| timoteidoi a întrebat:

Nu vi se pare ca "minunea" pe care a facut-o Isus Hristos transformand apa in vin, este ca un scuipat intr-un pahar cu apa rece, fata de adevarata minune pe care a facut-o bacteriologul scotian pe nume Fleming, cel care a descoperit penicilina care a salvat vietile a sute de milioane de oameni si fara de care pina astazi ar fi murit 5 miliarde de oameni din populatia actuala a pamantului?
Cine e mai fiu de Dumnezeu pentru oameni?
a) bacteriologul Fleming care a descoperit penicilina?
sau
b) analfabetul Isus Hristos care a salvat 100 de betivi la nunta din Canaa Galileii?

50 răspunsuri:
| BlackSulphur a răspuns:

Daca o iei asa, Fleming are o tona de frati, ca sa zic asa.

Răspuns utilizator avertizat
| Buresbista123 a răspuns:

BEI si tu cine crezi ca l a facut pe Fleming?

| Nucreeed a răspuns (pentru Buresbista123):

HAI NU'MI SPUNE....Tot mana lu' dumnezeu a fost in cazu' lu' Fleming?rolling on the floor Tot zeu' tau a lucrat prin mainile lu' asta si a inventat penicilina?laughing

| Buresbista123 a răspuns (pentru Nucreeed):

Pei da totul e Dz, numai atunci cand e rau El nu are legatura, cel putin asa sustin religiosii-))...

| codrut a răspuns:

laughing)))))))))

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Sa reamintesc de mary curie care a murit din cauza radiatiilor pentru a salva sute de mii de vieti?
Si totusi omaneii ii multumesc lui isus care ce a facut? a murit ca un penibil pe cruce pentru ca instiga la violenta... inpresionant!

| Mădă0611 a răspuns (pentru PreaDulcePreaFin):

Pai daca un om e salvat, ii multumeste lui dumnezeu, daca moare, rudele dau vina pe doctor. smug devil

| Maxim96 a răspuns:

Te rog nu mai smiti lumea cu minciunile tale.Nu huli credinta cea adevarata si pe Iisus Hristos, caci va veni ziua cand va trebui sa dai raspuns pentru astea.I-ti recomand mai bine un consult la psiholog/psihiatrubig grin

| Inferno a răspuns:

Fleming a descoperit penicilina in mod accidental. Exista in istorie si descoperiri intamplatoare a caror adevarat autor este hazardul. Descoperirea penicilinei este una dintre ele. Spun asta pentru ca in locul lui Alexandre Fleming ar fi putut fi orice alt biolog care sa aiba inspiratia, ca sa spun asa, de a pleca in vacanta si a lasa mostrele la cheremul fatalitatii. Iar fatalitatea sa vina si sa-i las prea-cunoscutul mucegai Penicillium notatum.
Nu ti-ai ales prea bine descoperirea.

| Lizzu a răspuns (pentru Maxim96):

Vesnicele amenintari...

| Maxim96 a răspuns (pentru Lizzu):

Fiecare alege ceea ce vrea.

| Lizzu a răspuns (pentru Maxim96):

Nimeni dintre pamanteni nu stie daca la sfarsit se va da vreun raspuns pentru credintele din timpul vietii, nu suntem atotstiutori.

Asa ca nu cred ca este potrivit sa afirmam ca unii sau altii vor raspunde pentru ce fac ei sau ce cred, cui vor raspunde? nimeni nu te trage la raspundere pentru felul in care alegi sa-ti traiesti existenta pe Pamant. De asta esti aici sa experimentezi binele, raul.

De unde atata frica in voi? cu judecata si altele? doar pentru ca asa au afirmat niste oameni acum mii de ani? irelevant.

| milan9 a răspuns:

Oare în următoarele "COINCIDENŢE" nu se află tot "mâna lui Dumnezeu"? Iată, spre exemplu:

Numele lui era Fleming si era un sarman fermier scotian. Intr-o zi, pe cand muncea, a auzit un strigat de ajutor venind dintr-o mlastina invecinata. Si-a lasat uneltele si a alergat la mlastina. Acolo, plin de namol, se afla un baietel ingrozit care se lupta sa scape. Fermierul Fleming l-a salvat din ceea ce urma sa fie o moarte inceata si ingrozitoare.

A doua zi, o trasura luxoasa s-a oprit la usa fermierului. Un nobil elegant a coborat din ea si s-a prezentat ca tatal baiatului pe care fermierul il salvase.

"Vreau sa te platesc", a spus nobilul. "Ai salvat viata fiului meu".
"Nu, nu pot sa accept bani pentru ceea ce am facut," i-a raspuns fermierul refuzand oferta. In acelasi moment, fiul fermierului a aparut in usa casei.
"Acesta este fiul tau?" l-a intrebat nobilul.
"Da", a raspuns mandru fermierul.
"Hai sa facem o afacere. Lasa-ma sa-i ofer aceeasi educatie pe care o va primi si fiul meu. Daca si el este ca tatal lui, cu siguranta va deveni un om cu care sa te mandresti." Si asta a facut.

Fiul fermierului Fleming a urmat cele mai bune scoli ale vremii, a absolvit Scoala de Medicina St. Mary's Hospital Medical School din Londra si a ajuns cunoscut in lume ca Sir Alexander Fleming, inventatorul penicilinei.

Ani mai tarziu, fiul nobilului care fusese salvat din mlastina s-a imbolnavit de pneumonie.

Ce i-a salvat viata de data aceasta? Penicilina.

Numele nobilului? Lord Randolph Churchill. Numele fiului sau? Sir Winston Churchill.

| Inferno a răspuns (pentru timoteidoi):

Ca lucra in domeniu este un lucru evident, nu contest asta. Insa descoperirea a fost facuta intamplator, potrivit Wikipedia.org, N.N.D.B.com, Nobelprize.org, BBC si revistei Time.(http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/1945/fleming.html
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,990612,00.html

http://www.nndb.com/people/696/000091423/

http://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Fleming)

Penicillium notatum a aparut intamplator pe mostrele lui Fleming. Daca Fleming nu ar fi plecat in vacanta si nu ar fi lasat mostrele nu s-ar fi intamplat nimic.

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru milan9):

Lasa-ma sa ghicesc. dumnezeu asta a facut asta? laughing)))

| Maxim96 a răspuns (pentru timoteidoi):

Eu am spus ceea ce cred despre tine si minciunele tale.Asta nu inseamna ca sunt incult.Ca asa minciuni sincer nu am auzit si voi marturisi pe Iisus Hristos si minunile Lui indiferent de ce zic altii.

| Maxim96 a răspuns:

Cum sa nu ma enervez cand ai spus ca Iisus era analfabet.Si tu nu mai stii ca sa-mi spui ca-s tontalau.Eu sunt om foarte pacatos, dar i-L am pe Hristos, Salvatorul tuturor care cred in El, Dumnezeu Cel adevarat.Nu sunt fariseu, sunt crestin ortodox practicant si nu are de unde sa-mi creasca coarne.Tu mai degraba mai jignit cu cuvinte necuviincioase, mai ales la adresa Fiului lui Dumnezeu.Eu i-L iubesc pe El si nu ma voi uita ce vei spune tu sau altii cu mintea la fel de ingusta ca a ta. Dumnezeu si Maica Domnului sa te lumineze.

| Maxim96 a răspuns (pentru timoteidoi):

A.da tu vrei sa spui ca nu esti pacatos ci esti drept? Noi toti suntem pacatosi, dar Sangele Domnului curata de orice pacat.Ce nebunii spui? De unde le-ai luat? In Biblia voastra srie asa ceva de fecioara Maria?

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Sau nascut multi oameni cu mult inainte ca religia asta sa apara, deci... las-o balta