Eu nu sunt satanist, dar satanistii din Biserica lui Satan nu cred in Satana, ci sunt atei (ei nu cred in niciun fel de inger). Pentru ei Satan e un simbol al independentei individuale si al libertatii de gandire. Simbolul respectiv ii invata sa-si urmeze interesul propriu, intr-un mod durabil. Adica sa nu comita infractiuni ca ajung la puscarie si acolo e nasol. Si fara sa faca parada de altruism, desi asa, cu masura, e bine sa-ti ajuti aproapele ca nu stii cand vei avea nevoie ajutorul lui. Iar la Order of Nine Angles vointa lui Satan e de fapt vointa ideologilor nazisti. Mai exista si mici grupuscule de satanisti care considera ca Satana exista in mod real. Iar bolnavi psihici care zic ca i-a pus Diavolul sa omoare pe cineva vor exista mereu.
Pai exista satanistii traditionali sau satanistii care vad in cuvantul satana o zeitate pe care o considera un prieten, un aliat, stapan; depinde de ideile satanistului respectiv.
P. S.:Eu nu sunt satanist, am luat asta de pe un site.
Sa sti ca eu cunosc cativa satanisti si chiar cred in Satan. Daca mergi pe siteul Biserica Stanista.ro daca il jignesti pe Satan sigur te injura 100 si primesti si ban. Ei cred in Dumnezeu dar cred ca acesta este malefic. Mai malefic ca Satan. Dc crezi ca fac ei ritualuri? este un mod de a se ruga diavolului. Nu stiu despre ce satanisti stiti voi dar de satanistii de care stiu eu e cu totul alta treaba
Eu nu sunt satanista, dar stiu ca daca nu sunt de a lui Dumnezeu sunt de a lui satana chiar daca sunt crestini si nu merg la biserica nu se roaga nu citesc in biblie nu se incred in El, deci nu poti fi si cu Domnul si cu satana! doar cu unul ..si daca nu suntem cu Dumnezeu si nu credem in El in focul vesnic vor ajunge cei care nu cred! deci Domnul sa ne ajute sa ajungem cu totii in rai