Scuza-ma dar nu am cum sa-mi dai seama de adevatul sens al tuturor raspunsurilor de pe site.
Daca tu scrii ALB eu nu am cum sa-mi dai seama ca tu te referi la un porumbel alb. Data viitoare fi mai explicita, ca nah, mai sunt si useri mai prostuti care interpreteaza gresit. Omul inteligent nu e acela care se face inteles de 2-3 persoane, e acela care se stie face inteles de toate persoanele!
Acum există ideea de genocid, atunci oamenii ucideau ca să îşi apere neamul şi credinţa fără să aibă conştiinţă că fac ceva ieşit din comun.
Acum există un tribunal militar gen Nürnberg care judecă pe cei ce comit crime de război.
În Antichitate nu existau crime de război.
Hristos a desfiinţat talionul şi l-a înlocuit cu legea iubirii, adeverind proorocii şi desăvârşind învăţăturile lui Moise.
Există drepturile omului nu mai e legea talionului.
Numai Dumnezeu decide cine se mântuieşte, creştinii dacă sunt doar cu vorba nu înseamnă că se mântuiesc.
Apar în Vechiul Testament inclusiv pasaje care fac referire la Ismael, despre care aflăm că e binecuvântat de Dumnezeu.
Scuze că am făcut chat, de acum chiar nu mai scriu.
Să vedem.
Dacă un psihopat violează o femeie, e perfect normal să considerăm femeia ca fiind o victimă.
Tu consideri că in acest caz, avortul e justificabil. Adică, e perfect normal ca acel copil să devină la rândul lui o victimă (complet inocentă).
Intrebarea mea e: folosind ce standarde crezi tu că e corect ca acel copil să sufere din cauza crimei comise de tatăl său?
Indiferent de circumstanțele in care e conceput, copilul e invariabil nevinovat, și deci nu merită să moară.
De ce presupui automat că mama nu va iubi copilul? Evident că există această posibilitate, dar nu este o certitudine (riști să il ucizi pentru că poate?).
Conform acestei logici, haide să ucidem toți copiii care nu sunt iubiți de părinți (din pântece sau după câțiva ani plus-minus, tot acolo; oricum suferă, sărmanii)
Am folosit termenul,, crimă'' cu sensul de infracțiune gravă, și nu cu sensul de omucid.
Nu e justificabil să omori un copil pentru simplul fapt că nu ți-l dorești.
Iți recomand,, 180" ( http://www.youtube.com/watch?v=7y2KsU_dhwI ).
Dumnezeu rezolva problemele cu intelepciune si doar mintea omeneasca este barbara dar si atunci El ii ofera omului sansa de a se mantui dar prin caile Sale nu prin caile omului. Daca ar fi barbar asa cum spui tu sau altii ar trebui ca voi acum sa primiti aceeasi pedeapsa precum cei din Ierihon.Eu asta inteleg ca vrei sa spui.Toate au o randuiala dar sub aceasta randuiala este o intelepciune
DeProfundis99 întreabă: