Iar cand omori pe cineva poti sa dai ca exemplu pe cel care a fost omorat cu pietre pentru ca muncit duminica.
Juratul pe Biblie nu e obligatoriu la tribunal. Eu am depus o marturie anul trecut intr-un proces si am refuzat sa jur pe Biblie! Nu am vrut sa jur in nici un fel! Si a fost ok!
Mai sunt unii care manipuleaza biblia pentru interese proprii, de aia nu mai poate fi folosita ca argument.
la vremea cand a fost scrisa biblia, lumea nu le-a incercat pe toate, nu a fumat toate plantele ca sa vada cum sta treaba.
ce, daca tie iti dau acuma nu stiu ce specie de porc cu gandul de a-l consuma, in sensul de a-l manca, iar tu il manipulezi in 15 mii de feluri(il tragi pe nas, il fumezi, ii bagi diferite jucarii in fund) inseamna ca e permis?
vorbesc acuma din prisma unui om normal, nu credincios.
in concluzie fii atent la ce ti se zice si ia-o ca atare, nu manipula, ca asta putem face toti.
deci argumentele de genul de ce a pus dumnezeu ganja pe pamant nu merg. trebuie ceva mai mult.
Sa inteleg ca exista anumite persoane cu privilegii de a se bucura de ea, de biblie.Ai vrut sa zici ca biblia apartine celui care manipuleaza si nu invers.Ok.Ramane si asta un argument totusi, la fel ca si obligatia de a jura cu mana pe ea.
Am vrut sa zic multe dar mi-au iesit putine.