Fiecare il percepe pe dumnezeu cum are chef,ceea ce e bine, nu esti spalat pe creier de secte aparute prin erezie, deci continua sa crezi in ce vrei, repet iisus ne vrea mai buni, milostivi nu prosti, prost te vrea religile, sectele
Păi da, din păcate, că toți sunt creștini, dar din cauza dogmaticilor diferite, despre care se știe clar că sunt făcute de o mână de popi(exemplu: Sfântul sinod ecumenic ortodox(mă amuză funcțiile înalților prelați ortodocși, aici toți îs cu „ prea sfințiia sa", de exemplu Înalt prea sfinția s-a Bartolomeu, sau IPS Bartolomeu, de exemplu, și seamănă cu funcțiile medicilor militari lucru ce mă amuză iar.Medicii militari toți au grade și iese Locotenent-colonel Dr. Ion Popescu, de exemplu ), ce practic fac credința; De la stabilirea datei la care va învia nazarineanul, la taxele ce trebuie să le plătească enoriașii, modul de organizare a slujbelor, etc.Chestia asta se aplică în toate sectele creștine.
Cât despre cultura fiecărui popor, aici factorul ăsta nu influențează așa mult ura între sectele religioase, cât influențează dogmele fiecărei beserici.
Nici eu nu aveam absolut nimic cu nici o sectă religioasă, eram chiar credincios(până prin clasa a 8-a) până am decis( m-a „hipnotizat" profa de religie că era tânără și faină :' ) să particip la olimpiada de religie ortodoxă. Acolo vrei sau nu înveți de la istorie bisericească, la dogmatică ortodoxă(care m-a scârbit și din motive raționale nu prea mi-a intrat în cap), plus tot tacâmul de „promoții". Chiar și așa am luat mențiune pe județ, și tot de atunci am devenit non creștin complet.
Ca să vezi ce înseamnă să cunoști adevărul .