anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu-mi vine sa cred, ca e a nu stiu cata oara cand aud asta si inca mai sunt oameni care gandesc asa, foarte mult si se dau ei ca sunt atei...
Deci ieri am deschis tv-ul pe discovery id si am auzit pe un detinut pentru viol si omor de copii, fiind audiat pentru sentiinta, la o judecatorie din NewOrleans, citez:

"De ce sa ma tem de ceva sau sa-mi fie frica ca am facut ceva rau, atat timp cat nu cred in nimic,sunt ateu convins, eu consider ca nu trebuie judecat omul pentru alegerile lui,de ce mai exista libertate, daca omul e judecat pentru faptele lui"

Deci practic omul se simtea nevinovat, a omorat 6 fetite intre 6 si 13 ani dupa ce le-a abuzat, si omul fiind lucid, cica nu consuma nimic fumat, alcol sau ceva sau vreo substanta si el fiind foarte constient de asta, spuse-se mai apoi ca marturie familiilor copiilor, ca nu se considera vinovat de nimic, si ca e ceva normal, si ca de ce i-ar pasa lui de dreptate si moralitate, atata timp cat poate face ce vrea si, daca nu l-ar fi prins ar fi continuat...
Acesta primise peste 12 sentiinte si pe langa mai era si hot, in final primise pedeapsa capitala.

Deci sa-mi ziceti si voi practic, desii am mai auzit faze nenumarate la tv de cazuri de genul, si la noi si peste tot, spuneti-mi daca esti ateu si practic nu crezi in nimic, nu iti e teama de vreo pedeapsa, sau ca faci orice nebunie si scapi sau etc, asta e ceva normal?

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Tu pui semn de egalitate între ateu și psihopat doar pentru că un psihopat s-a declarat ateu? Este ca și cum ai spune "Hitler a avut mustață, Stalin a avut mustață, deci mustăcioșii comit genocid"

Ai vreun studiu din care să rezulte că "ateii" comit mai multe crime decât "credincioșii"?

Cât despre afirmația că "ateii nu cred în judecată deci fac ce vor și nu le pasă de nimic", raționamentul ăsta este șubred din toate încheieturile.

Aproape 7% din populația planetei (adică peste 500 de milioane) este atee declarată, dar numărul real este mult mai mare.

Dacă ceea ce spui tu ar fi adevărat, ar însemna că din minut în minut ar trebui să auzim de încă zece mii de oameni omorâți de atei cărora nu le pasă de nimic.

În realitate acest lucru nu se întâmplă. De ce? Pentru că moralitatea, comportamentul funcțional și acceptarea regulilor de conviețuire pașnică nu necesită credința într-o divinitate.

Ba mai mult, dacă teama de judecata divină este singurul lucru care te împiedică să-ți omori vecinul, atunci ești la fel de periculos ca și psihopatul ateu din povestea ta.

Un om rațional nu are nevoie de interdicții divine pentru nu-și omorî vecinul. Nu-și omoară vecinul pentru că pur și simplu asta l-ar degrada ca om și nu-și dorește să trăiască într-o lume în care oamenii își omoară vecinii.

19 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Nu vad legatura dintre poveste si intrebarea ta, dar in fine.
"daca esti ateu si practic nu crezi in nimic nu iti e teama de vreo pedeapsa"

Daca esti ateu nu inseamna ca nu crezi in nimic sau ca nu iti este teama de pedepse.
Deci intrebarea pleaca de la o premisa gresita.

Sau poate ai vrut sa intrebi,"daca esti ateu si, pe langa asta, nu iti crezi in nimic, etc, este normal?"
Raspunsul fiind: Nu, nu este normal.

P.S.: Destul de amuzant cum mi-am pierdut timpul citind 30 de randuri pentru o intrebare triviala de genul: "E normal sa fii nebun?"

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

E o mare diferenta intre a nu crede in zei si a avea probleme psihice.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Putea sa fie religios si sa zica ca nu ii pare rau ca stie ca il va ierta dumnezo' oricum... in ambele cazuri e un psihopat si nimic mai mult. Ca e ateu, so what? Majoritatea covirsitoare a celor din puscariile americane se declara religiosi. So what?

| Freya1 a răspuns:

Ala este bolnav psihic.
Indiferent ca esti ateu sau crezi in vreo zeitat nu ai dreptul sa iei viata nimanui, sau sa abuzezi pe cineva.

| DeyCj a răspuns:

D.p.m.d.v. noțiunea de bine și rău este o percepție ce o ia omul din societate, pentru că nu are alt termen de comparație cu aceste noțiuni.
De asta și eu cred că omul nu trebuie judecat de nici un fel și pentru nimic, folosind șabloane inventate de societate(legi și alte chestii bazate pe „ dacă nu ești așa se consideră că... ").
Legile.Sunt doar convenții inventate de oameni cu scopul de a stabilii ordinea în societate.
Justiția?! Nu există dreptate. Exista războiul dovezilor.Astfel dacă un criminal în serie adună dovezi cum că el este nevinovat, instanța îl declară nevinovat, chiar dacă toată lumea știe că el a ucis 20 de oameni așa că a avut el chef s-o facă.
Nu toți oamenii au probleme psihice dacă consideră că legea e o convenție și că omul trebuie să fie asemeni unui animal sălbatic solitar, adică neîngrădit de nimic.

| SG1995 a răspuns:

Prietene a fi ateu nu e una cu a fi psihopat. Tipul are probleme la mansardă, îl lipsește așa numitul "EQ".

| SG1995 a răspuns (pentru DracuIa):

Hai să o luăm așa boss: Dacă ai fi ateu, ai fii in stare să ucizi cu sânge rece? Consideri că ești moral doar datorită frici pedepsei? Ești bun doar din cauza recompensei?

| raMLesS a răspuns:

Ala are probleme psihice, faza e ca printre crestini, sunt tot felul de nebuni si psihopati deghizati in oameni normali, pe aia de ce nu ii iei in calcul?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

A nu crede in Dumnezeu e total diferit de a nu avea o etica.

| Steregoi a răspuns:

"Prietene a fi ateu nu e una cu a fi psihopat." - psihopat in devenire. happy

| Dalmore a răspuns:

De asta de ce nu comentezi nimic?
https://stirileprotv.ro/......3-ani.html

| Mircea08 a răspuns:

Pentru cei care cred ca omul este produsul unei evolutii, normalul se schimba in permanenta in functie de nivelul de evolutie al societatii, iar acestia nu vor sti niciodata care este normalul. Cei care cred ca omul a fost creat, au o alta abordare asupra notiuniii de normal, si asta datorita faptului ca Cel ce ne-a creat, ne-a lasat si o serie de invataturi cu privire la cum trebuie sa traim, El fiind cel mai in masura sa cunoasca acest lucru, si nu cred ca a dorit sa traim anormal, ci dimpotriva, acele invataturi au menirea de a ne arata cum sa traim normal.

EVANGHELIA – Model de viata normala

Acestea sunt insusirile normale ale unui om, asa cum sunt ele prezentate in Evanghelie:

"Sa fie milostivi,blanzi,cinstiti, drepti, modesti,cu inima curata, facatori de pace, care au in suflet dragostea, bucuria, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa,înfrânarea, neimpovarati de nici o grija, nefatarnici, iubitori de adevar,care nu defaimeaza, nu umbla cu inselatorii,nu tulbura,nu umbla cu mestesugiri ascunse, rusinoase,fara viclesug, fara partinire,iertatori, isi iubesc aproapele si isi pun sufletul pentru. prietenii sai, care lucreaza intotdeauna ca pentru. Domnul nu ca pentru. oameni. care nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul, nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr."

(Extrase din Evanghelie)

Uitati-va cu atentie la fiecare insusire si cantariti daca este normal sau nu, sa le ai in felul tau de a fi. Nu treceti cu vederea doua dintre aceste insusiri si anume : - "bucuria" si "neimpovarati de nici o grija". Pt. a fi sigur ca le dobandesti trebuie sa traiesti intr-o BISERICA CRESTINA. Cititi-le si pe cele de mai jos si cantariti daca acestea sunt insusiri ale unui om normal :

" mânia, iuţimea, răutatea, defăimarea, cuvântul de ruşine din gura voastră, nu fiti plini de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de hotii, de purtări rele, bârfitori, grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, inchinatori la idoli, lăudăroşi, născocitori de rele, neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă, hrapareti, betivi, defaimatori, iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, cruzi, neiubitori de bine, trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu, si altele ca acestea cum ar fi desfrânarea, necurăţiea, destrăbălarea, Închinarea la idoli, fermecătoria, vrajbele, certurile, zavistiile, mâniile, gâlcevile, dezbinările, eresurile, Pizmuirile, uciderile, beţiile, chefurile"

( Extrase din Evanghelie)

Acesta este modul de viata al crestinilor, si ma intrebam : - oare ce insusiri suplimentare ar putea sa cuprinda un cod al manierelor elegante?". Evanghelia spune sa fim "nefatarnici", adica sa ne comportam exact asa cum suntem. Pentru ca sa avem maniere mai elegante ar trebui sa renuntam la normal si sa ne comportam altfel, adica anormal deoarece in afara normalului altceva nu mai exista! Cat de elegant sau manierat poate fi cineva daca spune unei femei obisnuite " vai ce superba esti!", daca nici el nu crede ce spune si nici superba? Ne poate impune civilizatia niste norme nefiresti de comportament care sa evolueze odata cu civilizatia? Eu nu cred. Eu cred ca masura civilizatiei o da caracterul oamenilor nu khilometrii de autostrada, complexitatea celularelor sau moda vestimentara

| PumpkinDoll a răspuns:

Cine spune ca daca esti ateu nu poti fi si psihopat?

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Cata iubire crezi ca a avut omul ala in viata sa? Daca n-ai primit, de unde sa dai? Daca ar fi avut parte de iubire indeajunsa, i-ar fi parut rau, si poate a avut, dar repetand un rau, ajungi sa devi imun la nevinovatie caci degeaba primesti samanta dragostei daca n-o cresti ca sa devina copac.

| dnzzzzzzzzzzzzzzz a răspuns:

Ceea ce observ,deasupra tuturor,este problema ta cu faptul ca el este ateu. In primul rand,fiecare crede ce vrea,eu spre exemplu sunt agnostic,nu ateu. Faptul ca omul a omorat copii,fie ei nou-nascuti, fie adolescenti nu are nici o legatura cu faptul ca este ateu. El considera ca o pedeapsa in viata fizica este una indeajuns de apriga astfel in cat in viata "spirituala" sau universul roz, sau orice crede el, va fi scutit. Sia urma urmei care e problema ta? Ce te revolti asa, iti fura aia 50 de bani din buzunar faptul ca el crede asta? Si btw, majoritatea sunt 2015-2016-2017winking ala probabil e mort si ingropat

| caradanvers00 a răspuns:

Eu sunt ateu. Dar da, cred în pedepse și alte lucruri de genul. Legea e lege. Nu contează care este credința ta. Persoanele acelea sunt doar nebune.