Nu s-a nascut nimeni nebun, s-au nascut sanatosi si normali dar au devenit peste vreme din cauza diverselor probleme de sanatate, boli si alti virusi cu care s-au infectat.
Lol, hai că aia cu parcursul existențial, e și in teorie, dar viruși?! Pe bune?! Unde ai auzit tu că virușii au transformat oamenii din sănătoși nebuni?!
Iar eu când am pus întrebarea cred că realizezi că am pus-o pentru tot adică o dată genetic, de ce a permis să se extindă plaga asta în lume cu nebunia, iar alta de ce Dumnezeu a permis ca tocmai un om care nu e el tocmai puternic să i se și mai întâmple traume în așa fel încât să devină nebun? Sau altfel spus de ce a permis ca nebunia să se perpetueze. Pe chiar ideea "Dumnezeu ți-a dat o cruce." Acea cruce pe care mai târziu o transformă în altă cruce și tot așa. În fine, pe acest subiect ar fi multe de dezbătut.
După „logica" ta, nebunii de care ne spui, sunt dați de dumnezeu nu de alta ci ca psihiatrii să-și exercite cunoștințele, pe ei
Așa și, arată-mi și mie un nebun care a luat tratament și chiar i-a făcut ceva ăla. Îți spun eu, nimic. În afară de sedativele pe care le iei atunci când ești down complet emoțional și psihic, nu am văzut vreun tratament care să-și fi făcut efectul. Uite spre exemplu eu iau tratament pentru anxietate de vreun an și nu e ca și când azi dansez pe mese în public și ies în piețele publice. Tot nopțile ies, tot pe intuneric și când străzile sunt pustii.
Deci la ce pnm m-o ajutat pastilele, dacă eu tot cu frică de oameni și chair aversiune față de ei am rămas?
La fel, bunică-mea are demență și de mai multe de 3 ori pe zi trăiește în episoade psihotice că vine un v3cin și o omoară. Ia anxiar și nu știu ce pastile antipsihotice i-a mai prescris doctor. Nu văd însă ca medicamentația să o fi transformat sau vindecat pe bunică-mea. Deci?! Uimește-mă tu cu asta. La ce folos tratamentul?! La ce folos?! Psihiatria e oricum frecție la piciorul de lemn sau cum naiba o fi proverbul ăla.
" MountainRiver : nu am văzut vreun tratament care să-și fi făcut efectul" - atunci, munte-râu, ești irecuperabil!
Nebunii au rolul sa puna intrebari pe TPU.Stii cum se zice, un nebun pune o intrebare si 100 de intelepti nu sunt in stare sa raspunda.
Pe toate le-a facut Dumnezeu bune foarte. Dupa cadere insa firea noastra a capatat ce a dorit si anume autonomie, in masura in care putem considera autonomie respingerea dragostei si a cinstei cu care Dumnezeu l a invrednicit pe om.
Toate au fost create pentru om si pentru ca el sa se uneasca cu Dumnezeu, insa mintea noastra in stadiul de fata, se complace cu lucrarile de zi cu zi aici pe pamant.
Si in situatia in care este lipsita complet de rugaciune si de Biserica, de impartasirea cu Sf. Taine, nu poate sa inteleaga iconomia Dumnezeirii. Caci Dumnezeu nu cauta moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu.