Nu am chef de scandal, dar ma deranjeaza acuzatiile aduse antireligiosilor. Propaganda credinciosilor(care este multa, ei fac la greu), are efect. Antireligiosii arata si o alta latura, ca sa aiba omul de unde alege. Nu o fac pentru a impune, sau pentru a convinge, ci pentru a trezi scepticismul, pentru a arata si o alta varianta nestiutorilor, deci nu indoctrinatilor, ca ei sunt "pierduti". Crezi ca ar fi mai bine sa nu ne intereseze, asfel credinciosii sa indoctrineze populatia cu o singura varianta? "Invata un copil sa ucida, iar copilul va ucide".
"De exemplu tu n-ai invatat sa nu intri niciodata in discutii (pe tema religiei ori credintei in Dumnezeu)contradictorii cu un credincios (presupunand ca tu ai fi ateu) deoarece este inutil?"
Cine a inventat legea asta?
"ateii nu cred in nimic" de ce as crede ceva? De ce sa accept ceva care nu s-a dovedit ca exista? Cat despre postul acesta nu inteleg mare lucru iti expui punctul de vedere si pui niste intrebari retorice. Sunt de acord cu multe din principiile tale dar nu prea inteleg ce mesaj vrei sa trasmiti, din pacate.
Mai pe scurt, pe intelesul tau: anti violenta verbala in ceea ce priveste anonimii (cum sa aduci injurii une-i persoane anonime, straina de tine?) si anti discutii in contradictoriu (mai ales cand rezultatul este evident inca de la inceput, adica unul nul!).Cam aceasta ar fi esenta mesajului meu.
Dupa cum spuneam:
"În loc de o mie de cuvinte, mai bine numai unul, dar care-aduce Pacea", numai bine.
Nu este una oficiala si probabil ca nici nu va fi insa este o lege nescrisa, cine vrea o aplica si cine nu eee sunteti o gramada de d-astia.
"In momentul in care stai sa te tiganesti ca la piata pe tema religiei, demonstrezi ca nu esti cu nimic mai presus decat un om mediocru din bodega satului."
Cine zice asta? Intr-un raspuns spuneai ca nu vrei sa impui nimic. Oare cat de realistic vezi tu "tigania" asta?
Eu nu dau doi bani pe acel comentariu. Nu ma impresioneaza cuvintele lui/ei pline de patetism, sunt doar vorbe goale. Daca pentru voi doi discutiile pe tema religioasa inseamna doar tiganie, pot spune ca, nu puteti vedea realistic influenta credintelor in societate(ce sustine, ce impiedica si ce directie da omenirii aceste credinte), iar prin asta demonstrati ca nu sunteti mai presus decat un om mediocru dintr-o bodega anume. Este liber fiecare sa creada ce vrea, chiar si in capacul de la VC, dar sa nu mi-l impuna si mie.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: