| Inferno a întrebat:

O mana agera poate transforma ceva banal in ceva magic. O inteligenta superioara poate transforma o simpla fiinta bilogica in ceva divin?

33 răspunsuri:
| martzian a răspuns:

"O mana agera poate transforma ceva banal in ceva magic." Trebuie sa stii ca nu e vorba de magie. Sunt trucuri. tongue
Nu inteleg unde bate a doua intrebare. Daca te referi la un om cu un IQ superior, raspunsul e NU.

| Inferno explică (pentru martzian):

In ochii publicului sunt lucruri inexplicabile, in ochii practicantului sunt doar niste trucuri.
La a doua intrebare sunt cateva variante, te las sa le desciferzi, nu sunt grele.

| martzian a răspuns (pentru Inferno):

Prietene, daca ai nevoie de raspuns, aduci clarificari. Daca crezi ca il ai, eu ma retrag. Nu simt nevoia de a ghici ce e in mintea ta.

Te pierzi in detaliile unde-i cladiri in loc sa o privesti in ansamblu.
Am spus "O inteligenta superioara..."
Nu conteaza a cui este, intrebare e daca poate face asta.
inteligenta poate fi de aici (Terra) sau din alta parte, pe mine ma intereseaza efectul ei.

Ceea ce ma intereseaza nu este deloc un detaliu. Cand spui "superior" trebuie sa ai un termen de comparatie. Dar, ca sa iti fac pe plac, divinul implica intotdeauna inteligenta, dar inteligenta nu implica obligatoriu divin. Pastram si proportiile.

"Cand spui "superior" trebuie sa ai un termen de comparatie."
Superior mentalitatii de atunci, evident.
"O inteligenta superioara poate transforma o simpla fiinta bilogica in ceva divin?"
Nu ai inteles intrebarea, imi dau seama, pentru ca nici eu nu o mai intelegeam cand am citit-o acum.
Nu am vrut sa spun cainteligennta te poate transforma cu adevarat in ceva divin. Te poate transforma in mintile oamenilor inferiori ce te privesc.
Daca esti inteligent poti fi considerat de oamenii primitiv ca fiind zeu.
Asta am vrut sa spun.

Prietene, nu imi place cand incerci sa ma aburesti... laughing

"Superior mentalitatii de atunci, evident." Vorbeam de inteligenta, nu de mentalitate. Ai uitat?

"Te poate transforma in mintile oamenilor inferiori ce te privesc." - Da, dar nu pentru sute de generatii... Dovada sunt multele religii idolatre care vin si pleaca - ori care sunt intr-o continua schimbare. Ce vei spune insa de oamenii mai putin inferiori - ca doar nu toti sunt batuti in cap?

Si totusi, primii oameni nu au fost mai putin inteligenti. Discutam de perspectiva pe care eu o consider corecta, cea creationista.

Eu spun ca e posibil ca o civilizatie extraterestra sa fi venit pe Pamant si oamenii sa-i fi luat drept zei, iar consecintele sa fie religiile.

"Eu spun ca e posibil ca o civilizatie extraterestra sa fi venit pe Pamant si oamenii sa-i fi luat drept zei, iar consecintele sa fie religiile." - Inteleg si accept posibilitatea ca te poti gandi la asta, ca o alternativa. Ce te faci cu mine, insa? Eu am devenit crestin, dupa multi ani de ateism, fara o influenta crestina directa, in urma unor experiente personale care mi-au confirmat faptul ca Dumnezeu exista si, in plus, mi-au schimbat radical viata - in bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ehhhhhhhhh nu se poate.

| Inferno explică (pentru anonim_4396):

De ce?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Pentru ca depaseste puterea omului.

Ce anume depaseste puterea omului?

Omul nu are atribute divine, el nu poate crea ceva din
nimic.

Dar de ce ne rezumam doar la "om"?

Indiferent ca e vorba de om sau alte fiinte cu inteligenta superioara, diferim de zei chiar prin lipsa puterii de a face lucruri divine.

Dar poti sa imiti ceva divin atat de bine incat vazatorul sa creada ca esti zeu, am dreptate?
Si un magician face omoneda sa dispara si unii chiar il cred, in realitate e doar o iluzie.
Dar daca facem aceiasi iluzie la scara mult mai mare? Putem fi asemanati cu ceva divin?

Nu, vom fi iluzionisti in cel mai bun caz multi ne vor crede, dar nici atunci nu ne putem ajunge la nivelul zeilor prin simplu fapt ca actul nostru se bazeaza pe minciuna.

Dar nu trebuie sa ajungem la nivelul zeilor. Daca niste fiinte mult superioare noua au venit pe Pamant si s-au dat drept zei, iar noi, cum nu eram la fel de inteligenti ca si ei i-am crezut.
Daca zeii nici nuexista si sunt doar felul in care creierele noastre slabe au interpretat tehnologia extraterestra?

Hmmmmmm, tu discuti cu mine din placere sau vrei sa devina populara postarea ta?

Tu nu ai inteles intrebarea si eu sunt nevoit sa iti explic in sute de randuri ce am vrut sa spun.

Asa crezi tu? Eu nu cred ca exista zei, in schimb sigur exista si alte fiinte cu inteligenta superioara, dar nimeni nu stie sigur daca prin orice actiune a lor, noi oamenii am catalogat drept divin.

Ma iubesti?

Nu cred eu asta. Asta am dedus pe baza a ce m-ai intrebat.
Iubesc tot ce este viu.

Aici doar tu ai intrebat.

Eu sunt moarta.

Prin ce ai raspuns, padon.
Nu te cred.

Ai ramas la aceeasi impresie? daca da atunci nu te mai plictisesc cu raspunsurile mele.

Bine faci daca nu ma crezi.

"daca da atunci nu te mai plictisesc cu raspunsurile mele."
Nu stiu cine va fi mai afectat din cauza asta, dar cu siguranta nu voi fi eu acela.

In regula.
Bye, bye

| i86e2 a răspuns:

"Orice tehnologie suficient de avansată nu poate fi distinsă de magie." - Arthur Clarke

| charonmario a răspuns:

Da Inferno se poate o mana agera adica Dumnezeu poate sa transforme un lucru banal adica pe mine in ceva magic si da din mine o simpla fiinta biologica dupa moarte ma va gransforma stii in ce intr-un nemuritor ca o sa am viata vesnica lupt pentru asta

| Inferno explică (pentru charonmario):

Eu m-am referit la un sarlatan.
Si un magician poate transforma un desen cu un porumbel intr-un porumbel adevarat, dar nu cu magia si doar cu inteligenta.

| charonmario a răspuns (pentru Inferno):

Eu stiu exact la ce te-ai referit Infernohappy dar asa am vrut eu sa iti raspundhappy

| charonmario a răspuns:

Si inferno Dumnezeu nu are timp de iluzii are lucruri mai importante de facut crede asta