anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

"Nu stiu de unde mi-a venit ideea asta?" Fara doar si poate cu totii am avut macar o data in viata o astfel de replica. Iata insa ca doi cercetatori renumiti au aparut cu o teorie care aduce laolalta stiinta si religia.

Potrivit lor, dupa moarte, sufletul iese din corp sub forma unor particule si ramane undeva prin preajma. Din constiinta ramasa in cosmos ne "hranim" noi ceilalti cu informatie.

"Toata informatia asta care este inmagazinata in creierul nostru, care se sedimenteaza in microtubule si genereaza constienta, in momentul in care se pierde viata ea scapa din microtubule si incepe sa pluteasca undeva prin cosmos ", spune fizicianul Andrei Dorobantu.

Adica, ne explica fizicianul, cu amintirile, experientele si personalitatea noastra am putea exista si dupa ce trupul moare.

Teoria a fost lansata de doi specialisti americani de renume care au descoperit ca la nivel micro atomic avem suflet.

In interiorul unui neuron sunt structuri proteinice care se numesc microtubule care au o lungiume de un micron si un diametru de o mie de ori mai mic. Ele ar genera constienta, pentru ca ele contin informatia care ne defineste.

Biserica ar accepta teoria, insa conditionat:

"Sufletul nu este la indemana omului, sufletul este darul lui Dumezeu. Daca putem forta terminologia, putem vorbi de particole de divintate, ceea ce ma multumeste, imi da acea senzatie ca nu sunt la indemana mea", spune preotul Francisc Dobos, purtator de cuvant Arhiepiscopia romano-catolica.

Unul dintre cei care crede in aceasta teorie este si profesorul George Litarcek, parintele anesteziei moderne romanesti. Poate si pentru ca a trait un episod mai putin obisnuit in timp ce era supus unei interventii chirurgicale.

"Deodata am simtit ca nu mai sunt pe masa de operatie, dar eu eram ca si cum as fi trait si ma vad, imi vad corpul si sala de operatie de undeva de deasupra. Eram foarte calm, foarte lucid si gandul il tin minte pe care l-am avut – zic uite cum se termina totul", spune profesorul.

Existenta sufletului si a vietii de apoi sunt teme care au sarnit polemici fara sfarsit. Este pentru prima data cand oamenii de stiinta par ca vin in sprijinul unei credinte biblice.

Tot in urma unei astfel de experiente, un neurochirurg de la Harvard care contestase tot timpul existenta divinitatii a ajuns sa vorbeasca despre Rai: "Nu simteam ca am un corp, nu aveam picioare sau maini, dar eram constient ca sunt o pata de culoare pe aripa unui fluture extrem de frumos. "


Ce parere aveti? Exista posibilitatea existentei vietii de dupa moarte asa cum ne explica oamenii de mai sus?

3 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Dar putem noi, in calitate de oameni, sa vorbim despre lucruri imposibile? Ce e imposibil cu adevarat?
Numai arogandu-ne infailibilitatea simturilor am putea face asemenea afirmatii.

| sublime89 a răspuns:

Mie mi-ar placea sa existe o viata dupa moarte, si cred ca putini sunt cei care nu si-ar dori ca existenta lor sa nu se termine in momentul mortii, dar dovezile clare in acest sens lipsesc deocamdata. Eu nu pot sa cred in povesti de genul: "Eram o pata de culoare pe aripa unui fluture". Ce? Asta-i clar o halucinatie. E un vis frumos, sau mai degraba efectul unor droguri asupra creierului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hm, teoria este gresita, deoarece energia se disperseaza dupa persoana respectiva moare, si informatia se pierde.

Întrebări recente