| Inferno a întrebat:

O mana agera poate transforma ceva banal in ceva magic. O inteligenta superioara poate transforma o simpla fiinta bilogica in ceva divin?

33 răspunsuri:
| martzian a răspuns (pentru Inferno):

Prietene, nu imi place cand incerci sa ma aburesti... laughing

"Superior mentalitatii de atunci, evident." Vorbeam de inteligenta, nu de mentalitate. Ai uitat?

"Te poate transforma in mintile oamenilor inferiori ce te privesc." - Da, dar nu pentru sute de generatii... Dovada sunt multele religii idolatre care vin si pleaca - ori care sunt intr-o continua schimbare. Ce vei spune insa de oamenii mai putin inferiori - ca doar nu toti sunt batuti in cap?

Si totusi, primii oameni nu au fost mai putin inteligenti. Discutam de perspectiva pe care eu o consider corecta, cea creationista.

| Inferno explică (pentru martzian):

Eu spun ca e posibil ca o civilizatie extraterestra sa fi venit pe Pamant si oamenii sa-i fi luat drept zei, iar consecintele sa fie religiile.

| martzian a răspuns (pentru Inferno):

"Eu spun ca e posibil ca o civilizatie extraterestra sa fi venit pe Pamant si oamenii sa-i fi luat drept zei, iar consecintele sa fie religiile." - Inteleg si accept posibilitatea ca te poti gandi la asta, ca o alternativa. Ce te faci cu mine, insa? Eu am devenit crestin, dupa multi ani de ateism, fara o influenta crestina directa, in urma unor experiente personale care mi-au confirmat faptul ca Dumnezeu exista si, in plus, mi-au schimbat radical viata - in bine.