Vrei sa-ti dau exemple de cazuri in care zeul tau nu a intervenit? Tu acum dar faci pe prostul / proasta ca sa incerci sa-ti scoti zeul din incurcatura. Apropo, sper ca stii ca "a face pe prostul" nu e o insulta.
Unde a fost zeul tau in cazul acestor crime recente? Unde e zeul tau cand vine vorba de amputati? Unde e zeul tau cand vine vorba de foarte multe cazuri de violuri si crime inutile?
Mai vrei exemple? E de preferat totusi sa nu fi ignorant/a.
"actioneaza si prin oameni"... si cum faci diferenta dintre actiunile oamenilor si actiunile zeului tau? Cum stii ca in cazul X a intervenit zeul tau nu oamenii? Cum stii cand e meritul acelui zeu si cand e meritul oamenilor? Sau o sa zici ca e meritul lui tot timpul?
Daca zeul tau are merite ocazional, atunci trebuie sa accepti ca o si da in bara de multe ori. Nu merge sa o arzi gen "daca e bine tot timpul e meritul zeului meu dar daca e rau, el n-are nici o vina".
Eu presimt ca tu habar n-ai ce inseamna libera exprimare.
Daca mie mi se pare ca religia ta este penibila, daca mie mi se pare ca zeul tau este inutil, criminal, etc, AM DREPTUL SA IMI EXPRIM PAREREA. Daca tu te consideri victima e treaba ta.
Uite, spune-mi ce e jignitor in postarea principala. Ca am zis ca zeul tau nu intervine? Ca nu poate sa faca minuni cu adevarat interesante?
Asta consideri tu jignitor? Esti penibil. E o constatare bazata pe realitate. Da-mi un caz de persoana amputata care si-a revenit miraculos dupa ce un crestin s-a rugat sau a pus o cruce langa si imi sterg postarea. Poti? Sigur ca nu. Dar in schimb, puteti sa o ardeti gen "iote ba, zeul meu schimba sensul raului".
"Invata sa faci diferenta intre critica, opinie personala si atacuri josnice la valorile cuiva."... libera exprimare este inclusa in toate cele 3 cazuri dar din pacate pentru tine, victima profesionista, postarea mea nu contine atacuri ci contine critici si opinii personale bazate pe realitate.
" Nu iti baga nimeni nimic pe gat'... pacat ca fix realitatea te contrazice. In Rromania, daca zici ca esti ateu esti privit urat. Crestinii isi impun religia si de multe ori, vor ca anumite persoane sa nu detina aceleasi drepturi cu ei. Asta numesti tu "nu iti baga nimeni religia pe gat"? Jalnic.
"Poti a critici, dar nu sa jignesti"... arata-mi prin ce am jignit.
Te victimizezi degeaba.
"ai jignit prin tot ce ai scris in intrebare'... uite, acum o sa te jignesc : esti prea prost sa intelegi ca prin intrebare nu am jignit. Intrebarea e o constatare si o critica bazata pe observatii. Userul X a zis ca sensul apei e un miracol iar eu am prezentat alte cazuri de miracole mai valide si am intrebat de ce acel zeu nu poate sa le faca sau nu vrea.
Am intrebat si unde a fost acel zeu care face miracole cand niste unii i-au ucis pe altii.
Vad ca tu habar n-ai cum e cu libera exprimare, dar iti place sa te victimizezi degeaba.
"ai afla ca nicaieri nu exista o astfel de idee"... tocmai ai demonstrat ca habar n-ai despre ce vorbesti dar te bagi in seama. Vrei atentie? Crestinismul propune acea idee. Religia respectiva presupune ca noi suntem miezul din fanta in intregul univers si ca el (universul) a fost facut pentru noi.
Esti mai varza decat varza dar te victimizezi cand nu e cazul si te bagi in discutii cand esti clar depasit de subiect. Bravo.
Daca vrei sa vorbim despre religie, vorbim despre ce spune dogma, nu despre ce spune un crestin sau alt crestin auzit de tine sau de mine, sau de altcineva. Din pacate Biblia este cea care ne vorbeste despre religia la care ne raportam in discutiile noastre, accepta ca vorbim DOAR pe amrginea ei, ceea ce spune sau face izolat un crestin, sau se scrie pe un site de orice fel. Putem vorbii despre crestinism sau despe crestini. Ca unii crestini nu stiu nici cu ce se mananca religia lor, nu este subiectul discutiei noastre.
Cand am zis ca nimeni nu a pus acle lucurri, ma refeream ca si pozitie oficiala a crestinismului, nu ca si parere a unor tipi cunsocuti de tine. Desi mi-e greu ca vei intelege asta
1. Nu vreau atentie, departe de mine idea asta, nu eu pun zeci de intrebari pe TPU, altii fac asta, nu dau nume ca cine stie cine se simte, asta daca are macar bunul simt sa faca si chestia asta
2. cand faci afirmatii de genul " Religia respectiva presupune ca noi suntem miezul din fanta in intregul univers si ca el (universul) a fost facut pentru noi", ar fi de bun simt sa vi si cu dovezi care sa te sustina, pana atunci, esti doar un puber acneic
In Biblie ( referinta pentru crestinism), nu se spune in niciun pasaj ca INTREG universal a fost facut pentru noi. Te faci de ras cu fiecare postare
Cred ca nu traiesti in Romania tu, esti pe undeva prin Siria. Eu nu am vazut pe nimeni sa ma priveasca urat pentru ca as fi ateu, din contra. Acum depinde si de cercurile frecventate de fiecare, nu e vina mea ca cercul tau de cunoscuti au problem la fel ca si tine, stii ca era un proverb, sigur il stii, nu il mai zic eu.
"Crestinii isi impun religia si de multe ori, vor ca anumite persoane sa nu detina aceleasi drepturi cu ei. Asta numesti tu "nu iti baga nimeni religia pe gat"? Jalnic."
Din nou, nici macar nu ai bunul simt sa recunosti un lucru evident. Ceea ce ai spus aici este pur si simplu jalnic. Spune-mi unde s-a intamplat asta, da-mi un singur exemplu, fara sa aberezi, ca la asta am vazut deja ca te pricepi.
Nu intelegi libera exprimare, hai ca poate te ajut:
Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
Asta ai incalcat tu, in mod repetat pe acest site. Aici este jignirea, daca nici acum nu o vezi, este strict problema ta.
Ps: Inca sunt dispus sa iti fac terapie psihologica. total dezinteresat, Iar daca nu merge, chem si popa sa te excrocizeze
Eu am spus ca o divinitate care are caracteristica x e absurda, nu am afirmat nicaieri ca acea divinitate ar fi cea Biblica, dar nici ca nu ar fi.
Asta ramane la latitudinea creatinilor sa-si bata capul daca are sau nu Dumnezeu caracteristica x. Unii spun ca da, altii ca nu, e problema lor.
Eu pe siteul asta nu discut cu parerea generala a crestinismului ci cu niste tipi care afirma lucruri contrare, in consecinta si critica trebuie sa se muleze perfect pentru fiecare in parte si ea nu poate vedi decat sub forma unor afirmatii generale ce cuprind intreaga gama de pareri.
Daca as fi spus "Divinitatea crestina e absurda daca..." aveai dreptate, eu insa am spus "O divinitate e absurda daca..." cuprinzand in acest fel toate variantele ale zeului crestin ce se regasesc aici.