| Swifthammer a întrebat:

Nu v-ati intrebat de ce "ateii" petrec atat timp pe sectiunea Religie?

Răspuns Câştigător
| Maidanezul a răspuns:

Normal ca mai intra sa se mai lumineze si ei la minte. Daca unii stau numai pe metin, afla si ei de aici ca Evolutionismul este apa de ploaie. Altii mai vin cu ciorba primordiala si afla ca au pus numai zarzavat si nu o maninca nici porcul din batatura de riioasa ce este.Altii se mai lumineaza la minte ca aud cuvinte noi ca Genetica si afla ca exista in afara de metin si un ADN ciudat rau si ca sa faci o molecula ai nevoie de un Arhitect ca tot savantii resping teoria hazardului.Tot pe aici au auzit si ei de un Albert Einstein.Eu zic ca este 70% instructiva in rest cum a zis un coleg vine gasca sa se distreze.

56 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dumnezău):

Doboarama pe mine cu argumentele tale crestine fara jigniri desigur

Răspuns utilizator avertizat
| 13 a răspuns:

Eu sunt ateu. Nu am exclus niciodata probabilitatea unei forme superioare de viata, am sxclus doar cacatu asta care se baga copiilor pe gat inca de mici doar pentru a aduce profit. Numai de curios uita-te la niste statistici gren salarii de preoti si salarii de profesori, investitii petru biserici catedrale comparate cu investitii in spitale sau orfelinate. O sa ti se faca greata. Cum zicea Einstien "Daca intr-adevar exista un Dumnezeu, ar fi mult prea preocupat sa tina balansul in univers decat de ce fac niste bacterii"

| Raniia a răspuns:

Un pocăit nu-ti va spune,,pui de năparcă'' cum probabil ai merita, Absolut nimic, ci pur si simplu iti respectă decizia.Cred că singurul lucru pe care l-ai putea vedea sunt lacrimile care se rostogolesc pe obrajii lor prietenosi,

| francesca89 a răspuns (pentru Raniia):

Poftim?laughing

| miradoniz a răspuns (pentru Dumnezău):

"de ce în Geneza spune Dumnezeu la un anumit verset: ''Sa facem Om după chipul și asemănarea Noastră''."-văd că încă nu ai primit un raspuns,pot să încerc unul?
E vorba, cum te gândești probabil și singur, despre Sfânta Trinitate.Persoanele Trinității sunt în "hipostază"unul fata de celalalt,adică sunt persoane diferite,dar consubstanțiale(au aceeași ființă).
Oamenii sunt chemați(au capacitatea)să fie la fel, nu numai față de Domnul, ci și unul față de celalalt.De aceea "după asemănarea noastră".
"după chip"-se referă la natură, la acele calități care sunt comune oamenilor:capacitatea de a iubi, imaginația sau inteligența.

| Dumnezău a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt agnostic,deci nu prea cred in Dumnezeu. Vreau sa vad cu ochii mei si atunci voi crede, si nu sa fiu aburit de crestini cu Creatia si alte chestii, nu pe Dumnezeu in fata mea invitandu-ma la un brainstorming cu unicornii si Allah!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dumnezău):

Eu is ateu

| Swifthammer explică (pentru lolosaurus):

"Dumnezeu e definit ca omnipotent, omnipotenta e ilogica" - De fapt, logica ta nu e omnipotentawinking. Si daca vroiam sa fac filozofie, ma duceam pe sectiunea potrivita, nu la religie.
@raymusic19 "Cum sa demonstrezi ceva ce nu exista?" - Du-te pe Stiinte si Filozofie, ai gresit sectiunea. Dezbate acolo existenta sau non-existenta unei fiinte divine.

| Swifthammer explică:

Cum ti-am mai zis, logica ta e falimentara, si crede-ma ca cu matematica nu m-ai nimerit prea bine. Nu inteleg, daca argumentul tau e asa de puternic, de ce nu a fost invocat de un filozof mai cunoscut? Ca de filozofi de pe TPU. Si apropo, vrei demonstratie stiintifica a existentei unei fiinte supreme inteligente? Designul Inteligent, cauta pe net si vezi argumentele, daca mai zici ca si stiinta e ilogica, apai esti pierdut rau de tot in lumea-ti proprie. Dar acesta nu este subiect de "Religie" ci mai degraba de "Stiinta si Filozofie", asa ca du-te cu astfel de intrebari pe rubrica potrivita.

| Rapunzell a răspuns:

Ateul e ateu datorita credinciosuluiwinking

| Leonard08 a răspuns:

Pentru ca religia ne priveste in mod direct.
Admite ca oamenii pot fi impartiti in 2 mari categorii, din punct de vedere religios, cei ce cred si cei ce nu cred.
Fiecare "lupta" pentru convingerile proprii. Asa cum cei ce cred incearca sa atraga tot mai multa lume de partea lor, asa si cei ce nu cred.
Si o categorie numita Ateism nu exista...dar daca ar exista, probabil ar intra ca o subcategorie a Religiei.

| EmaS a răspuns:

S-au luptat multi in scurgerea vremurilor sa demonstreze ca nu exista Dumnezeu, sa arda Bibliile, dar ei au pierdut din vedere ca se lupta cu Domnul Domnilor si Imparatul Imparatilor! Cuvantul lui Dumnezeu nu este lipsit de putere.Este singura carte pe care atunci cand o citesti, este prezent Autorul ei.

| KodrutZ a răspuns (pentru Swifthammer):

Designul inteligent nu implica adam/eva, conceptia din sfintul cremvusti a lui Isus, invierea/ridicarea la cer, conceptul de pacat/mintuire si alte gogosi pe care le imbratiseaza majoritatea "credinciosilor" - nu neaparat ortodocsi.

| 13 a răspuns:

"S-au luptat multi in scurgerea vremurilor sa demonstreze ca nu exista Dumnezeu, sa arda Bibliile, dar ei au pierdut din vedere ca se lupta cu Domnul Domnilor si Imparatul Imparatilor! Cuvantul lui Dumnezeu nu este lipsit de putere.Este singura carte pe care atunci cand o citesti, este prezent Autorul ei."Scumpa mea. Cred ca ai inteles gresit povestea. Crestinii erau cei care i ardeau pe atei acum ceva vreme pentru ca nu erau credionciosi. Sti ca inainte cu 1000 si ceva de ani daca spune-i cuiva ca nu crezi in dumnezeu ajungeai ori hrana pentru lei ori ars pe un rug. Daca dumnezeu a avut intelegenta neceasara pentru a creea universul in toate bogatiile lui, cum de nu a avut si inteligenta de a creea o metoda de a comunica cu noi?

| Swifthammer explică (pentru 13):

"cum de nu a avut si inteligenta de a creea o metoda de a comunica cu noi?". Hmm... Biblia? Iar cei care ii ardeau pe aia nu erau crestini, doar se pretindeau a fi crestini, crestinii nu ucid.

| BebeStrumf a răspuns:

Pentru ca au ''credinte'' diferite,si vor sa afle din toate partile, si de la unii si de la altii ce credem despre tot ce cuprinde de religii, Dumnezeu etcetera.

| 13 a răspuns:

Ma gandeam ca o sa zica cineva "biblia. Dar tin sa iti reamintesc de zecile de variante ale bibliei si de faptul ca inca nu s-a gasit nici o varinta a bibliei care sa fie mai veche de 1000 si ceva de ani.si in plus. De ce nu gasim scrieri despre minuni in operele istoricilor care au trait in anul 0? Si biblia este doar o scrisoare sa zicema asa. Una care teoretic a fost scris acum 200 de ani. de atunci sau schimbat multe. Eu ma referam la o metoda de cominicare mai utila. De ce Adam si Eva puteau sa vorbeasca cu Dumnezeu. Au putut vorbii cu el si dupa ce au pacatauit. Si in plus. Ce **** mea cauta satana in gradina edenului? nu ar fi trebuit sa stea in iad? el e mai "cu coarne" si poate sa iasa cand vrea? Gandeste-te un pic. Povestea asta are atatea erori si protii care nu au pic de logica. Daca un zeu a putut creea un univers cu un numar uimitor de galaxii ma indoiesc ca nu a putut creea si o dovada mai clara si buna a existentei lui.Si in cele din urma FIecare religie si zeu devine mitologie. Singurul zeu care a ramas neschimbat a fost dumnezeu. Pentru ca el nu are istori deci nu avem ce schimba el a creeat totul si atat. Nimic altceva deci nu putem deriva asta.

| Swifthammer explică (pentru 13):

Dupa ce am citit ce-ai scris, mi-am zis ca n-am cum sa-ti raspund, pentru ca orice ti-as scrie ar fi mult prea greu pentru tine de inteles.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SaintOcea):

Bună asta.

| Dumnezău a răspuns (pentru SaintOcea):

Ma rog, eu nu cred in Biblie si in Iisus, dar ceva extraterestru pe acolo care sa se creada Dumnezeu tot cred ca ar putea fi. laughing

| Swifthammer explică (pentru SaintOcea):

Corect! Vezi ca nu e greu? Bravo.

Întrebări similare
Întrebări recente