptate (crestini si ateii sau cum imi place mie sa va zic, cei mai infocati fani ai religiei, astia de pe site, a nu se generaliza + eu nu va cunosc, deci parerea mea e egala cu 0 din perspectiva voastra, aici era si ideea).
P.S. Parca vad (citesc) cum imi zici, ca gresesc si ca sunt un om irational.
Poti crede in ce doresti tu,n-am obligat niciodata pe cineva sau considerat mai prejos ca mine daca e crestin,mulsulman, ateu etc cu toti avem dreptul la exprimare, gandire libera, daca tu crezi e viata ta, credinta ta
Si eu rescunosc ca e pierdere de timp discutile de pe TPU, mai ales ca credinta nu are nici o legatura cu stiinta nu vreau sa te jignesc vreau sa spun ca prin metoda stiintifica nu il regasesti pe dumnezeu si prin credinta
Nu ma jignesti, nu sunt un crestin prea infocat.
Eu sincer, vroiam sa va arat (desi nu am reusit), ca va raciti gura degeaba unii cu alti.
E foarte improbabil sa isi schimbe cineva mentalitatea de o viata (sau cam asa ceva), doar pentru ca citeste pe un site (oricare site), pe unii care isi expria parerea, care e contrara lor.
Nu se creeaza decat SPAM inutil, nici macar nu se ajunge la o discutie constructiva.
Asta tot incerc sa arat (chiar daca nu reusesc).
D-zeu nu ne-a explicat toate lucrurile pentru ca daca ni lea-r fi explicat atunci noi am trai ca si ceilalti din lume nu ca adevaratii crestini