Pentru ca pe langa credinta, ei au experiente personale cu Dumnezeu. Ei primesc pacea si bucuria mantuirii.
Chiar daca relatia cu Dumnezeu (Efectul Placebo) este o iluzie,asta nu inseamna ca nu are uneori efecte pozitive.
Cei care nu sunt capabili care aiba incredere in propria persona, folosesc credinta, ca sa le "arate drumul" in viata.
Stiu ca orice si oricat as vorbii, este inutil, credinta trateaza totul cu indiferenta si aroganta.
"Nu renunta la visele tale, continua sa dormi." - Albert Einstein
Chiar nu ai inteles ce a vrut sa spuna prin acel citat,asta este trist.
Ti-am mai spus ca este imposibil sa fac acest lucru,este mult prea tarziu pentru tine sa deschizi ochii,sa recunosti ca toata viata ai trait intr-o iluzie!
Cum sa schimbi parerea unui om sau macar sa incerci sa porti o discutie cu el,daca atunci cand vorbesti,are degetele in urechi,ochii inchisi,repeta cu voce tare si in gand :LA LA LA LA LA LA LA LA!
Eu vreau sa ramai la credintele tale,daca realizezi ca ai trait o minciuna, o sa inebunesti, pentru ca nu esti capabila sa ai incredere in tine!
Repet, chiar daca este o iluzie, asta nu inseamna ca nu are efecte pozitive!
Stai linistit/a. Nu toata viata am fost credincioasa. A existat un moment in viata mea in care L-am intalnit pe Domnul si Mantuitorul vietii mele. Si nu as renunta la El si la viata minunata pe care o am pentru nimic in lume. Daca tu te simti bine asa cum esti, este OK.
A fost pusa la incercare increderea in mine, curajul si ratiunea
Nu aveam incredere deplina si absoluta in mine si credeam intr-o iluzie.
Acum totul merge bine si frumos, sunt mai fericit ca niciodata si imi pot justifica parerile!
Singurii care au capacitatea sa schimbe ceva, suntem NOI!
Logica ca are dreptate
un ateu are ca baza stiinta, stiinta are ca baza dovada stiintifica, ateul nu are convingeri absolute care sa nu poate fi puse sub semnul intrebari, ateul e o minte libera, deschisa spre orice
crestinul =baza unui crestin este credinta ce inseamna ea, ea este o convingere absoluta baza pe ceva ce nu poate fi pusa sub semnul intrebari
intr-un sondaj efectuat aici
100% din cei care au raspuns au recunoscut ca au connvingeri absolute care sub nici o forma nu poti fi inclocuite sub nici o forma, motivul pentru care intra aici este propaganda religoasa si atat, au mai afirmat ca nu au mintea deschisa, nu le poate fi influentata credinta, intr-un cuvant =pierdere de timp dialogurile cu crestini
Nu este o regula general valabila. De obicei sunt unii care aduc ca dovezi Biblia si propria credinta. Intr-adevar exista un procentaj cand noua ni se cer temeiuri logice, matematice, stiintifice in principal ca in schimb sa primim citate din Biblie.
Orisicum nu sunt dovezi nici ca exista nici ca nu exista ci exista acele dovezi care elimina necesitatea unei zeitati.
Mihai, trebuie sa recunosti ca este valabil si reversul medaliei. Adica mie, ca si crestin, mi se reproseaza ca nu am "DOVEZI". Cum sa le "demonstrez" existenta unui Dumnezeu transcendent, la care ma relationez "in duh si in adevar? " Singura cale este ca ei sa incerce singuri, sa se convinga, cum am facut si eu. Las capul in jos si zic "bine, dati-mi dovezile voastre". Ce primesc in schimb sunt doar basme care fac din credinta realitate direct observabila. Ti se pare onorant pentru cei care striga in numele "stiintei" sa nu recunoasca faptul ca sunt ei insisi intr-un punct mort?
Nu am generalizat si nu am atins punctul crestinilor de vedere pentru ca nu era cerut in intrebare.
Am vorbit despre cazuri mai multe mai putine, insa un am generalizat.
Se intampla si invers pentru ca nu sunt raspunsuri clare nici depe o parte nici de pe cealalta.
Mie nu mi-a oferit nimeni dovezi irefutabile cu privire la, sa zicem, originea universului si care sa poate exclude nevoia de Dumnezeu. Nici in alte domenii asazis explicabile stiintific. Si in genere cei care s-au batut cu caramida in piept si au strigat "dovezi, dovezi" s-au facut de bacanie.
Oamenii se incurca in propriile "dovezi" - dar sunt suficient de caraghiosi sa rada de "dovezile" altora.
Ma bucur ca iti plac citatele. Iti ofer si eu unul: "Pentru omul care vrea sa creada am 1000 de motive. Pentru cel care nu vrea nu am niciunul." (Augustin)
Nu stim originea si procesele exacte prin care s-a format materia si antimateria, cu alte cuvinte Big-Bang-ul.
Este clar si incontestabil ca, universul s-a format in urma fenomenului Big-Bang.
Intrebarea pe care nici oamenii de stiinta nu au inca raspuns, este:
Cum s-a format Big-Bangul?!
Trebuie sa avem rabdare pana cand o sa gasim o dovada si o explicatie stiinfitica, pana atunci, trebuie sa cercetam
Nu stim inca...raspunul..PUNCT.
Nu stim inca originea vietii, daca s-a format pe acest Pamant sau daca a venit odata cu ploaia de meteoriti acum 4 miliarde de ani!
Oamenii de stiinta, au combinat elementele primordiare ale universului si au reusit sa ajute la formarea proteinelor!
Cele mai vechi si rudimentare forme de viata, s-au format sau aparut pe Pamant acum 4 miliarde de ani!
Aceste micro organisme, datoria schimbarilor constante ale temperaturii, gravitatiei, atmosferei, dezastrelor naturale si fenomenelor meteorologice, etc.au reusit sa se adapteze!
Aceste organisme au acoperit o mare suprafata a Pamantului in acea vreme.
Pentru ca pe Pamant nu erau peste tot aceleasi conditii, organismele au inceput sa se adapteze in functie de zona din care faceau parte, si asa a aparut DIVERSIFICAREA.
Cu trecerea timpului, aceste organisme au suferit schimbari constante de adaptare si selectie naturala
Aceasta este EVOLUTIA (scurt de tot )
Omul are un stramos comun cu maimuta care a evoluat constant dealungul milioanelor de ani prin selectie naturala.
Sunt zeci de metode prin care putem aproxima varsta unui obiect si toate indica o valoare exacta sau aproximativa
Sper sa citesti tot!
"Mie nu mi-a oferit nimeni dovezi irefutabile (...) care sa poate exclude nevoia de Dumnezeu."
Logica nu functioneaza in acest mod. Afirmatiile legate de Dumnezeu sunt facute de un anumit grup X, iar tot acest grup X are si obligatia de a demonstra dependenta Universului de entitatea in care cred.
Nu este nevoit grupul Y sa demonstreze ca Universul este independent de un lucru in care nici nu cred si care nici nu are dovezi ca ar exista.
Sunt miliarde de zeitati, doar nu vrei sa spui ca stiinta este cea care trebuie sa verifice compatibilitatea fiecarei divinitati cu Universul?
Concluzia este că TU ești singurul ce trebuie să ne demonstreze ceva. Și repet una din intrebarile mele: De ce este Dumnezeu necesar Universului?
Intrebarea se pune invers, in ordinea marimii si importantei. De ce i-ar fi Universul necesar lui Dumnezeu? Pentru ca nu Dumnezeu este parte din Univers ci viceversa...
"Concluzia este că TU ești singurul ce trebuie să ne demonstreze ceva" - Inca o data, eu nu TREBUIE sa demonstrez nimic nimanui. Probabil nu ai inteles ca ai deja adevarul in maini si ca este, la urma urmei, viata si vesnicia ta. Imi pasa de tine dar nu te pot obliga sa crezi. Demonstratia este una foarte usoara, totusi, si tine de tine. Trebuie sa te pocaiesti si sa crezi in Evanghelie. Dovada o vei avea in propria viata si, crede-ma, va fi irefutabila. Uneori ma intreb ce va impiedica sa incercati? Nu se poate intampla nimic in afara de a afla ca te mint. Dar daca, totusi?
PS: ce patisi de esti suspendat?
"Uneori ma intreb ce va impiedica sa incercati?"
De ce sa incerc si sa aflu ca ma minti, cand pot sa stau asa si sa cred ca este posibil. Niciodata nu am insistat pe lucrurile acestea pentru ca riscam sa vad peretii goi din spatele cortinei. Mereu am preferat doar sa privesc cortina si sa sper ca este ceva dincolo, decat sa o inlatur si sa constat adevarul. Un "cufar" deschis fie te ucide fie de salveaza, unul inchis iti da speranta ca in el se poate afla ceva care sa te ajute. Si daca deschizi acest cufar si constati ca in interior nu exista nimic, nu ti-ai dori sanu-l fi deschis niciodata? nu ti-ai dori sa poti crede iar ca in el se afla salvarea? Dar nu mai poti, pentru ca l-ai deschis.
Citez:
"Buna,
Am parcurs raspunsurile tale din ultima perioada si am observat ca acestea sunt jignitoare. Comportamentul tau este in contradictie cu valorile pe care dorim sa le promovam pe TPU.ro :respectul reciproc si evitarea limbajului agresiv. Desi ai fost avertizat sa incetezi cu atacurile si jignirile, tu ai ignorat mesajul meu.
"Pentru ca sunt afoni. Urechea interna le-a fost afectata de predicile religioase. Apoi crestinii nu au endolimfa, deci cum vrei sa receptionezei ei vibrati atat de fine?"
Am sters toate aceste postari, iar contul tau a fost suspendat. Perioada de suspendare este de 1 luna, dupa care contul se reactiveaza la cerere. Motivul: pe TPU.ro fiecare utilizator are obligatia sa vorbeasca civilizat. Daca nu poti sa iti stapanesti limbajul, manifesta-l in alta parte. Desi nu mi-a facut nici o placere sa recurg la aceasta masura, un astfel de comportament nu isi are locul pe TPU.
Daca iti doresti sa faci parte din comunitatea TPU.ro in continuare, renunta la jigniri si atacuri la persoana. Acestea nu sunt conforme cu regulamentul pe care il poti citi aici: http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente.
O zi frumoasa,
Cristina, TPU.ro"
"De ce sa incerc si sa aflu ca ma minti, cand pot sa stau asa si sa cred ca este posibil." - De dragul adevarului si al faptului ca avertizarea e prea serioasa ca sa o lasam la stadiul de legenda. Contrar acuzelor de TPU, crestinul adevarat nu isi permite sa se bazeze pe legende si supozitii - de aceea eu insumi sunt atat de sigur pe ceea ce spun. O fac avand in minte si in inima ambele perspective, nu intr-un mod ignorant, iresponsabil.
"Niciodata nu am insistat pe lucrurile acestea pentru ca riscam sa vad peretii goi din spatele cortinei." - Adevarul curat nu este niciodata un risc. As spune ca incertitudinea este. Mie unul renuntarea la a sta in spatele cortinei mi-a deschis ochii, mi-a schimbat viata. Ce motiv as avea sa te aburesc... in conditiile in care am atat de multe de facut si nu ma pot plange de plictiseala? Dar, da, este lupta ta si numai tu o poti duce - eu nu pot decat sa te incurajez.
"Un "cufar" deschis fie te ucide fie de salveaza, unul inchis iti da speranta ca in el se poate afla ceva care sa te ajute." - Moartea nu este ceva de care scapam, oricum. Intrebarea este - ce gasim dincolo?
"Si daca deschizi acest cufar si constati ca in interior nu exista nimic, nu ti-ai dori sanu-l fi deschis niciodata?" - Nu. Pentru ca viata traita in incertitudine este una care impovareaza. Doar adevarul te va elibera - asa cum este el - nealterat. Merita si cautarea si raspunsul.
"Si daca deschizi acest cufar si constati ca in interior nu exista nimic, nu ti-ai dori sanu-l fi deschis niciodata?" - Interesant ca ai inteles nevoia fiecarui om de salvare. Nu pot sa iti ofer nici o dovada mai palpabila decat propria-mi experienta. "Cufarul" meu NU a fost gol. A meritat sa imi asum riscul. Mie mi-a schimbat viata si mi-a oferit un sens, o directie, speranta.
Pace in inima sa ai, prietene!
Nu toti oamenii religiosi au nevoie de dovezi si argumente! Cu precadere protestantii analizeaza credinta in Dumnezeu prin prisma ratiunii si a argumentelor logice.
Corect.ai.spus.oameni.religiosi.
ei.au.nevoie.de.dovezi.si.argumente.
Dar.cu.cei.CREDINCIOSI.nu.e.la.fel.
Credinta.e.darul.LUI.D-zeu.pe.cand.religia.este.doar.o.institutie.avand.mai.multe.nume.Ortodocsi.Catolici.Reformati......etc.
Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos. (Rom.10:17)
Stii foarte bine ca depinde de discutie. mereu poti gasi argumente care par logice, dar un om care chiar are cunostinte de religie va fi sigur pe credinta lui.
Argumentele lui vor fi sfinte, asa cum argumentele tale par logice. E doar vorba de partea din care privim lucrurile
Oamenii au creat religia(credinta) pentru a rezolva mai usor problemele adiacente mortii.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: