anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu știu ce să mai fac! Am ajuns în punctul în care am în cap și varianta sinuciderii. De 4 luni din cauza unui șoc emoțional puternic nu mai pot de cap, sunt amețit, îmi e rău, mă doare capul și fac anumite crize, atacuri fără să-mi pierd cunoștința sau să cad jos. Am fost la toți doctorii, ei spun că nu am nimic, am încercat și cu psihiatrii, dar pastilele lor mai rău înrăutățesc situația. Acasă mă cert continu cu ai mei, nu prieteni nu am, și nu știu ce să mai fac, sunt în pragul disperării. Nu am mai simțit fericirea și pur și simplu nu mai pot. Nu mai știu ce e de făcut, numai rău mi-a mers în viața asta. De ce trebuie să trec prin toate astea? Nu știu ce să mai fac mă simt pierdut. Am 22 de ani

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Dragul meu prieten, poti merge la cati medici si la cati psihiatri doresti, daca problema ta este de natura spirituala, nici un medicament nu te va ajuta, nici un medicament nu te va scoate din disperarea in care esti. Indiferent ca vorbim de droguri din farmacie sau droguri de pe strada, ambele au acelasi efect, evadarea, fugirea din aceasta realitate. Trebuie sa tratezi cauza, nu efectele ei. Ce se intampla cu tine? Ce ai? Ce gand nu iti mai da pace? Care sunt imaginile care iti vin in minte? Ce te urmareste de fiecare data si te ingheata? Ce este in trecutul tau? Care este groapa in care ai intrat si din care nu mai poti iesi? Cum ii spune?
I-ai spus acest sentiment si aceste lucruri medicului, psihiatrilor, familiei, caorva persoane mai apropiate, hai sa facem un experiment, spune-i si Lui Hristos de asta. El a spus, nu eu, ''Aruncati asupra Mea toate ingrijorarile voastre, si Eu insumi voi ingriji de ele'' Hristos este un prieten apropiat si care te iubeste si te intelege perfect, eu nu stiu ce gandesti, eu nu stiu ce simti, ce ai, ce ai patit, cum te simti acum, dar El stie tot. Pe El nu IL poti minti. Familiei, ii poti spune ''Sunt bine, n-am nimic'', dar pe El nu IL poti minti, El stie lupta pe care o duci si ca nu mai poti, NU vrea sa treci prin asa ceva. te iubeste si este de partea ta. Cere-i ajutorul. Uite ce spune Domnul. Am trecut si eu prin aceste stari distrugatoare si cand totul parea pierdut, s-a aratat o raza de lumina si multumesc Domnului ca am trecut cu bine de toate. Imi place foarte mult acest verset pe care l-am auzit in acea perioada ''Dumnezeu se adresează ascultătorilor Săi: "nenorocitule, beat ce eşti, dar nu de vin." (51:21)''
Domnul spune ''Ma uit la tine si ma doare atat de mult sa-Mi vad copilul doborat si la pamant, tu nu vezi ca te-ai nenorocit? Nu vezi ca te autodistrugi? Te comporti ca un om beat, esti ametit, obosit, stresat, ai sufletul in durere, esti orbit de aceste lucruri si ti-ai pierdut orice dorinta de a iesi din ele, ai inceput sa deznadajduiesti, nu mai ai nici o urma de speranta, Eu nu vreau sa ramai aici, scoala-te, fiul meu mergi inainte.
Dacă trăiești o noapte întunecată a sufletului, îngreunată de lanțuri păcătoase sau așezată pe o grămadă de cenușă a eșecului, Dumnezeu are un mesaj doar pentru tine: „Iată că îţi iau din mână potirul ameţelii, potirul mâniei Mele, ca să nu mai bei din el, şi îl voi pune în mâna asupritorilor tăi" (51:22-23).

Domnul spune: „Eu sunt aici pentru a-ți apăra cauza, pentru a interveni pentru tine. Voi lua de la tine paharul fricii, care îți tulbură viața, și o voi pune în mâinile celor ce te asupresc. Nu voi permite ca hărțuirea aceasta să continue".
Domnul spune '' Lasa-te pe mainile mele'' si ''Nu te teme, caci eu sunt cu tine''
Cand Ilie in vechiul testament era frant pentru ca Izabela il ameninta cu moartea, Domnul nu i-a mai vorbit ca in alte dati, cu foc, cu fulgee, uragane, pentru ca atunci era sanatos si puternic si putea sa mearga inainte. Cand era cazut la pamant Domnul i-a vorbit spune biblia '' Un susur bland si subtire'' Domnul ne cunoaste starea si stie de ce avem nevoie, El ne vorbeste bland si iubitor si ne incurajeaza sa mergem inainte. Dragul meu prieten, noi crestinii nu avem doar un Dumnezeu, ci un tata iubitor, un prieten apropiat care ne iubeste si si-a dat viata pentru noi pe cruce acum 2000 de ani. Un prieten care ne iubeste, care se ingrijeste de noi, care ne accepta cu dragoste fara sa ne critice, care ne slujeste in fiecare zi, care isi exprima dragostea in multe feluri fata de noi. Isus este un prieten care ne asculta cand venim la El cu problemele noastre cele mai personale, care ne da rezolvare ca prin minune. Dumnezeu este un tat iubitor caruia ii pasa foarte mult de tine, poate esti ateu sau agnostic, sau nu stii ce esti, faci parte dintr-un cult oarecare, esti dezorientat si confuz, eu iti spun ca nu poti crede indeajuns de putin ca sa Il faci pe Dumnezeu sa nu ii mai pese de tine. Chiar daca ai aduna toate pacatele facute de hittler si stalin la un loc, tot nu Il vei face pe Dumnezeu sa te respinga, tu poti fi fiul Lui printr-o rugaciune simpla ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
https://www.youtube.com/watch?v=gPbsBY-BWR4&t=1323s

11 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Ai vreun serviciu ceva? Cu ce te ocupi? Te întreb asta, pentru că dacă ai fi încadrat în câmpul muncii situaţia nu ar putea fi asa cum o prezinţi. Lucrând ceva te simţi util. Plus că ai colegi de muncă cu care automat trebuie să colaborezi/socializezi. Obţii si niste bani, nemai fiind obligat să apelezi la părinţi...

| RAY a răspuns:

Probabil ai nevoie de ceea ce am patit eu acum un an, dar, nu iti doresc asta, cand esti langa moarte si iti revi iti dau seama cat de pretioasa e iubirea, gandeste-te la cei din jurul tau ei vor suferi daca faci asta, nu iti pot explica in scris cum e sa fi langa moarte

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Te rog Ray! Explica-mi macar mie in privat ce ai patit

| milan9 a răspuns:

În general, manifestările de "nelinişte", de "dezorientare", necazurile sau bolile psihice creeaza stări de vulnerabile.
Indiferent de originea lor insa, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a "lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...
Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens sau de dificultati este esenţial să cauţi sprijin moral. Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele tale.

Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu.

Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!

| Nilsson a răspuns:

Roaga-te lui Dumnezeu sa te scape de gandurile acestea negre si vei fi eliberat de povara, vei fi fericit si vei iubi viata.
Cauta-L pe Dumnezeu cu toata inima.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut!
Avand in vedere ca ai postat la categoria asta am sa-ti raspund in functie de astatongue.
Citeste Evanghelia dupa Ioan, e cea mai scurta, n-ar trebui sa-ti fie greu.
Nu stiu prin ce soc emotional ai trecut, insa in momentul in care realizezi ca o forta Absoluta doreste sa-ti fie ca un Tata ar trebui sa-ti treaca.
Daca socul este datorita lenei, atunci... sa stii ca pana si Dumnezeu a spus ca cine nu munceste nici sa nu manance!

| Constantin9704 a răspuns:

Salut,Nicu!
Incearca sa iti revii.Sinuciderea nu este o solutie. Esti tanar, ai o viata inainte!

| anonim_4396 explică (pentru Constantin9704):

Mereu mă gândesc ce caut eu aici, de ce m-am născut

| Steregoi a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu esti primul care iti pui intrebari de acest fel. Dumnezeu si-a pus primul intrebarea de acest fel cand s-a intrebat: "De ce sa fac oameni ca sa fie capabili sa se inmulteasca si sa faca copii? De ce sa-L nasc pe Hristos? De ce sa ma apuc sa creez ceva?" Si Dumnezeu nu a disperat ci s-a apucat de treaba. Asa poti sa faci si tu. Sa te apuci de treaba sa participi la actul creatiei sa cauti o fata cu care sa te insori si apoi sa faci copii si sa te bucuri cu sotia si copiii.

Nu poti fi ajutat prea mult pe TPU daca nu esti mai concret. Socuri emotionale apar din multe cauze.

Acum e la moda plecatul in strainatate sa muncesti acolo sa aduni bani sa-ti cumperi sau sa construiesti o locuinta si abia apoi sa te insori si sa faci copii.

| IoanTPU a răspuns:

Fratele meu Nicu te rog nu te deznădăjdui. Mergi și la un preot ortodox! Spovedește-ți și la el viața ta! Sunt sigur că Hristos care lucrează prin el îți va trimite binecuvântare, pace și bucurie! Iartă-mă!

| TiranosaurusCombinatosaurus a răspuns:

Ua eu zic sa te omori. Funda?