Mai aterizeaza si ei pe la mine dar eu o rezolv scurt ii trimit cu Evanghelizarea la circiuma si la casa de curve si pe aici se rupe tot filmul.Nu am avut probleme cu ei din cite stiu eu se poarta decent este adevarat sunt unii foarte tari in Biblie, dar daca o stapinesti si tu la rindul tau altfel se pune problema.
''Sunt insistenti dar nu sunt idioti cum sunt ateii nostri.Sunt persoane educate si culte care atunci cand primesc un refuz categoric saluta si pleaca'''
Idiotii nu sunt ateii, ci aceia care si-au dus copilul la biserica sa-l omoare popa in cazan, si aceia care-si dau bice urcand golgote, sunt aceia care bat la usele oamenilor cu insitenta in dorinta de a converti pe altii (insistenta lor denota lipsa de educatie), idiotii sunt aia care cumpara si recumpara aceleasi lumanari prin manastiri, aceia omoara oameni crezand ca scot dracii afara din psihopati, cat despre cultura acestor exemplare, ea poate lua forma cel mult a uneia agrare, nimic mai mult.
Martorii lui Iehova din punctul meu de vedere sunt niste oameni dusi. Scuze, nu vreau sa jignesc pe nimeni dar doctrina lor e bolnavicioasa si stupida. Am fost si eu oprita uneori pe strada de acesti oameni si am facut greseala sa le las nr meu de telefon. In fine, dupa vreo 2 saptamani m-au sunat si m-au intrebat daca ma mai intereseaza colaborarea cu ei. Deci sa inteleg ca Dumnezeu e o afacere, o "colaborare"? Si le-am spus f frumos ca nu.
Scuze,dar cred ca varsta mea nu e relevanta in acesta discutie
E extrem de relevanta pentru cei care iti citesc intrebarile.
Eu pentru 2 raspunsuri imi iau ban o luna iar tu pentru peste 100 de atacuri nu primesti nimic, tare!
EU sunt ortodox, ceea ce inseamna ca sunt si Babtist (pentru ca sunt botezat) tin si cinzecimea (deci poti spune penticostal), marturisesc pe Dumnezeu (deci poti spune si martor a lui Iehova).
Religiile sectare sunt religii de gradinite, niste imitatii ieftine la un Adevar complex, si Adevar e doar unul Hristos, nu poate fi Adevarul in doua parti ~ Asta a fost introducerea.
- "Cei ce vor rabda pana la capat se vor mantuii". Exista fericirile, sunt poruncile, avem caile batatorite de Sf. Parinti. Martorii lui Iehova au aparut prin 1700, deci pana atunci nu s-a mantuit nimeni? Este aberant!
Noi ne inchinam Dumnezeului ce si-a trimis Fiul spre Mantuirea noastra, ei se inchina unui Dumnezeu cretin ce a avut nevoie de 1700 de ani ca sa poata sa dea cuiva a se mantuii... fi serioasa.
Da, cei ce il marturisesc pe Dumnezeu vor fi salvati. Marturiseste-l prin fapta! Caci vorba suna, fapta tuna!
"Cei alesi" se talcuiesc "Sfinti". Adica "Sfant" inseaman "Ales". Nu au treaba cu cei ce se vor mantuii, decat daca ne gandim ca, cinstind Sfintii si slavind pe Dumnezeu cel ce este minunat intru Sfintii sai cum zice Psalmistul David ne indreptam spre mantuire.
Nu are treaba cu intrebarea ta, dar iti propun un articol: http://bisericasecreta.wordpress.com/......sectarii/. E de folos sa stii asta, inainte sa mai vorbesti cu cineva din alte culte oculte XD
Si eu sunt tot de religie ortodoxa, nu am refuzat acesta discutie cu Martorii deoarece am prieteni de religie penticostala, baptista, chiar cunosc o doamna de religie baptista care i-mi e foarte draga deoarece este un om deosebit care de fieare data m-a ajutat cum a putut.Nu fac discriminari intre religii, doar ca acesti martori au fost cumva agresivi, adica i-mi spuneau ca noi toti restul vom pieri, lucru neadevarat din punctul meu de vedere, deoarece si noi ortodocsi la fel si celelalte religii il marturisimpe Iisus si credem in Dumnezeu.
Nu la fel, este vorba de a face ceva complet sau pe jumatete...
Chiar si modul de marturisire, ai vazut cum marturisesc penticostalii?
Trebuie sa ai traire si duh, nu doar sa citesti o carte...
Aceste "biserici" au aparut ulterior, diferit de Biserica Primara, cea ortodoxa.
SI dupa cuvantul "Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidii Biserica MEA pe care protile iadului nu o vor BIRUII", intelegem ca biserica apostolica, zidita pe marturia lui Petru, aceea ca Hristos e Fiul lui Dumnezeu, nu va cadea.
Toate aceste culte au aparut sub contextul caderii Bisericii, altfel nu vad rostul unei alteia, daca cea originala nu este cazuta. Astfel, cultele aparute ulterior, il fac pe Hristos Mincionos, deoarece El a spus ca Biserica nu va cadea, iar ei sustin ca a cazut, nimic mai simplu.
Iti multumesc pentru raspuns.Trebuie sa recunosc ca nu cunosc in foarte de aproape religiile penticostale, baptiste etc, toata viata am crescut in religia ortodoxa, dar am prieteni care fac parte din alte religii si imi par buni crestini, acum trebuie sa recunosc ca si aparentele pot fi inselatoare.
Se pare că nici dogmele religiei creştin ortodoxe nu le cunoşti din moment ce te-au pus pe gânduri predicile lor. Pe viitor caută să te documentezi mai mult şi să sedimentezi fundamentele credinţei creştin ortodoxe tocmai, pentru a putea vedea principalele diferenţe dintre o credinţă autentică, transmisă de mii de ani prin jertfe de mucenicie şi o altă religie modernă care neagă principiile lăsate de Mântuitor şi prooroci.
Ahh, dar nu e vorba neaparat de om. Uite, colegul meu de banca e penticostal, si este un om super. Daca cineva e din vre un cult sau altul nu e persoana rea. Si ateu poti fi si sa fi o persoana super de treaba.
In plus, sunt multi care cred ca ceea ce fac ei chiar e mantuitor, asta ma doare cel mai mult pentru ei, ca sunt multi care chiar cred ca e bine. Off... Sa ne rugam pentru cei chemati.
Asa ziceau? Daca asa spuneau te rog spune-le ca nu fac bine spunand asta. Adica eu cunosc uni martori chiar de treaba. O sa ma interesez si o sa intreb pe unii martori care cunosc eu daca ei se duc din casa in casa ca sa te sperie. Acum serios. Ei ar trebui sa mearga sa invete omul nu sa il sperie.
De speriat nu m-au speriat, nu imi este frica de ce spun ei, singurul lucru de care mi-e frica sunt propriile mele fapte si cum le va judeca Dumnezeu, de aceea incerc sa fac ceea ce e bine chiar daca nu -mi reuseste de fiecare data
Totusi se vede ca tu ai bunavointa. Adica nu multi ar discuta cu o secta ci le-ar inchide din prima secunda usa in nas. Te admir pentru asta. Adica sa stii ca pe mine chiar ma deranjeaz sa fac alte religii mici secte. Suna cam urat si nici nu stiu de unde provine cuvantul asta mai exact. Sper ca Dumnezeu sa te lumineze sa mergi pe calea corecta. Daca ai niste nelamuriri in plus in referire cu acestia nu te sfii sa ma intrebi pentru ca stiu destul de multe despre ei.
Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra si Domnul sa va aiba in paza Sa
Multumesc!
Am avut si eu la liceu niste colegi, unul mi-era chiar ceva ruda prin alianta. Te sfatuiesc sa ii eviti. Sunt niste oameni foarte nesinceri. Nu sunt nici pe departe ce vor sa para a fi.
Spuneam mai sus ca am avut si eu niste colegi la scoala. Am fost de vreo doua-trei ori la intrunirile lor. Puteai numara pe degete cuplurile normale. Majoritatea erau fie divortati, fie necasatoriti, fie casatoriti a doua (sau a treia oara). Si vine danay72 si spune ca rata divorturilor la martori e "chiar sub 1%". Apropo de nesinceritate. Si mi-a povestit colegul ala (care imi e si ceva ruda) ca asa e cam peste tot in adunarile lor. Dar la uşi stiu sa afiseze un zambet si sa vorbeasca sus si tare despre iubire.
Martorii lui Iehova recunosc existenta numelui Yahwe cea ce este foarte important. In fine ei folosesc Iehova ca o traducere. Acesti oameni cunosc nebuneste de bine Biblia si sunt foarte informati. Daca intri intr-o contadictie cu ei in plan religios iti garantez ca nu o sa reusesti sa castigi. Eu cunos uni oameni martori si de aceea iti povestesc. Dar sunt putini cam fanatici adica daca intri la ei nu o sa ai voie sa bei alcool doar in proportii mici, nu ai voie sa fumezi, nu ai voie sa inseli pe cineva. Daca faci un lucru din acestea te dau afara automat. Ei nu stiu din ce motiv sunt foarte batjocoriti, adica a fost un caz in Bulgaria unde au fost atacati de 100 de crestini inarmati cu bate, cutite. Nu stiu de ce.
Este rusinos pentru o persoana indiferent de religie, sa agreseze o alta persoana, aceei oameni nu erau crestini adevarati, deoarece crestinisml indeaman la dragoste si pace, exact cum ne-a invatat Iisus
Sunt multe nereguli la crestini. Cunosc unii oameni care au devenit atei tocmai din cauza obiceiurilor crestinilor. Adica nu stiu de ce ne mint in continuare in legatura cu Lumina de la Ierusalim.
In afara de faptul ca raspunsul tau se potriveste ca nuca-n perete cu problema pe care ti-am imputat-o eu, te provoc sa-mi spui: ce intelegi tu prin "ateu idiot"? Sunt convins ca te vei repezi la DEX, ca sa vezi cum se defineste in el aceasta notiune.Cunosc astfel de oameni, care folosesc notiuni pe care nu le inteleg, sau nu le pot defini. Daca discutam fata-n fata, intr-adevar viata batea postarea (nu filmul).
Nu contest inteligenta lor, cum de altfel nu contest nici inteligenta dumneavoastra si nici eductia, singurul lucru care il contest e faptul ca ei sustin ca doar cei din religia lor vor fi mantuiti
Cred ca nu ar trebui sa te pui la vorba cu astia fiindca au o abilitate foarte mare de a corupe omul.
Chiar daca tu ai spus ca doar crestini sa-ti raspunda as vrea sa-ti spun si eu ceva. si eu i-au parte la intrunirile lor dar nu sunt botezata la ei. la ei in congregatie nu am auzit s-a spus cineva la oameni sau mai bine zis sa impuna ca singura religie salvata va fi a lor. dumnezeu decide acest lucru. faza cu cei 1400..defapt sunt 144 de mii. poate ai intes tu gresit.subiectul asta e unul delicat.(144 de mii)
eu chiar nu-mi pot da seama de ce toata lumea e asa impotriva lor. adica este un lucru laudabil pentru ei ca nu beau si fumeaza. duc o viata sanatoasa astfel. este adevarat ca au unele conceptii biblice stricte dar eu cred ca sunt pentru protejarea noastra chiar daca noi avem unelori tendinata de independenta parintii mei sunt martori si iti dai seama ca de fiecare data imi ziceau sa nu fac nimic ce l-ar putea supara de Dumnezeu sau chestii de genul asta. in fine sunt mai multe lucruri dar eu consider ca ar trebui sa faci ceea ce simti tu si sa nu te lasi influentata de cei din jur.
AvalohAlyn întreabă:
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: