Si de unde ai dedus tu ca nu poate crea orice instantaneu?
Asa a vrut Dumnezeu, sa creeze Universul in 6 zile (care s-ar putea sa nu fi avut aceeasi durata pe care o au si azi).
Nu vad nicio problema.
Nu am scris nicaieri ca nu poate, intrebarea era daca aveti si o explicatie pentru care Dumnezeu a preferat sa creeze universul in sase zile cand o putea face pe loc. Exista un motiv anume sau asa i-a venit lui, sa o faca in sase zile?
Daca vezi un om ca se scarpina la obrazul drept cu mana stanga pe dupa gat banuiesc ca te-ai intreba "De ce?". Cu toate astea in cazul lui Dumnezeu orice anomalie lipsia de sens devine normala sau capata un sens mult prea profund pentru ca noi muritorii de rand sa il putem pricepe.
Dumnezeu a fost cel mai prost conducator si un copil de 5 ani isi conducea poporul mai bine, o recunoaste chiar el, cand regreta creatia lui, incredibil regreta ceea ce a creat el insati, 40 de ani prin desert pentru cateva sute de km, uiti ca avram i spunea ce sa faca asa natang era
Da. Biblia a fost scrisa pe intelesul oamenilor de acum 5000 de ani. Ce voiai sa ii zici ciobanului din desertul sinaiului? Ca a existat un "big bang" si datorita rotirii maselor in spatiu au ajuns sa se creeze planetele, care ulterior datorita mediului prielnic, organismele au inceput sa se dezvolte pe pamant, si ca a durat milioane de ani pana la aparitia omului? Nu prea cred ca intelegea.
A crea ceva in sase zile nu este echivalent cu a crea ceva instantaneu, in caz ca nu te-ai prins.
Deci nu e ca si cand ar fi vorba de o versiune simplificata mai usor de inteles pentru oamenii de acum 5000 de ani, sunt chestii complet diferite.
Practic ce spui este ca Biblia furnizeaza informatii eronate doar pentru a fi pe intelesul oamenilor de acum 5000 de ani.
P.S: Cred totusi ca ideea de "instantaneu" nu era atat de incomprehensibila pentru oamenii de acum 5000 de ani, asa cum sustii.
Acele zile nu reprezintă 24 de ore. Ele reprezintă ani, mi de ani, poate chiar milioane de ani.
In caz ca nu te-ai prins afirmatia ta nu imi raspunde la intrebare. De fapt potenteaza problema chiar si mai mult.
Iată, cum este lutul în mâna olarului aşa sunteţi voi în mâna Mea,... Nu cumva vasul de lut va zice celui ce l-a făcut: „Pentru ce m-ai făcut aşa"?
anonim_4396 întreabă:
Aura143127 întreabă: