Ca sa eviti sa te imbonavesti, tu nu ai incerca sa previi o boala daca ai putea?
Cred ca a inteles. De fapt sint sigur ca a inteles. Problema e ca majoritatea asa ziselor boli ale sufletului vin din frica si incertitudine, iar dogma crestina generaza asa ceva din belsug. E un cerc vicios pe care destul de putini il sesizeaza. Ateismul nu e ciuma, la fel cum nici crestinismul inteligent si filtrat prin propria gindire si abordare a vietii nu e deloc nociv. Da, stiu, asta ar insemna sa te crezi deasupra lu' dumnezo' cel prea si foarte... ghinion, insa sint sigur ca nici dumnezeu, in orice forma ar exista el, nu iubeste idiotii si ignorantii. Prefer pe cineva care sa imi demonstreze ca sint prost cu argumente decit cineva care sa imi ridice statui frizind ridicolul. Tu nu?
Pai atunci hai sa incerc sa-ti dovedesc eu ca crestinii nu au Dumnezeu, motiv pentru care se iei nchina FALSULUI Christos, care este de fapt Lucifer Antichristu, cu ce vrei sa incep cu realitatea de prin biserici sau cu Biblia?
Uite aici ai dovada ca in biserica crestina chiar la Vatican, Isus Christos este denumit si LUCIFER:
http://www.youtube.com/watch?v=0IgdzyMNfjw
Am zis eu ceva de biblie? Nu ma gindeam la dogme, ma gindeam la ideea pe care o reprezinta nenea fiu' lu' dumnezo' si pildele alea pozitive de prin biblie. Daca discutam de intreaga biblie si de intreaga dogma/abordare crestina a vietii, atunci incepe sa puta. Eu cind ma gindesc daca un crestin are/nu dumnezo' am in vedere modul in care se poarta cu cei din jur si atitudinea fata de mafia religiei organizate. Restul e barbologie.
Accept ce spui tu despre crestinii care au sau nu au un dumnezo, doar daca aaccepti si tu ca "dumnezo" este = constiinta, si prin urmare comportamentul cu cei din jur dovedeste existenta constiintei, dar fi sigur ca oile din turma nu au constiinta, pentru ca exact constiinta este acel "duh sfant" care face diferenta intre om si animale chiar si atunci cand acele animale au aspect uman.
Ti s-a parut ca as fi deist? Existenta constiintei... nu neaparat a constiintei cit a constientizarii unui "higher purpose". Cred ca pina la urma se poate spune cum zici tu, constiinta + ceva dogme, preferabil ar fi fara, dar simplul fapt ca se considera crestini ii inchisteaza intr-un dogmatism.
Aici nu imi place modul cu ai gandit. Desi intrebarea este buna!
Pai... Nu stiu cum sa incep ...pt ca tu nu crezi in Dumnezeu... o sa fie un raspuns cu un grad de dificultate ridicat insa incerc!
Biblia spune ca noi suntem madulare ale trupului lui Hristos (figurat vorbind ). Adica fiecare are partea lui. Cum ar veni asta practic? Ei bine, fiecare om este chemat (la Biserica sau Adunare Crestina ) pentru asi aduce contributia lui , astfel incat pacea si armonia sa troneze . Unul poate sa cante - este bine primit!, altul baga pe foc - la fel! Toate aceste actiuni contribuie la partasia la care Dumnezeune cheama sa participam.Insa ateii (si multi dintre cei ce participa la astfel de intalniri - de sila sau din obisnuinta ) nu au parte de asa ceva .
Ce pot eu pentru ca sa spun este ca : ar trebui sa incerci si tu . Doamne ajuta!
Omul s-a referit la cu totul altceva. Poate ca tu esti "oaie" si nu cunosti decit perspectiva asta. Dumnezeu nu te cheama la biserica. Dumnezeu nu are nevoie de asa ceva. Nimic nu te opreste sa te duci sa te aduni in gradina botanica/parc pe iarba si sa cinti psalmi, sa discuti despre biblie si sa te rogi impreuna cu altii. Daca stau un pic sa ma gindesc, asta ar fi sublim chiar. Dumnezeu nu are nevoie de mijlocitori. Religia organizata nu are nimic in comun cu credinta adevarata, e doar o modalitate de crowd control.
P.S. Sint undeva intre agnosticism si ateism insa intotdeauna am apreciat oamenii cu un set de valori pe care si le-au stabilit si le respecta fara a le baga altii pe git ceva, inclusiv crestinii care nu vor sa aiba nimic in comun cu instutia mafioata pe nume bor.
P.S. Ateii au reuniuni blasfemice la bere. Crede-ma ca pot fi si alea de milioane. Am fost si la slujbe si la reuniuni non-religioase care au fost extraordinare. Din pacate, mai degraba gasesti atei cu care sa imparti o bere si o blasfemie de calitate decit un preot adevarat si mai ales o comunitate de oameni/crestini care sa te faca sa te simti cu adevarat altfel la o biserica/manastire - in timpul unei slujbe.
Esti in eroare rau de tot! Biblia nu spune nici macar cine este Christos, dar o spune Biserica, si anume ca este Lucifer, si sa zici ca voi crestinii sunteti parti componente ale trupului lui Lucifer ...ma face sa iti dau Fonta, daca imi confirmi ca am inteles corect.
Primesc o ciocolata blasfemica pentru asta? Una cu ou, unt si sunca, care se maninca doar miercurea si vinerea.
Stau de multe ori si ma gindesc daca prefer un ateu fanatic si idiot unui crestin care are ochelari de cal si pune botul fara sa cerceteze nimic si nu e in stare sa proceseze informatia ca biblia a fost editata de nspe ori tocmai pentru a inlatura informatia originala care ii dadea niste valente umaniste autentice, de adevarata carte de capatii. Daca tovarasu' Iisus s-ar intoarce pe pamint, biserica ortodoxa ar fi prima care sa il crucifice din nou.
Cuvantul magic pe care l-ai spus este "Poate". Intr-adevar, POATE... ce am cerut eu este de a gusta din Bunatatea lui Dumnezeu.Iti recomand o biserica neoprotestanta, daca in manastire sau biserica nu esti in largul tau.
Dar te rog, nu mai folosi logica : nu exista nimic mai dulce ca zaharul, pentru ca eu nu am gustat ceva mai dulce. Logica de balta. Exista ceva mai dulce ca zaharul , gusta pentru inceput mierea .
Opinia mea e ca, aici Iisus ne cheama la pocainta. Cei bolnavi, sunt ortodocsii si toti celor care Biblia le este acoperita. sper ca ma intelegi.
Doctorul este Isus. Cei care cred in el, sunt salvati.Cei care nu, vor fi osanditi.
Porcarii de doi lei. Si cei care nu au ocazia sa auda de nea' Isus in intreaga lor viata?
@Moisie: Pina acolo eu accept cu voiosie ca omul e propriul lui dumnezeu si poate face chestii extraordinare cu putina vointa. Despre dumnezo, constiinta si viata de apoi... sint multe de spus si nici o concluzie "rock solid".
Ce prostii vorbesti! Cum sa cheme un rabin al religiei iudaice cum era Isus, spre pocainta crestina?
Tu chiar nu gandesti inainte de a vorbi?
Daca Doctotul este Rabinul Isus, si el iti cere sa urmezi Calea lui Adevarul lui si Viata lui, ce cauti tu in biserica crestina, cand Adevarul lui Isus este Tanachul si nu Biblia, Calea lui Isus era urmarea Legii Torei si nu a NT, iar viata lui Isus era Suferinta si Saracia, si nu lacomia si imbuibarea crestina.
Daca intelegi asta, vei fi salvat, pentru a NICIODATA un rabin evreu nu va salva un "gojim " (adica o spurcaciune) al unei alte religii.
Am un raspuns simplu si scurt:
mergi la spital si o sa intalnesti nenumarati crestini care merg acolo sa se trateze si sunt oameni foarte normali. o sa gasesti insa si niste atei anormali la psihiatrie daca intelegi ce vreau sa zic.