| Henry34 a întrebat:

O explicatie stiintifica pentru stigmatele catolicilor ca ale Sfantului Francisc de Asissi sau Padre Pio, are cineva? Ce parere au ortodocsii in aceasta privinta?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Personal ma gandesc ca daca acestea ar fi fost reale (si nu doar niste rani "intretinute" - relativ usor de facut) ar fi fost extinse in toata Biserica si nu doar in partea apuseana - cazuta in erezia primatului papal (si nu numai), umilita prin inchizitie si cruciade...
In orice caz, minunile sunt posibile si inclin sa cred ca cel putin semne (poate ca nu marile minuni si mari lucrari ale harului), cel putin semne deci, e posibil sa apara si in cazul celor cazuti (fara vina lor) in indepartare de dreapta credinta. Nu-mi vin acum in minte exemple, dar iata, stigmatele ar fi putut fi...

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Prin auto hipnoză se pot induce asemenea modificări în organism.
După o hipnoză de 5 minute Dr. Ioan Bâlcea provoca arsuri pe mâna pacientului cu o monedă de 50 de bani, care era la temperatura camerei.

| Celcestietot a răspuns:

Părerea mea este că trebuie să vezi numai de Dumnezeu, nu sa pierzi timpul cu astfel de informații, că nu te ajuta cu nimic.

| Henry34 explică (pentru Celcestietot):

Asta-i buna. Pana acum TU si hoarda ta de crestini ortodocsi laudati intr-una sfinti si moastele voastre, si acum cand vedeti ca au si catolicii minunile lor VA DATI PROTESTANTI ca numai lui Dumnezeu, fara sfinti bla bla bla. Rusine sa va fie pentru acest camelioanism.

| Celcestietot a răspuns (pentru Henry34):

De fapt nu le lăudăm. Dacă ai ne-ai fi cunoscut, ai fi aflat că noi în general nu ne închinăm la moaște (cei de pe TPU). Nu am spus-o cu răutate, dar așa ar trebui. Eu spun asta pentru că așa fac, nu mă înțelege greșit. În Biblie spune asta.

| milan9 a răspuns (pentru Henry34):

Personal ma gandesc ca daca acestea ar fi fost reale (si nu doar niste rani "intretinute" - relativ usor de facut) ar fi fost extinse in toata Biserica si nu doar in partea apuseana - cazuta in erezia primatului papal (si nu numai), umilita prin inchizitie si cruciade...
In orice caz, minunile sunt posibile si inclin sa cred ca cel putin semne (poate ca nu marile minuni si mari lucrari ale harului), cel putin semne deci, e posibil sa apara si in cazul celor cazuti (fara vina lor) in indepartare de dreapta credinta. Nu-mi vin acum in minte exemple, dar iata, stigmatele ar fi putut fi...

| Panamax a răspuns:

Stiinta mai are nevoie de timp pentru a putea explica o serie de fenomene declarate inexplicabile.
Oamenii de stiinta inca nu sunt in stare sa vindece astmul sau diabetul.Se moare inca de gripa cu stiinta in gura.

| sadrian46 a răspuns (pentru Panamax):

Oamenii de stiinta inca nu sunt in stare sa vindece astmul sau diabetul.
Ba pot.

| Panamax a răspuns (pentru sadrian46):

Un mare medic tocmai a zis la o conferinta ca diabetul de tip 1 este incurabil.

| sadrian46 a răspuns (pentru Panamax):

Mă refeream la diabetul de tip 2, când am spus că e vindecabil.
Ce greutate are, ce înălțime? Mă gândesc.

| chuckmanson a răspuns:

Explicația științifică este că aceste persoane ar suferi de tulburare de identitate disociativă, anorexia nervoasă, stres post-traumatic și alte probleme mentale care ar fi dus la comportamente de automutilare. În adiție cu problemele psihiatrice ale acelor oameni, mai pot exista și diferite boli. Spre exemplu sfântul Francisc se crede că suferea de trahoma și de o formă de malarie. Nu e deloc surprinzător, persoanele care pretind că pot face miracole sau că au revelații de obicei au probleme psihice.