| Swifthammer a întrebat:

Nu v-ati intrebat de ce "ateii" petrec atat timp pe sectiunea Religie?

Răspuns Câştigător
| Maidanezul a răspuns:

Normal ca mai intra sa se mai lumineze si ei la minte. Daca unii stau numai pe metin, afla si ei de aici ca Evolutionismul este apa de ploaie. Altii mai vin cu ciorba primordiala si afla ca au pus numai zarzavat si nu o maninca nici porcul din batatura de riioasa ce este.Altii se mai lumineaza la minte ca aud cuvinte noi ca Genetica si afla ca exista in afara de metin si un ADN ciudat rau si ca sa faci o molecula ai nevoie de un Arhitect ca tot savantii resping teoria hazardului.Tot pe aici au auzit si ei de un Albert Einstein.Eu zic ca este 70% instructiva in rest cum a zis un coleg vine gasca sa se distreze.

33 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Majoritatea sunt complexati si tin sa-si afirme superioritatea imaginara prin caterinci si misto-uri pe teme mult prea profunde si vaste ca sa fie judecate intr-un mod atat de simplist. Sentimentul de inferioritate pe varii planuri ii face sa-si verse frustrarile prin jigniri sistematice. Asa se reasigura ca exista (ei, nu Dumnezeu). De ce actioneaza asa doar la categoria asta? E cel mai discutat si la indemana subiect, de pe TPU cel putin, si de Dumnezeu si religie au toti o mica idee.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca crestini ar fi cum scrie in biblie vas iubi pe toti da multi sunt niste ipocriti lacomi plini de interese

| Kissmeagain a răspuns:

Pentru ca vor sa demonstreze ceea ce sustin.

| Swifthammer explică (pentru Kissmeagain):

Ei sustin ca nu exista Dumnezeu, imi demonstreaza si mie cineva asta?

| Laura a răspuns (pentru Swifthammer):

Deși faptul că există trebuie dovedit, Îți dovedesc eu inexistența lui:
1) Dumnezeu poate să ajute oamenii sărmani (ca exemplu) și nu vrea? E rău.
Vrea să îi ajute și nu poate? Nu este atotputernic.
Nu vrea și nu poate? Atunci, de ce mai e numit Dumnezeu?
2) Dumnezeu știe de dinainte ce urmează să facem (nu știe => nu este atotștiutor) => suntem niște roboței din ăia cu cheiță, atunci de ce ne mai zbatem? Avem liber arbitru => el nu știe ce urmează să facem dacă asta depinde de noi => nu este atotștiutor => dumnezeul tău nu există.
3) În caz că ești creștin. Biblia este plină de contradicții. Ai citit-o măcar? Ce părere ai? Referitor la asta: conform bibliei, dumnezeu l-a creat pe Adam din pământ și pe Eva dintr-o coastă. Ok laughing. Apoi, ar fi trebuit să facă incest ca să populeze planeta. Incest => copchii cu malformații => noi, handicapați.
4) Ești de acord cu biserica? Dumnezeu cică era omniprezent, atunci de ce aprox. 20.000 de biserici, 4000 de școli și 400 de spitale în România. Crezi că dumnezeu vroia asta? Nu este cam orgolios? Tot conform bibliei, este mai grav să nu crezi în dumnezeu dar să fii un om bun, decât să crezi în el și să fii un criminal. De ce? Tot legat de creștinism, cel mai grav păcat, de neiertat, este sinuciderea. De ce? Că "arunci darul" dat de dumnezeu? Dar e mai bine să iei "darurile" altor n oameni? Nu e cam barbar dumnezeul ăsta?
5) Băuiesc că ai o religie (dacă nu, greșeala mea). Mai există mii de religii și secte. De ce tocmai religia ta ar fi cea adevărată? De ce dumnezeul adevărat ne pune să dăm cu banul?

Mai vrei?

| Lace a răspuns (pentru Laura):

Îmi place răspunsul tău.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Swifthammer):

Cum sa demonstrezi ceva ce nu exista?

Răspuns utilizator avertizat
| Swifthammer explică (pentru lolosaurus):

"Dumnezeu e definit ca omnipotent, omnipotenta e ilogica" - De fapt, logica ta nu e omnipotentawinking. Si daca vroiam sa fac filozofie, ma duceam pe sectiunea potrivita, nu la religie.
@raymusic19 "Cum sa demonstrezi ceva ce nu exista?" - Du-te pe Stiinte si Filozofie, ai gresit sectiunea. Dezbate acolo existenta sau non-existenta unei fiinte divine.

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare