| TimariuLuisa a întrebat:

Nu inteleg un lucru. Am vazut de curand o intrebare, si era cam asa : "Cine Il iubeste pe Isus?". Iar unul dintre raspunsuri a fost: "Eu nu Il iubesc pe Isus, eu Il iubesc pe Iisus".
Isus=Iisus. NU CONTEAZA CUM SE SCRIE! Toti, absolut toti ortodocsii pe care i-am intalnit, m-au luat la rost ca nu se scrie "Isus" ci "Iisus" ca cica e pacat mare sa scrii cu un singur "i ". De ce nu intelege lumea ca nu conteaza cum se scrie? Isus e unul si acelasi si asa va fi mereu. Oricum s-ar scrie, Isus ramane tot El. Sunt oameni in toata firea, care pretind ca sunt cei mai mari religiosi, care merg la biserica in fiecare duminica dar nu sunt in stare sa ia logic lucrul asta, si pe langa asta, ii si considera pe oamenii care scriu cu un singur "i ", niste pacatosi si niste oameni de ultima speta. pot lua logic lucrul asta. Mi se pare absurd.
Ma poate lamurii cineva, de ce?
*va rog cine are de gand sa isi bata joc sau sa raspunda la misto, sa nu o faca*
Cu tot respectul happy

18 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

"Ma poate lamurii cineva, de ce?" - Vad ca si tie iti place sa pui doi de "i" acolo unde nu e cazul. laughing

| danay72 a răspuns:

In Biblile vechi din 1873, 1874 se scrie Isus.Important e, nu sa se lege de un nume, ci sa faca ce zice el.

Răspuns utilizator avertizat
| sublime89 a răspuns:

Uite cum e, acei oameni care sar in sus foarte ofensati din cauza unei litere, sunt niste indoctrinati fara creier. Creierul lor e atat de spalat de religie, incat e ca si cum nu l-ar mai avea deloc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E o greseala din partea lor. Numele acelui personaj se poate scrie in mai multe feluri gen isus cristos, isus hristos, isus christos, iisus cristos, iisus hristos, iisus christos, etc.

Cei care incearca sa te corecteze o fac pentru ca au auzit ei (in mod eronat) ca isus cu un singur "i" inseamna magar. Acest lucru insa este fals.

Un simplu search pe guagal (daca eba poate cu succesuri, pot si eu cu guagal) si ar fi aflat ca ei sunt cei care gresesc nu tu.

Ei doar lasa o afirmatie cu "copy-paste" iar atata timp cat coincide cu punctul lor de vedere, nu mai conteaza daca afirmatia este sau nu corecta. Nu se obosesc sa caute raspunsul pe bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iisus, numele propriu al Fiului lui Dumnezeu, este redarea greaca a ebraicului Ioshua (Luca 2, 21), si inseamna Domnul este mantuirea sau Mantuitorul (Isaia 61, 11, Matei 1, 20-21). In limba greaca cuvantul Iisus deriva de la viitorul verbului iaomai (iaino) ( a vindeca), viitor care, in dialectul ionic, are forma iisomai, care explica grafia Iisus, cu dublu i (ii). In latina numele a fost transcris Iesus, fiindca al doilea i este eta, redat in pronuntia erasmica cu e in latina, transcris si in limbile neolatine din Apus : Jesus. Crestinismul la romani s-a predicat in limba latina, cu Iesus - Iisus.

| Blamely a răspuns:

Ortocșii au această regulă, să scrie cu doi i pentru că dacă îl scrii cu un singur i în dracu' mai știe ce limbă înseamnă "măgar", deci au considerat că e jignitor la adresa lui "Iisus". Ăsta e motivul pe scurt.

| Aiwendil a răspuns:

Nu e niciun pacat daca scrii cu doi de i sau un singur i. Exista doua variante si amandoua sunt corecte.Depinde de zona si regiune.

| AdrianDihoricescu a răspuns:

E singurul "i" pe care-l ştiu să-l pună "corect", probabil de asta. Totuşi pune-i să-ţi scrie câteva propoziţii şi atunci MINUNE, "i-ul" are să apară în locuri nebănuită şi are să dispară din locuri cunoscute.

| Lucian_Magnus_1980 a răspuns:

Lasa-i pe indoctrinatii aia sa iubeasca ce gramatica vor. Ei il iubesc pe Isus, sau Iisus din toata inima daac-i intrebi, dar intre timp fura, dau in cap, sunt aroganti, se masturbeaza de-i trece, merg pe varianta, injura, inseala, scuipa, se imbuiba... etc.

Pana la urma cine se leaga de forma si nu de fond, comite idolatrie. Incalca fix prima porunca. Asa, ca punct de start.

| TimariuLuisa explică (pentru Lucian_Magnus_1980):

Daca ar fi sa aprofundam subiectul, as spune cam exact ce ai spus tu, pe langa multe altele.

| Zurelin a răspuns:

Iisus Hristos nu este doar numele Domnului, Iisus inseamna Mantuitorul Lumii, iar Hrisos inseamna Unsul Lui Dumnezeu