Ciudat lucru. Și vrei sa spui ca tu crezi in satana dar nu în Dumnezeu? Unde a ajuns lumea asta... sa nu crezi în Creatorul lumii, dar sa crezi într o ființă creata de El ca fiind "zeu"? sau cum îl consideri tu pe satana.
Dumnezeul tau, adica yahweh este o inventie evreiasca, adevaratul nostru creator este Enki (Satan)
Doamne, ce prostii puteți spune unii... Cum sa ne creeze Satana? Dacă el ne ar fi creat crezi ca am mai fi fost oamenii care suntem azi? El e malefic, mincinos, rău. Am mai fi avut noi atâtea valori morale dacă ar fi fost el creatorul nostru?
Și de unde pana unde ai ajuns tu la concluzia asta?
Hahaha. Amuzant. Am citit si Derrida si Gadamer, dar am zis sa mentionez ceva mai mainstream. Oricum, biblia nu se ridica nici la nivelul lui Ispirescu macar. Cu Ricoeur m-ai prins, n-am pus mina pe el inca.
Nu le mai zi de satanism, ca astia nu inteleg nimic. Satanism = inchinatul la un tap cu coarne si sacrificiul de pisici in cimitir, atita stiu, atita ii duce capul sa inteleaga. Si n-au macar bunavointa sa citeasca sa afle despre ce e vorba.
Sunt o gramada de surse. Doar sa le citesti. Spre exemplu: cele 10 porunci sunt de baza, cartea cu cei 7 ani de acasa, educatia data de predecesori, norme de conduita transmise prin viu grai pe principiul fa bine, nu fa rau!
Fac ce vreau in viata, nu sunt limitat de nicio "regula" morala..respect doar legea :*
Satan nu are nicio legatura cu ce ai zis tu acolo, informeaa-te mai intai...adevaratul diabolic este zeul tau Yahweh
Pe principiul asta oricine poate plati candva. Nu este nimeni de neinvins.
De când ai inversat tu rolurile?
Sa fim serioși, cum poți crede asa ceva? Aproape toată lumea (cu excepția celor ca tine) spun ca satana e cel rău și Dumnezeu e Creatorul lumii si este bun. De unde pana unde ai scos tu toate teoriile astea BAZATE PE NIMIC? Nu ai absolut nicio dovada. Am ascultat/ auzit de/ citit mărturii ale unor oameni care au fost sataniști ori care au lucrat cu satana și absolut niciunul nu l a descris asa cum o faci tu. Și culmea, ei l au cunoscut cu adevărat pe satana, sau cel puțin l au cunoscut intr-un mod "palpabil", sa zic asa. Dacă ei, care l au cunoscut au văzut ce fel de creatura malefica e, tu zici ca e bun și e creatorul nostru? De când știi tu mai bine decât ei? Și cine sa te creadă? Te minți singur. Acei oameni știu mult mai bine ce zic ptc au avut legături cu satana, unii au lucrat pentru el și nu a ieșit bine la final... Tu zici ca ești un copil care pur și simplu respinge ideea de divinitate a lui Dumnezeu și atunci spune totul pe dos. Cred ca ar trebui sa devii realist și sa îți dai seama ca e periculos sa te joci cu focul. Cu satana nu i de glumă.
Satanismul/paganismul a precedat crestinismul, iar Satan nu e o inventie crestina..Satan il simbolizeaza de fapt pe zeul sumerian Enki care face parte din Anunnaki, iar aceste fiinte extraterestre ne-au vizitat pamantul cu mult timp in urma
1. De satanism nu știu ce sa zic, dar de păgânism știm din Biblie ca a precedat creștinismul. Încă din VT existau oameni care se închinau unor zei sau întruchipari false, create de om. Abia din NT a apărut creștinismul.
2. Normal ca satana nu e o invenție creștină. De fapt, nici măcar nu e o invenție, el e real. E creat de Dumnezeu. Nu trebuie venerat, asta e clar, dar suntem conștienți de existenta lui.
3. Satana zeu? Extraterestru? Satana nu e zeu, el nu e atotputernic și nici nu are cum sa fie zeu din moment ce a fost creat, nu? Mai ales ca el a fost înger înainte. Eu n am mai auzit de îngeri care sa devina zei peste noapte. Și de faza cu extraterestru. nu știu la ce te referi. Clar el nu e de pe pământ, nu e uman, dar dacă te referi ca vine de pe o alta planeta, cum ar fi Marte, e fals.
Zeul iudeo-crestin e fals (si isus de asemenea), Satan nu a fost creat de nimeni.El face parte din Rasa Extraterestra Ariana si e blond, cu ochii albastri si inalt de 5 metri la fel ca Demonii Lui
@TOTeu: Ce valori morale are gloata religioasa, puisor? Ia zi de ce nu ies eu cu doua cutite de macelarie pe strada sa insingerez niste drept-credinciosi daca sunt un ateu nenorocit fara valori morale? Ha? Ia zi si de ce in inchisori sunt peste 99% religiosi si doar 2-3 atei amariti pe ici-colea? Cine e mai malefic, ala care (in teorie discutam aici) te indeamna sa faci un rau, sau ala care poate dar nu te opreste sa il faci, in special cand raul tau afecteaza altii, nevinovati?
Poate ca ai vrea tu sa fie asa. Satana e hidos, oribil, as putea spune. L ai văzut tu de "stii" cum arata? Și ce dovezi ai sa spui ca Dumnezeu și Domnul Isus sunt "invenții"? Mi se pare că doar arunci vorbe în vânt. Pe ce te bazezi când spui toate aceste lucruri? Pe cărți sau documente citite dar nedemonstrate în niciun mod? Mi se pare absurd.
Satan este Enki, care face parte din rasa extraterestra ariana nordica care ne-a vizitat pamantul cu mult timp in urma, esti chior?
Doare adevărul? Pur și simplu nu vrei sa accepți realitatea. Satana nu e "dumnezeu", nu a creat lumea, nu e bun și nici nu vrea binele omenirii. Dumnezeu e așa. Dumnezeu e adevăratul și singurul Dumnezeu. De ce nu citești și tu Biblia sa te convingi?
Biblia nu este întocmai„cuvântul lui dumnezeu" după cum se spune, ci este o carte de vrăjitorie făcută de către om; la fel sunt și toate numerele apărute în ea. Acestea sunt folosite din plin de către evreii de top pentru a înrobi lumea. Ritualurile evreiești în care se fac sacrificii de sânge se leagă subliminal în împărtășaniile creștine, în care nazarineanul este pruncul sacrificat;„mănâncă trupul meu și bea sângele meu," „acesta este trupul lui Hristos..." Acest copil al lui iehova, sacrificat de către tatăl său... este mai exact ucis. Pe lângă asta, întreaga congregație care este concentrată asupra evreilor, a Israelului și asupra istoriei lor fictive, creează o legătură subliminală. Credincioșii se află sub o vrajă puternică.
Sub o "vraja puternica" poate se afla cei ce nu L au cunoscut pe Dumnezeu, nu credincioșii. Și de ce tot dai copy paste din articole sau de unde ai preluat informațiile? Dacă tot afirmi clar și răspicat ca ești satanist, demonstrează ce ai de zis cu propriile cuvinte, asa ar fi normal. dar eu prefer sa închei aici ptc orice ți as spune tu o ții pe a ta, deși e evidenta eroarea.
Jokerashul întreabă:
DeProfundis99 întreabă: