anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu, întrebarea nu e inspirată de șeful meu preot, ci de scandalurile sexuale în care au fost implicate diverse fețe bisericești de-a lungul timpului.

Ce ați crede despre un preot care nu face, dar acceptă avansurile sexuale ale unei enoriașe?

Nu le acceptă din prima, ci după o perioadă în care ea încearcă (și reușește!) să-l seducă.
Nu rabdă ispita, ci se lasă ispitit.

Răspuns Câştigător
| Kaonashii a răspuns:

Doamne, vorbesti de parca noi barbatii suntem animale, nu persoane cu gandire critica, putere de decizie, empatie etc.
Daca ai coloana si esti o persoana loiala sau cu o busola morala decenta te impotrivesti la nesfarsit sau faci in asa fel incat sa nu mai ai contact cu acea persoana.
Sa ii faci rau persoanei de langa tine pentru ca nu te poti abtine... de la ce? Cum sa nu te poti abtine?
Afirmatiile astea fac mult rau barbatului in societate. Oamenilor in general.
Nu suntem animale.
Si un om care nu isi poate controla impulsurile nu ar trebui sa-si faca familie sau sa se faca preot.
Ar trebui sa se mute in munti.

22 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Este o problema pentru credinciosii crestini. Eu nefiind crestin, pentru mine ce-a facut el nu este o imoralitate, privind in mod obiectiv. Este imoralitate doar in cadrul bisericii din care face parte.

De ex. putem sti ce era considerat neetic la membrii PCR fara a fi noi insine comunisti.

| ania a răspuns:

Ca ar trebui ori sa se pocăiască, sa mărturisească unui om și lui Dumnezeu ce a făcut și sa renunțe la păcat sau sa își dea demisia.

| mihai69 a răspuns:

E și el om, până la urmă...
Și dacă nu am accepta că oricine poate greși, dar apoi să se căiască și să-și ceară iertare pentru păcatele sale, înseamnă că nici noi nu suntem mai buni decât el.

| Emma30555 a răspuns:

Eu nu judec oamenii. Fiecare face ce simte. Fiecare își ia propriile decizii, bune sau rele, dar ei răspund pentru ele, nu este problema celorlați

| CostinAlamariu a răspuns:

Ce importanta are ce crede Gigel sau Costel? Fiecare om, preot sau nu, va răspunde pentru faptele sale, în special pentru păcatul grav de a judeca slăbiciunile altora în loc sa ne rugăm pentru ei. A judeca e un păcat grav.

| LordCristobal a răspuns:

Ca e o panarama de preot.
Si daca se lasa ispitit si cand e casatorit e deja patetic.

| helpforyou a răspuns:

Pana la urma este barbat. Nu te poti impotrivi la nesfarsit.
La fel cum nici o femeie nu poate.

| Lioana a răspuns (pentru helpforyou):

Ba te poti impotrivi la nesfârșit daca esti casatorit, daca ai simt etic, si daca te respecți pe tine si pe sotia ta. Mai ales daca esti preot.
Cine alege calea preotiei, se presupune ca crede in mantuire si respecta legile lui Dumnezeu.

| helpforyou a răspuns (pentru Lioana):

Porbabil esti preot si te-ai impotrivit la nesfarsit!

Cred ca vorbesti in numele altcuiva. Punete TU in locul preotului. Si sa te vad cat rezisti! Sunt sigur ca pici la primul test.

Aaaa... deci nu te poti pune in pielea unui preot, nu de alta dar nu ai penis. Deci nu vorbi in necunostinta!

| helpforyou a răspuns (pentru Kaonashii):

Ai perfecta dreptate. Nu suntem animale.
Eu vorbesc ca daca e supus la nesfarsit sunt putini care ar putea rezista.

Nu fac rau barbatului pentru ca nu generalizezi. Nu toti sunt supusi la astfel de teste la nesfarsit.

| Hammurabi a răspuns (pentru Lioana):

Îți expui părerea unui site plin cu virgini care și-ar băga-o și într-o broască țestoasă.
Și vrei ca ei să înțeleagă că pe lumea asta există și ființe care se pot împotrivi oricârei ispite pentru credința lor?
laughing

| Lioana a răspuns (pentru helpforyou):

Vorbesc in numele meu de femeie, pentru ca te-ai referit si la femei.
Sa inteleg ca tu esti genul care cedeaza in fata ispitelor? Pacat. Imi formasem o parere buna despre tine in cele 17 zile de cand ai creat acest cont.

Eu nu sunt genul.
Doar ca nu impla place sa cer lucruri dificile de la alte persoane. Intotdeauna trebuie cantarite lucrurile si nu trebuie impuse. Daca impui ceva cuiva se cheama "viol"

Deci daca esti de acord ca preotilor nu trebuie sa le cerem sa fie sfinti, sunt de acord. Cu atat mai mult cu cat este "om" din moment ce are familie si nu "sfant".

Daca echilibrezi balanta este ok.

Multumesc pentru parerea buna formata.
Atata timp cat voi fi activ pe aceasta platforma voi fi impartial. Si incerc sa dau raspunsurile utile celor care pun intrebari. Asta in masura in care am si eu cunostintele necesare.

| RAY a răspuns (pentru Lioana):

Poate se refera la aia catolici

| Kaonashii a răspuns (pentru helpforyou):

Doamne, vorbesti de parca noi barbatii suntem animale, nu persoane cu gandire critica, putere de decizie, empatie etc.
Daca ai coloana si esti o persoana loiala sau cu o busola morala decenta te impotrivesti la nesfarsit sau faci in asa fel incat sa nu mai ai contact cu acea persoana.
Sa ii faci rau persoanei de langa tine pentru ca nu te poti abtine... de la ce? Cum sa nu te poti abtine?
Afirmatiile astea fac mult rau barbatului in societate. Oamenilor in general.
Nu suntem animale.
Si un om care nu isi poate controla impulsurile nu ar trebui sa-si faca familie sau sa se faca preot.
Ar trebui sa se mute in munti.

| DjSannan a răspuns:

Un preot care acceptă avansurile sexuale ale unei enoriașe este în totală contradicție cu rolul și statutul său în biserică și ar fi considerat o violare a standardelor morale și etice. Acest comportament ar fi inacceptabil și ar merita o acțiune disciplinară din partea bisericii

| stef87 a răspuns:

Un preot adevarat ar avea rolul in ziua de azi sa dea sfaturi cat mai utile moral grupului sau, sa fie un punct de reper si plin atitudinea sa se faca respectat.

Daca o persoana are tupeul sa incalce niste reguli morale si sa-l trateze drept gagic, nu drept legatura cu divinitatea, inseamna ca aia e el de fapt, un gagicar, nu reuseste sa sesize problemele oamenilor si nu stie sa-i caluzeasca.

Si nu conteaza ca ortodox ( ca multi ati pontat pe faptul ca e casatorit), catolic, evreu, musulman sau de orice alta religie. Rolul lui e cel de a-i calauzi pe cei ceilalti. Acum, ca cineva va reusi sa aiba o psihologie atat de puternica sa fie Gica-contra a ce spune preotul, asta e, poate ca mai cade si el anumitor pacaleli, dar in cel mai rau caz isi va da seama la un momentnsi va pune piciorul in prag.

Toti gresim, dar macar avem puterea de a recunoaste, de a incerca sa reparam sau macar nu ne lasam vanati.

| Fantaspirit a răspuns:

Că e un preot kinky la fel ca mulți alții care se dau ceea ce nu-s. Eu nici nu prea mai mă duc la preoți că doar la bani se uită și nu primesc nici un sfat util despre durerile mele sufletești, îmi cam spune ce știu și eu deja, ce știe și un copil de 10 ani. Nu sunt toți așa, dar eu am dat nu mai de preoți de genul cu excepția unui singur preot care se vedea că mă ascultă cu interes și atenție, și care de altfel nici nu a vrut să îmi accepte banii, acel preot m-a lăsat mască, am simtit că e un om bun și nu e un prefacut.

| Kaonashii a răspuns:

Nu vad nicio diferenta intre a face si a accepta. Tot un om slab esti. Avem liber arbitru cu un motiv.

| Kaonashii a răspuns:

M-am gandit mai bine si nu inteleg intrebarea ta, adica contextul.
Eu am biserica langa mine. Preotul vine, canta, tine slujba, pleaca acasa.
Cum ajunge enoriasa sa se dea la el? Unde? Cum? In vazul lumii?

| MEugen a răspuns:

Credem ca e alegerea lui. Ce rost are intrebarea aceasta filozofica?