Ete fis, raspunsul e simplu - daca eu acuma bag o strimba pe care 95% din lumea medicala o considera o mare timpenie, insa se gasesc vreo 2-3 cetateni care sa o confirme, asa e. Pe principiul asta merg martorii, de regula. Ce imi place la ei e ca macar sint politicosi. De aia cind imi vin martori la usa ii tratez cu toata stima si respectul, iar popii ii dau jet.
Tocmai aceasta este problema, liderii merg pana intr-acolo incat se considera mai presus de Sriptura, mai presus de asezamintele lasate de Dumnezeu. (cunoastem chiar si ingeri cazuti care tot la fel au facut).
Charles Taze Russel (fondatorul gruparii iehoviste) ajunsese să pretindă că inventatorii cultului ar fi mai presus de Scriptură, că "ORICINE CITESTE NUMAI Biblia AJUNGE IN INTUNERIC (?), pe cand cine citeste NUMAI scrierile lui Russel ajunge la adevar(?).
Se pare ca brosurile liderilor cultului, cu teoriile lor in permanenta schimbare, au fost dintotdeauna mai importante pentru "martori" decat insasi Scriptura. Astazi situatia a ramas aceeasi.
Asa mai sunt toti crestinii. De fapt, toti religiosii merg pe acelasi principiu indifferent de religia lor.
Gresit,
Argumente ai? Sau doar asa aiurea?
Crestini sunt doar ortodocsii si catolicii restul sunt protestanti care protesteaza impotriva crestinilor si sunt f habotnici, au un dumnezeu al lor care-i iarta indiferent de ceea ce fac si mai ales pentru greselile viitoare; e ca si cum un hot ar avea voie sa fure si stie ca nu va fi inchis niciodata
Nu spunem cei care sunt in fruntea noastra, deoarece toti care sunt Martori au studiat Biblia si sunt convinsi ca este adevarul.
La intrunirile noastre cand cel de la pupitru ne vorbeste, citim versete din Biblie, le aplicam la persoana noastra pentru a face inbunatatiri, din ele putem desprinde sfaturi, etc.
Tot ce este pe site-ul nostru este din Biblie, nu are ce sa fie adevarat, revistele sunt si ele la fel, am intanlit multi profesori, doctori care au spus ca sunt extraordinare, chiar si unii frati de-ai mei din orase mari au intanlit si au discutat cu profesori universitari, acestia au spus la fel.
Dar urmareste acest video, ca sa te convingi mai bine ce se intampla la intrunirile noastre:
http://www.jw.org/ro/videoclip-sala-regatului/
Tot ce este pe site-ul vostru e din Biblie?
Ok, uite un citat de pe site-ul vostru:
"Un istoric britanic a scris: „Secolul al XX-lea a fost cel mai sângeros din istorie. Pe parcursul acestui secol au existat încontinuu războaie, cu excepţia câtorva perioade scurte de pace". Potrivit unui raport, „în războaiele din secolul [al XX-lea] au murit de trei ori mai mulţi oameni decât în toate războaiele care au avut loc din secolul I e.n. până la sfârşitul secolului al XIX-lea" (Worldwatch Institute). Din 1914 au murit în războaie peste 100 de milioane de oameni. "
Unde in Biblie apare citatul?
Din Biblie, in sensul ca tot ce este despre religie nu este denaturat, toate invataturile nu sunt denaturate.
Ce?
Intrebarea era: Unde in Biblie apare citatul?
Ai inteles intrebarea?
Am inteles-o, cand spun ca totul este din Biblie ma refer la invataturi, nu le luam le intoarce, etc.
Ai inteles?
Acel fragment pus intre ghilimele se numeste "citat", el este luat de pe siteul martorilor.
Cu toate acestea nu se gaseste in Biblie. Biblia este o "Carte sacră a mozaismului și a creștinismului"
Verbul "a se gasi" e sinonim,in acest context cu "a se afla",a fi prezent acolo, in Biblie, care e o carte.
"Unde" este un adverb de loc, el indica locul. Adica unde in Biblie? La ce capitol, verset, etc. Intelegi acum?
Bun. Doar ca noi nu vorbeam de invataturile biblice, ci de cele stiintifice, academice, cum sunt cele din citat. Alea cum stii tu ca sunt valide si ca le intelegi in mod complet si corect?
Simplu, verifici daca este coreent cu ceea ce spune Biblia, faci multe cercetari ca sa vezi daca este in armonie cu ceea ce spune Biblia.
Cati ani ai? Nu poti sa ai mai mult de 12, avand in vedere ca nu intelegi absolut nicio intrebare.
Ai vazut ce am scris in post-scriptum? Raspunsul tau e exact ce am spus ca nu vreau. Cand scriu clar ce raspunsuri nu astept, pentru ca deja anticipez ce scrieti, si tu vezi ca doar genul ala de raspuns esti capabil sa il scrii, nu e mai inteligent sa nu scrii nimic?
In armonie cu Biblia poate sa fie si o minciuna pe care o debitez eu, tu, sau oricine, daca asta ne propunem. Si logic ca e in armonie cu Biblia daca e de pe site-ul vostru, ar fi culmea sa fie contrar. Ar insemna ca ati fi chiar prosti de primul pana la ultimul si chiar v-ati sabota cu totul.
Intrebarea era cum stii ca indrumatorii tai, cei care fac site-ul, preiau informatii academice corecte, din surse corecte, si le expun in mod complet si corect. La tine raspunsul e clar: crezi orbeste in ce scriu ei acolo, fara sa iti pui macar problema sa verifici sursele.
Am mai mult de 12, oricum u trebuie. sa stii, ce este pe site sunt lucruri pe care eu le-am satudiat si le-am verficat.
Da? Minunat. Atunci ti-e foarte usor sa ne spui, pentru inceput, cine este istoricul britanic, in ce carte si la ce pagina apare citatul mentionat mai jos. Si contextul in care este plasata afirmatia, pentru ca avea o privire completa asupra problemei. Eu stiu mai multi care au lasat afirmatii asemanatoare, dar nu stiu pe cine citeaza Martorii lui Iehova ca fiind o autoritate unica si nici cadrul istoriografic in care e folosit.
--Un istoric britanic a scris: „Secolul al XX-lea a fost cel mai sângeros din istorie. Pe parcursul acestui secol au existat încontinuu războaie, cu excepţia câtorva perioade scurte de pace".--
Avand in vedere ca tu chiar ai studiat, nu o poti invoca scuze penibile de genul "nu imi amintesc" sau "verifica tu, nu e treaba mea sa iti dau mura in gura". Pentru ca asta ar denota ca esti un mincinos ordinar, si nu e cazul tau, nu?
De obicei în publicații sunt prezentate sursele. ( nu știu pe site dacă apar și unde apar)
Siteul contine informatii despre : organizatia lui Dumnezeu, despre modul de instruire si studiere a bibliei in Salile Regatului, in familie, in diferite scoli, despre lucrarea de predicare desfasurata la nivel mondial, statistici privind desfasurarea lucrarii de predicare in anumite perioade de timp, despre pozitia poporului lui Iehova atat din timpurile biblice cat si din zilele noastre fata de puterile mondiale politice si militare, urmare a neutralitatii politice si militare este identificarea, ca si crestini care sunt supusii mai de graba lui Dumnezeu decat oamenilor. Ne supunem autoritatilor pana unde nu contravin autoritatii lui Dumnezeu. De asemenea daca citesti chiar prima parte a revistei Turnul de veghe, vezi cu ce scop este facuta revista, la fel si revista treziti-va. Si alte informatii, desigur privind realitatea, viata poporului lui Iehova, important este, ca nu sunt lucruri ascunse ci sunt puse la dispozitia publicului larg. Gasesti si alte detalii daca vrei accesand JW.Org. Biblia a fost terminata de scris in anul 98 e.n. Nu putea scrie atunci ca si noi suntem prezenti aici cu numele fiecare si ce o sa facem, dar s-a scris atunci despre cum vor fi oamenii in zilele din urma si asa sunt, verifica In Matei 24:1-14; 2 Timotei 3:1-5:
Deci cei care mint, mint in numele lor, nu?
Fiecare este responsabil pentru. ceea ce face.