Adevarat partial, insa pe noi nu ne opreste nimic sa va lichidam, daca ni se acreste.Pe voi va mai opreste, ba o porunca, ba o morala, ba o toleranta putin ipocrita.Bine,ca nici astea nu v-ar opri, dar nu va place s-o ardeti inchizitorial.Crestinii sunt obositori, fiindca ei au caracteristica de patefon uneori si prea sus isi tin nasucul, macar ateul o mai suceste, mai aduce argumente solide, nu documentarul acela cu minunile si creatia de pe YT.
Nivelul de enervare depinde în mare parte de numărul prostiilor debitate, gradul lor, răutate gratuită și ilogică și aroganță, iar astfel de exemple există și de o parte, și de alta.
Și da, nu prea cred să reușească cineva să schimbe în mod radical convingerile cuiva.
În cele mai multe cazuri doar sunt aprofundate cunoștințele din domeniu și întărite convingerile inițiale, datorită constantului exercițiu de contraargumentare.
In acest caz ultima fraza mi se potriveste si anume: Am fost satanist asta vara dupa care am devenit ateu o vreme si in cele din urma a devenit iarasi crestin insa am cunoscut pe cineva care de pe TPU care a fost satanist/a si am schimbat mai multe vorbe pe tema satanismului asfel m-am reconvertit la satanism.
Mersi că m-ai făcut să râd. Hai că ai fost simpatic...
În cazul tău probabil e mai mult o joacă.
Sau ești cam instabil și influențabil, sau nu iei nimic în serios, nu prea te interesează și nu crezi cu tărie în ceva anume (ceea ce nu e rău), sau poate ambele.
Abia peste câțiva ani poate se vor putea numi "convingeri".
Momentan nu pari a avea așa ceva.
Ești liber ca pasărea cerului...
De fapt cand m-am reconvetit la satanism eram ironic intr-o tabara crestina si de cand m-am convertit eram chiar foarte serios si sunt sigur ca asta e ceia ce vrea viata de la mine si ce vreau eu de la viata,
Buna!
Sincer cred ca toti suntem enervanti.
Cu adevarat nu o sa convinga nimeni pe nimeni nimic.
Daca eu cred in Dumnezeu lasa-ma sa cred si nu ma lua cu teori, mai bine sa ma consideri proasta si incuiata decat sa incerci sa ma convingi de niste lucruri in care nu o sa cred niciodata.
La fel si ateii, ei cred in niste teorii si nimeni nu ii face peste noapte sa creada dintr-o data in Dumnezeu.
Suntem liberi sa ne alegem in ce sa credem, fiecare crede in ce ii se pare lui ca suna mai bine.
1. "Cat de prost sa fi sa nu crezi in Dumnezeu?
Daca ar fi sa alegeti un mod in care ateii sa moara care ar fi el?
Sa ii spanzuram?
Sa ii tragem pe roata?
Sa ii ardem?
Sa ii jupuim de vi?
Sa le smugem? (mai mult)"
2. e conversatie
3. doar argumentele carora nu gasesti contraargumente sunt obositoare si enervante.
Sunt crestin. Dar, ca sa fiu sincer, mai "enervanti" mi se par (pseudo)crestinii care jignesc si se comporta nedemn de Numele frumos pe care il poarta. Da, e deranjant sa fii ironizat, injurat si luat de sus la tot pasul, dar, hei, Biblia ne spune clar ca din princina Lui vom avea necazuri in lume.
Ai dreptate, asa este!
Dar stii de ce?
Pentru ca daca spui unui credincios un adevar verde in fata, acesta il receptioneaza ca pe o jignire, ca doar vorba aia"adevarul il supara cel mai mult pe om" asta in timp ce minciuna finuta este placuta urechii credinciosului care a fost indepartat de Dumnezeu fara sa constientizeze asta si fara sa stie ca Dumnezeu= Adevar!
Minciuna = Dracu!
Doar cei saraci cu Duhul sa nu judece ca n-au cu ce!
Oamenii normali au creier si ratiunea tocmai ca sa judece cu ea absolut totul!
elasexygagica întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: