Deci am vazut numai raspunsuri negative la ceea ce a spus AlanTigerofAtlantic.Am avut 2 colegi de alta religie la scoala. Voi chiar credeti ca erau marginalizati? DELOC! Nimeni nu ziceau nimic de ei, sunt copii normali si lumea se comporta normal cu ei. In ora de religie ei invatau la alta materie si nu-i deranja deloc religia(ca dovada si ceea ce a scris AlanTigerofAtlantic mai sus). De multe ori ridicau si ei mana sa raspunda! Si intr-o tara majoritar ortodoxa vi se pare normal sa se scoata religia din scoli? NU. Am foarte multe cunostine care sunt profesori de religie. Ce o sa faca ei? O sa saraceasca si mai mult(salariul si asa era mic). Daca ateii considera ca nu exista D-zeu atunci sa ia ora de religie ca o ora in care asculta povesti(daca tot asta cred). Daca as fi atee nu m-as simti rau din cauza orei de religie. Eu, de exemplu, nu as vrea sa se scoata religia. Si de ce sa se scoata? Doar pentru ca 20-30% dintre romani sunt atei/de alta religie? Eu chiar vreau sa invat despre religia mea. Si chiar nu vreau sa fac mai multa matematica, in loc de religie.
Nu din graba, asa esti tu, prost. Degeaba cartea care ai invatat-o.Nu esti angajat pentru ca stai acasa si bati curca.Astepti probabil secretarele directorilor sa iti vina la usa sa te angajeze.
Abia astept sa te rapesc, sa te pun intr-o cusca si sa te hranesc cu oase de preot.
Nu este vorba de atei, este vorba de alegerea libera.
Copiii sunt invatati de mici de la scoala in ce/cine sa creada.
parerea mea este ca ar fi mult mai bine sa poata alege ei daca vor sa faca religie sau nu, dar de la o varsta mai matura gen 14-15
Daca la atei nu le convine si nu cred in Dumnezeu macar sa taca din gura sau sa nu vina la acea ora..De ce sa nu se faca religia din cauza lor?
Sincer, mi se pare correct ca religia sa fie optionala. In scoala primara eram obligata sa imi fac rugacinea si ma enerva la culme. Sigur, nu strica media 10 la religie printre alte medii, dar nu ma simteam la locul meu, intelegi? Din punctual meu de vedere, scolile sunt'teritorii neutre'. Crestinii se mandresc cu religia lor, budustii cu alor s.a.m.d. Eu am mandresc, desi nu am o religie. Nu ma deranja ca invatam despre sfinti etc, ci ma deranja ca eram obligata sa raspund si sa spun 'Da, mostele sunt sfinte, da Dumnezeu exista, da icoanele etc'. Acum cu liceul nu mai fac religia si ma simt bine. Sa fiu sincera, sigur, opinia majoritatii este foarte importanta, dar minoritatea? Daca un singur elev nu se simte comfortabil la ora de religie trebuie schimbat ceva. Ar trebui sa fie la latitudinea elevului daca vrea religie, nu a profesorului. Sigur, asta e doar opinia mea.