Eu nu ma rog de frica! trebuie sa-ti fie frica de Dumnezeu doar atunci cand savarsesti pacatul nu tot timpul
La catolici este un dar al Duhului Sfant, si anume cel al fricii de Dumnezeu. De ce sa iti fie frica de un Dumnezeu care e bun si iertator? E exact cum am zis. La biserica ni s-au prezentat 2 dumnezei paradoxali, unul bun altul rau. Pace!
Aici chiar au dreptate religiile, in ziua de azi aproape nimeni nu iti intinde o mana de ajutor, suntem mereu pe principiul "sa moara si capra vecinului". Un alt motiv pentru aceasta gandire este si faptul ca exista atatea religii care se intituleaza ca fiind "cea reala".
Ohoho....ai mare dreptate. Sunt o mulțime de pseudo-religii care pretind că dacă nu ești adeptul lor vei ajunge în iad. Religie a fost, este și va rămâne mijloc de manipulare a maselor.
Sunt destul de sigur ca persoanele care au scris aceste "carti sfinte" au avut cu totul alte intentii pentru adeptii cultului respectiv, fanaticismul, lacomia, rautatea au schimbat cu totul viziunea acelor scriitori.
Nu neaparat. Au vrut manipulare mai mult. Eu asta cred. Biblia promovează în mare parte binele, facerea de bine, iubirea, sau cel puțin asta învață Isus.
Suna mai logic versiunea ta. Ei bine au obtinut-o (manipularea)
recedaniel3 întreabă: