anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

O sa ajung in iad de aia caut persoane care sami tina de urat pe veci care vrea sa mergem in iad trebie sa cunoasca adevarul si stinta si sa gandeasca ( gandirea e pacatul suprem cine gandeste merge in iad ) http://www.megavideo.com/? v=YJ2OV7P1 http://documentare.digitalarena.ro/religulous/ http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=F OtvzbodnGw#! am tot vazut pe TPU ca se spune ca atei sunt aroganti se pare ca noi dorim cunoastere nu invers inca ceva important http://ro.wikipedia.org/wiki/Big_Bang
http://www.teoria-evolutiei.ro/ sa mai descoperit ca oamenii care te jignesc in adancul lor isi dau dreptate dar de nervi te injura e un inceput spre cunoastere deschidetiva mintile spre cunoastere

5 răspunsuri:
| Teufel a răspuns:

Stai linistit, nu te-ai plictisi.
Ce nu aş da să existe iadul creştin! Doar aşa ne-am putea întâlni cu Nietzsche, Darwin, Galilei, Freud, E. Fromm, Sade, Machiavelli etc etc

| whitehair a răspuns:

O alta afirmatie lansata in van de tipul crede si nu cerceta.Nu sunt de acord cu ea de vreme ce Inteligenta ne-a fost data ca sa o folosim...
Hai sa stabilim o data ca zeul biblic nu reprezinta decat un zeu tribal al vechilor evrei si nu are nimic in comun cu Divinitatea creatoare, sau constiinta universala sau cum s-o numi.Conceptele de iad si rai nu apar decat foarte tarziu in scrierile vechi iar dupa parerea mea reprezinta o fateta a planului de indoctrinare si abrutizare a gandirii libere.Eu sunt crestin,nu-mi este rusine cu credinta mea,dar nu sunt de acord cu iconoclastia,coruptia din biserica, practicile oculte introduse de niste analfabeti in veacurile trecute, si mai ales cu spolierea de catre popime a bietului muritor credul.

| har a răspuns:

Eu sunt crestin,nu va voi explica de ce, cum in ce fel si ma rog pentru ca oricum nu ati intelege am vrut doar sa va spun daca voi chiar nu credeti in Dumnezeu dc credeti in rai si astea? Apropo iad pentru crestini nu va exista niciodata pentru ca, crestini adevarati vor merge doar in rai

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Adam a muscat din marul cunoasterii si de aceea cred ca toti barbatii merg in iad! in schimb Eva si-a setat sarpele pe vibratii iar acum e mantuita si iertata.Aroganta unui ateu consta si in nesimtirea de a incerca sa-i deschida ochii unui crestinopat.Sunt sigur de un singur lucru pe lumea asta: Credinta exista! asa cum exista si dorinta.

| TimpulNuMoare a răspuns:

Esti mai mult decat amuzant prin ceea ce spui. Si vad ca spui ceva de genul "Daca vrem sa cunoastem, vom ajunge in iad." Tu ori indemni oamenii sa fie prosti ori faci o simpla reclama ateismului. Sa iti zic ceva presupun ca tu crezi in fizica. Uite ce spune fizica "Timpul trece." Adica este masurat in secunde si tot ceea ce e necesar pe scurt. Dar credinta spune : "Timpul sta pe loc. Noi trecem prin timp." De fapt sincer nu stiu care mai exact dintre stiinta sau credinta au spus asta. Dar lasand asta la o parte, hai sa ne legam putin de timp. "Timpul nu trece, noi trecem prin timp. Timpul este etern." Si ce rost are sa zicem asta? Pai din punct de vedere al stiintei am putea pur si simplu sa ne intoarcem in timp, poate nu acum dar peste 1000 de ani sau mult mai mult, mai mult ca sigur ca am putea sa ne intoarcem in timp. Pai poate ca pare o prostie ca zic asta, dar Dumnezeu a ales ca timpul sa nu treaca. De ce? Deoarece chiar curiozitatea noastra de cunoastere ne-ar propulsa la ideea calatoriei in timp ba chiar la cunoasterea lui Isus Hristor. Si desigur probabil ca am dovedi ca este un vrajitor sau o inselatorie nu? Pai de aceea nu ne vom putea intoarce in timp, pentru a nu dovedi niciodata ca Dumnezeu exista sau nu. Tu spui ca ai nevoie de cunoastere. Un sfat de viitor. Nu poti cunoaste de la niste prosti,nu poti cunoaste de la cei ce doar au visat ceva fara ca acest vis sa fi fost adevarat. Pun pariu ca imaginatia ta bolnava dupa citirea celor de mai sus vei spune "Nu e asa!" ba e asa. "Cu cat cunoastem mai mult,cu atat ne dam seama ca suntem mai prosti!" Tu nu intelegi acest lucru si nici nu este de mirare de ce... Rolul vietii e sa credem in ceva, in "Dumnezeu". Gandeste-te ca un bastinas din mijlocul unei paduri crede in ceva in asa numiti Zei. De ce ar fi crezut el asta. Pai pentru ca acei Zei sunt asa zisul Dumnezeu. Sunt manifestari ale credintei. Simplul fapt pentru care tu te indoiesti de Dumnezeu este pentru ca te uiti prea mult la televizor si incerci sa afli de la noi raspunsuri la intrebari care nu sunt bine fondate. Dupa moarte poate exista un asa numit Spatiu neutru. Adica singuratatea totala. A si ceva pentru tine. Nu esti destept, ba din potriva esti normal. Nu poti spune ca doresti sa stii mai multe decat ceea ce iti ofera capacitatea ta mintala. Esti slab din acest punct domnule. "la dumnezeu la place oamenii prosti?" E o absurditate totala ce ai scris tu aici. Nu numai pentru ca nu stii sa scrii corect dar si prin intrebarea pe care o pui da dovada de nestiinta. Adica e chiar absurd sa ne intrebi pe noi "Prostii" asa cum ne numesti tu ceea ce insuti tu nu stii. Tu esti o simpla victima a mediei. Adica crezi tot ce spun unii la televizor. Pe scurt tu nu ai incredere in istorie si ai incredere in ceea ce spun unii la tv? Deci asta e un grad urias de prostie din partea ta daca ar fi sa ma intrebi pe mine. Gandeste-te ca pur si simplu acei oameni probabil sunt platiti, acele videouri s-au facut in perioada anilor 1930-1990 cand crima era in amploare si razboiul inflorea. Evident ca ei urmareau sa ne faca pe noi sa credem ca Dumnezeu nu exista, raiul si iadul sunt doar fantezii ale minti. Deoarece in razboi nu trebuie sa dai inapoi. Un om ce a omorat alta fiinta umana ar fi fost lipsita de regrete daca ar avea ideea in cap ca nu ar avea nimic de pierdut. Asta nu intelegi. Tu gandesti ca dincolo de moarte nu este nimic pentru ca nu ai fost acolo. Ateismul vine din cunoastere exact dar vine din proasta cunoastere si din ideologiile urii, din ideologiile oamenilor care sunt prea slabi mintal pentru a isi putea imagina ca dupa moarte mai ehista ceva. Doresc sa precizez ca am 15 ani si cred ca sunt mult mai bine informat ca tine domnule: raymusic