| OzzyJr a întrebat:

Nu pot sa ma inchin cand trec pe langa o biserica...pur si simplu ma retine ceva, am impresia ca se uita cineva la mine si ma retine sa ma inchin.Dc?

32 răspunsuri:
| William a răspuns:

Se numeste rusine. Sa nu iti fie rusine (si nici frica) sa te inchini sau sa spui rugaciuni ori sa mergi la biseirica. ''Dar, cât despre fricosi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua." (Apocalipsa 21:8)

| M25M a răspuns:

Dupa cum bine a punctat si Zenit, trebuie sa fii credincios, nu superstitios.
Relatia ta personala cu Dumnezeu nu ar trebui sa se reduca la batutul crucilor cand treci pe langa troite sau biserici.

| Zenit313 a răspuns (pentru M25M):

Multumesc,dar vad ca astia nu au inteles ce am vrut sa spun.

Relatia cu Dumnezeu este directa si personala, spirituala, nu are nevoie de itermediari.Nimic de pe pamant nu ne ajuta sa ajungem la Dumnezeu in afara de rugaciune.

De ce noi, care suntem Atei stim mai multa religie?! laughing

| M25M a răspuns:

Bine ma. asa e. Tine de trairea profunda religioasa crancena in intensitatea ei atunci cand trecand pe langa unul din locurile sfinte trebui sa trantesti la repezeala niste cruci, chipurile sa-l saluti pe Dumnezeu, cand ai putea sa ii arati "respect" in gand, in forul tau launtric.
Nu este nici o diferenta dintre frazele "Cand treci pe langa o troita trebuie sa faci semnu crucii" si " Cand treci pe langa o pisica neagra trebuie sa faci trei pasi inapoi" sau " Daca treci pe langa un preot trebuie sa te tii de un nasture".

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Babele si mosii superstitiosi se inchina in felul asta.Tu doar ramai cu credinta, in sinea ta.

| dragos9234 a răspuns:

Poate te retine gandul ca inchinatul nu isi are rostul intr-o lume in care stiinta incepe sa demonstreze totul.

| Jardelin a răspuns:

Pai daca nu poti, nu fa! Nici eu nu fac cruce cind trec pe linga o biserica si sint oameni prin zona. O fac in schimb cind sint singur, de obicei in masina.

Oricum, sa stii ca aceste inchinari sint niste manifestari exterioare ale credintei tale interioare. Sint primite de Dumnezeu si aceste inchinari exterioare, insa adevarata inchinare trebuie sa fie cea din inima si sufletul tau. Pe aceea o doreste Dumnezeu cu adevarat! Inchinarile (manifestarile) exterioare sint bune, sint primite de Dumnezeu asa cum am spus, dar nu te mintuiesc, pentru ca singura inchinare care te mintuieste este cea interioara.

Har si spor in credinta!

| tavadaresti a răspuns (pentru Jardelin):

" pentru ca singura inchinare care te mintuieste este cea interioara"=>>>de unde ai scos tu o astfel de afirmatierolling on the floor.
Adu argument din Scriptura.

| Jardelin a răspuns (pentru tavadaresti):

E un mod de a spune urmatorul lucru: poti sa ai milioane de manifestari exterioare, cruci, inchinari, pupaturi de icoane, etc., dar daca in interior, inima ta este impietrita si nu se inchina si ea (si de fapt in primul rind ea) Domnului Iisus sansele de mintuire sint nule.

Nu ma pune sa-ti dau citate Biblice ca nu am chef si nici nu vreau sa fac aici o dezbatere Biblica a subiectului.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Jardelin):

laughing O sa mergi in iad pentru ca acea retinere = rusine --> rusine cu dumnezeu => lepadare de dumnezeu/Iisus => la judecata de apoi o sa se lepede de tine devil Scrie in biblie.
Pe noi ne invata popa ca trebuie sa multumim si sa facem cruce si pentru sandwich-ul de la scoala, si pentru sucul de la terasa, club, discoteca, pentru tot. Daca nu faci, e ce ziceam mai sus. Popa ortodox, nu betiv sau gras de pofticios ce e.
Ori suntem crestini-ortodocsi, ori nu mai suntem?

| tavadaresti a răspuns (pentru Mădă0611):

Sau vei merge si tu, pentru invataturile pe care le dai"sa facem cruce "=>>>credinta dupa forme, adu argument biblic la ceea ce ai afirmat"sa facem cruce " apoi putem cocluziona fiecare

| Mădă0611 a răspuns (pentru tavadaresti):

Pentru mine nu exista rai sau iad, asa ca nu merg. Daca lumea e crestin ortodoxa, sa fie pan la capat. laughing

| Jardelin a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu e asa cum zici! Daca nu faci 5 metanii si 10 cruci in fata unei biserici, cind pe acolo trec 100 de oameni pe totuar nu inseamna ca te lepezi de Iisus. De asemenea daca nu faci cruce dupa ce maninci un hamburger la KFC nu inseamna ca te lepezi de Iisus. Sint situatii si situatii! In general e bine sa fim retinuti in public cu aceste manifestari exterioare de credinta.

"Rugati-va neincetat!" spune Sfintul Apostol Pavel in Epistola Intiia catre locuitorii din Tesalonic. (5:17)

Ocupa-ti mintea cu rugaciuni catre Dumnezeu, catre Domnul Iisus, catre Maica Domnului sau catre un sfint care iti este mai apropiat si este suficient! Rugaciunea insasi este o slava adusa lui Dumnezeu, o continua multumire!

Prietene, la ortodoxi se multumeste cu cruci si bla bla. Cand iti vine sa faci cruce, sa te inchini sau mai stiu eu ce, daca nu faci asta inseamna ca rusinea te retine. Intreaba un popa popa, sau calugar.winking
Si nu cere si tu versete din biblie ca acolo nu scrie nici despre pupat icoane sau moaste.

Eu cred ca ai un inceput de retard intelectual! Pe linga faptul ca scrii infect, adica te exprimi frivol si faci greseli, mai spui si prostii!

Eu cred ca esti un crestin adevarat smug "nu judeca sa nu fii judecat". Unde vezi tu retard intelectual, daca nu la tine? Unde vezi scris infect? Exista asa ceva? :O Ortodoxi nu e greseala gramaticala, e razgandire, mai sus am scris ortodocsi. Unde vezi exprimare frivola si prostii? Daca nu stii, nu vorbi, eu stiu devil
Intreaba un popa sau un calugar, si mai vorbim, poate o sa vreau sa scriu cum ar merita un om...

Bine. Daca vreodata mai schimbi mesaje cu mine te rog sa nu-mi vorbesti la misto si nu mai lua atitudinea lui Gica Contra numai de dragul de a contrazice. Eu m-am straduit sa-ti dau niste raspunsuri cit de cit serioase iar tu o arzi cu mine in "figuri se stil". Daca ai nelamuriri intreaba tu popii, nu eu.

Tu ai nelamuriri, doar ca nu stii. Ce vina am eu ca asa iti e religia? Repet: retinere = rusine => lepadare de Iisus. Daca nu crezi, asta este, not my problem.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Jardelin):

Insa Il marturisesti pe Hrisots fata de ceilalti oameni, ca si Hristos la randu;; ui sa ne recunoasca in fata Tatalui Sau.

| Jardelin a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Da frate, dar mai intii trebuie sa-l marturisim pe Hristos in fata lui... Hristos! E bine sa-L marturisim pe Hristos si in fata oamenilor, dar daca o facem doar prin semne formale, nu stiu cit de mult ne ajuta. Cel mai bine este sa Il marturisim pe Hristos in fata oamenilor prin viata de crestin autentic pe care o avem.

Pai ambele marturisiri saunt la fel de importante(si cea interioara si cea exterioara). Caci nu cred ca[virgula] calugarii sau Sfintii Parinti se rusinau sa-si faca cruce in fata bisericii ca erau vezi doamne 100 de oameni, si radeau de ei.

| Jardelin a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Ai dreptate, nu trebuie sa ne rusinam sa ne marturisim credinta ortodoxa, dar in acelasi timp cred ca nu e bine sa fim prea ostentativi in a ne marturisi trairile interioare atunci cind sint multi oameni de fata. Totusi traim intr-o tara laica! Pe de alta parte (dar mai inainte precizez ca nu am nimic cu nimeni) nici mie nu mi-ar cadea bine sa vad la mine in tara musulmani, penticostali sau mai stiu eu ce cult exotic manifestindu-se public pe trotuare sau in piete.

Eu n-as avea retinere sa-mi fac cruce nici in Congresul American, nici in fata lui Kim-song-un (daca ar veni el in Romania happy ), nici intr-o biserica neoprotestanta daca s-ar pune problema, dar am o retinere constienta sa fac aceste lucruri public pentru ca nu as vrea sa par ostentativ.

De acord. Tpcmai citeam un caz din profetiile despre A doua Venire si suna cam asa: "Ca in vremurile acelea,multi vor accepta pe mana semnul fiarei, zicand ca daca il au pe Dumnezeu in inima, il marturisesc, si daca fac o cruce asupra acelei peceti, aceasta nu isi va mai face efectul.Nimic mai fals, caci cel care va accepta semnul se leapada de Iisus Hristos, insa cai care nu-l vor accepta si vor patimi din cauza asta, vor fi mai fericiti in viata de apoi decat cei care au murit in inchisorile comuniste. "

| Jardelin a răspuns:

Nu baga in seama ce zic Zenit313, Mihai25 si Cioran! Sa faci o cruce sau o inchinaciune nu sint superstitii sau manifestari ale babelor! Asa cum am spus sint semne exterioare ale credintei interioare. In Biblie sint o multime de exemple in care oamenii se inchina Domnului Iisus (adica savirsesc o manifestare vazuta - exterioara). Iar acele inchinari au fost primite de Domnul Iisus Hristos.

Iata un exemplu:

"Si a cazut cu fata la pamint la picioarele lui Iisus, multumind-I. Si acela era samaritean." (Luca 17:16)

Este un exemplu de inchinare, din pilda celor 10 leprosi. Asadar, inchinarile in biserica, insemnul cu Sfinta Cruce, NU sint superstitii, sint primite de Dumnezeu si e bine sa le facem cit mai des, ca semn al credintei noastre interioare.

| Zenit313 a răspuns:

Trebuie sa fii credincios, nu superstitios!

Pur si simplu iti este rusine, pentru ca este un gest stupid.

Dumnezeu are nevoie de credinta, nu de superstitii si obiceiuri stupide!

| Zenit313 a răspuns:

Ce legatura are iubirea cu simbolul unui instrument de tortura?!
Ce legatura are iubirea cu superstitiile si obiceiurile stupide?!

Iubirea vine din INTERIOR si nu tine cont de nimic de ceea ce este material.

Biserica lui Hristos este in interiorul tau din moment ce El este in inima ta!

| Zenit313 a răspuns:

"Draga prietena, eu in momentul in care am postat un raspuns la postarea ta, nu am raspuns intrebarii din titlu si nici raspunsului dat de tine la acea postare, ci doar afirmatiei tale"

Imi cer scuze, logica mea, este mult prea inferioara, si sunt baiat! laughing

Multa sanatate!

| 3xfemeie a răspuns:

Un motiv ar putea fi ca pui prea mare pret pe parerea sau prejudecata celor din jur. happy
Important este sa faci un lucru pentru ca simti, nu de dragul de a face.

| kiv1990 a răspuns:

Rusinea

| AnNéVidoff a răspuns:

Ai senzatia de la filme sau altele de groaza ca te ataca ceva dar poate fii si de la faptul ca te-ai indepartat de Dumnezeu si cel rau te vede intre bine si rau si vrea sa te faca te indrepti inspre partea lui si sa uiti de Dumnezeu deci sfatul meu este ca atunci cand crezi in Dumnezeu nu-ti fie rusine cu el.Crezi sau nu in el.Eu de exemplu la bunicu m-am dus pe deal si am strigat in gura mare:CRED IN DUMNEZEU! Funda?

| biancaaaaaaa56 a răspuns:

Pai iti este rusine. sau ceva te retine asa ca trebuie neaparat sa te duci la spovedit smug

| OzzyJr explică:

Problema ca eu cred in dumnezeu, de fapt dumnezeu te ajuta in cea ce faci de zi cu zi, cand ti se intempla ceva bun el te ajuta.

Întrebări recente