Eu zic ca e invers. Omul ar trebui acuzat de incompetenta, pentru ca nu a reusit sa creeze un Dumnezeu perfect. Insa mai bine-i asa.
Dumnezeu in bunatatea si dragostea Lui a facut totul pentru omenire.Dar oamenii L-au parasit si s-au indepartat de El, au ales sa slujeasca dumnezeilor straini si din pricina pacatelor Dumnezeu ingaduie suferinta. Observam ca inainte de caderea omului in pacat si neascultare nu exista suferinta.Ea a venit ca o consecinta a neascultarii.
Nu e mai corect sa credem ca Dumnezeu e responsabil pentru gandirea omului?
De unde stii ca exista neuroni si sinapse, ai vazut un neuron? De ce la acest nivel ai incredere in ce spune stiinta dar la nivele mai inalte nu?
Nimeni nu studiaza natura la nivel microscopic si macroscopic doar ca sa dovedeasca ca nu exista o zeitate celesta. Voi veniti cu lucruri de genul: Trebuie sa ai credinta. Legat de aparitia universului aud asta de sute de ori. Trebuie sa crezi ca Dumnezeu a facut universul si nu sa cauti raspunsul prin stiiinta pentru ca nu ai sa-l gasesti.
Ori eu te intreb,daca am fi mers pe deviz asta unde am mai fi ajuns cu tehnologia la acest nivel.
Oamenii in vechime credeau ca centrul gandirii este stomacul,daca ar fi mers pe deviz ca nu pot afla niciodata care e centrul gandiri si ca asta e ceva divin crezi ca mai stiam azi de neuron si alte lucruri de acest gen.
Tu accepti lucrurile cu care te-ai familiarizat in domeniul stiintei,cum ar fi ca Pamantul e rotund si se roteste in jurul Soarelui, dar nu accepti si idei revolutionare care iti pun crezul la bataie.
Faci greselile pe care le faceau si oamenii din antichitate.
Oameni credeau ca Pamantul e centrul universuluui, cand au inceput sa se spuna lucruri contrare au sarit toti sa nege alte afirmatii? De ce?
Pentru ca era in contradictie cu ce stiau ei despre lume, despre Dumnezeu. Multi credeau ca Pamantul e o planeta speciala creata de Dumnezeu si se afla EXACT in centrul Universului, din cauza asta nu au putut sa vada adevarul.
De unde stii care e adevarata stiinta? De unde stii ce este realitatea? De unde stii ca asta e adevarul si nu altul, mult mai ciudat?
Săune-mi pe ce te bazezi?
Oamenii au fost mai buni. Dar au liberul arbitru. Ei s-au desprins de spiritual si de energia primordiala si au ajuns in degradare. Aceasta lume se datoreaza incompetentei oamenilor. Ei au vrut sa fie aici, asa ca au ajuns aici si trebuie sa suferim toti pentru asta.
Dar omul poate sa fie mai bun si sa ajunga la mai bine.
In dimensiunea mortii se vor vedea rezultatele noastre ca oameni pe Pamantul pe care am fost blestemati sa ajungem datorita incompetentei noastre. Este destul de simplu raspunsul.
Nu Dumnezeu este devina (toti pun toate problemele in carca Lui, ceea ce este gresit).
Noi suntem responsabil de ceea ce ne facem, de ceea ce am devenit si de ceea ce vom devenii.
Numai noi avem vina rezultatelor ce s-au intamplat, se intampla si se vor intampla.
Pentru ca gandim indepentent si liber, asta ne face diferiti fata de animale.
Vezi tu bolile,paraziti, dezastrele naturale si tot ce ai mai spus tu acolo sunt create de om, si prostia umana e infinita fraza asta se poate analiza din foarte multe puncte de vedere, cat despre fraza din film, o alta zicala din miile de pe piata.Eu zic ca unica greseala pe care a facut-o dumnezeu e ca ne-a pus la dispozitie libertatea asta pe care o aveam si care ne face sa provocam suferinta.D-zeu a creat un univers perfect, noi l-am distrus
Http://dincolo-de-limite.blogspot.ro/......vocat.html
un exemplu si de la el se pot provoca cutremure naturare de la anunecarile de teren de exemplu din nou se pot provoca cutremure din cauza deplasari placilor tectonice...
vrei alt exemplu? tornadele se produc in urma intalniri aerului cald cu cel rece, si cum oameni abuza de electricitate...
deci?
Am luat-o pe o cale gresita? Detaliaza, te rog. Si nu, nu caut un vinovat. Astfel de lucruri se intampla ( au americanii o zicala: "Shit happens". Omul mai are mult pana va putea controla toate fenomele care au loc pe Terra si in spatiul extraterestru.
Din cate tin eu minte (avand in vedere ca primul post a fost scris acum 10 minute), nu am dat vina pe nimeni. Nu poti blama pe nimeni pentru un fenomen natural. Doar pe natura, dar asta e ciudat rau.
Daca Dumnezeu s-ar lasa acuzat nu ar mai fi Dumnezeu ceia ce inseamna ca ar fi chiar cum ai spus tu incopentent insa cand vei sta inaitea Lui nu vei avea sansa sa spui nici pas, caci atunci el va fi Judecatorul suprem si o sa te jucece si o sa intrebe? i86e2 cum ti-ai petrecut viata? Sebastian cum ti-ai petrecut viata? Atunci ce vei raspunde gandeste bine de fapt toti trebuie' sa gandim bine.
Bine ca nu vrei sa il dai in judecata. cearta la tribunalPoate a facut asta cu un motiv..la urma urmei noi cunoastem prea putin.si in plus da vina pe Adam si Eva pentru ca Dumnezeu a facut gradina edenului pentru ei dar se pare ca au fost izgoniti, poate acolo am fi trait daca nu muscau in mar.Pt SpanzurMuste:Si serios acum, cum sa creeam noi un Dumnezeu mai bun? cum sa creezi ceva ce tea creeat pe tine. daca vroiai sa spui ca noi i-am dezamagit asteptarile mai are sens, si chiar asa ce vina avem noi ca si persoana? fiecare in parte?
Dumnezeu a creat omul, cu propriile ganduri.Acum,omul isi alege singur calea.Asta e cercul vietii, draga.Normal ca Dumnezeu ar fi dorit ca toti sa fim buni, dar, cum am mai zis, noi ne alegem calea. Daca tu crezi ca El este "acuzat de incompetenta" este treaba ta.Tu ti-ai ales propriul drum.Tu crezi ca ar fi venit la tine si ar fi zis:"-Iti ordon sa crezi in mine sa sa fii bun"? Nu ca as zice ca esti rau.Ne-a dat libertatea de exprimare si libertatea insusi.In primele pagini ale Bibliei arata cum Adam si Eva au fost naivi si s-au luat dupa Lucifer, care era intruchipat in sarpe. Dumnezeu i-a pedepsit pentru a realiza ca a fost un lucru rau. Oamenii rai de obicei sunt traumatizati cand sunt mici si chestii dintr-astea, sau cineva i-a ademenit.Moartea trebuie sa existe deoarece...nu stiu cum sa-ti explic.Eu cred ca Dumnezeu vrea sa ne arate ca trebuie sa nu ne irosim viata si sa o traim cu folos.Suferinta nu vine din cauza lui Dumnezeu, ci din cauza altor oameni pe care o provoc sau din cauza TA. Daca ca de exemplu dezamagesti omul pe care il iubesti normal ca el/ea se va desparti sau te va ierta.Bolile sunt provocate de anumite lucruri, nu de Dumnezeu. DACA STAI IN PIELEA GOALA IARNA, CUM SA NU TE IMBOLNAVESTI? .Eu cred ca cineva (Adica Dumnezeu) a creeat tot ce exista.
Imi pare sincer rau ca tu crezi ca esti un gunoi.Asta se intelege din "intrebarea ta"!
Pentru a face o comparatie trebuie sa existe todeauna doua parti(bine si rau)alfel nu exista comparatii si totul ar fi monoton
Aura143127 întreabă:
recedaniel3 întreabă: