Eu nu vreau sa contrazic rezultatele acestor oameni de stiinta. Cred ca acei oameni credinciosi care frecventeaza cu regularitate o biserica, care au un mod de viata moral-crestin, sunt mai fericiti. Insa, in Biblie scrie ca daca avem o relatie corecta cu Dumnezeu si aducem inaintea Lui toate problemele noastre, El ne va da pacea Lui care intrece orice pricepere.,, Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.
Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.,, Eu sunt un om fericit pentru ca fericirea mea vine de sus, ea este independenta de circumstante si imprejurari. Chiar si in momentele grele de incercare am pace si bucurie in inima mea!,, Doua femei priveau prin a temnitei zabrele:Una zari noroi, cealalta cerul plin de stele.,, Fiecare dintre noi putem alege cum sa ne evaluam viata:putem vedea noroiul sau ne putem ridica privirea spre stele.
Precum un credincios fericit datorita credintei, asa este si un criminal in serie fericit datorita crimelor comise.
Dar studiul o spune clar, socializarea intre oameni si nu credinta in sine ii face mai fericiti.
Hombre,dar de ce nu s-au dus la carciuma, bar, cinema, etc. si s-au dus la biserica, pentru socializare?
Intrebare irelevanta. Studiul nu face termene de comparatie intre biserica si carciumi.
Acesti crestini au o casa mare, probabil la periferie, cu mai multe etaje, in care se afla cel putin 4 indivizi + un caine latos. Au o masina mare 4x4 cu cu care tatal merge la munca. Au 2 copii. Au un vecin enervant cu care probabil concureaza la odul in care arata gradina. Merg la biserica cu masina 4x4 regulat,deoarece AU UN PROGRAM. Ajunga la lacasul respectiv unde mama, cel mai adesea, incepe sa discute cu alte femei si sa vorbeasca despre problemele orasului, nu despre Dumnezeu.
Iar toti acesti oameni se cunosc foarte bine intre ei, familia stie ca la biserica va veni si familia lui cutarescu, care sta 3 case mai la dreapta.
Ce vreau sa spuun aici este ca modul de viata nu se compara. Oamenii merg la biserica si discuta despre primar. Nu ai sa gasesti batrani sau batrane acolo care stau cu capul in pamant ca strutii si se roaga, nu.
De aia e Romania plina de oameni fericiti si bucurosi si eu nu stiam incredibil, bine ca mi-ai spus imi imaginez cat de fericit poti fi daca te calci in picioare pentru o fasole sau sa astepti salaru de 200 de euro asa mare fericire incredibila
Inca de la inceput omul a fost creat ca o fiinta sociala (nu este bine ca omul sa fie singur - scrie in Geneza). Nu degeaba, invatatura lui Isus rezuma legea la 2 aspecte: iubirea de Dumnezeu si iubirea e aproape. Ele merg mana in mana, nu pot fi separate. Desi exista si exceptii, omul este cu adevarat fericit atunci cand isi poate exprima credinta intr-un mod practic - in relatia cu ceilalti.
Pentru INFERNO
Desi,de la tine,ma asteptam la mai multa analiza (judecata)in motivatia interventiei,constat ca dai dovada de acelasi mod ingust de a aborda ori ce problema legata de religii.
Hai sa judecam putin,fara patima:
-Desi exagerezi voit cu exemplul dat,in pricipiu in unele tari dezvoltate se intampla asa.Te-ai intrebat insa DE CE,tocmai in aceste tari,unde mijloacele de socializare,deci de a-ti crea UN PROGRAM (cum spui tu), s-a ales religia ca principal mijloc de socializare pe baze civilizate, educative si morale? Ei aveau o multitudine de alte forme, poate mai tentante, dar au ales religia.
-dai apoi exemplu de ce se intampla(si aici exagerezi) in bisericele noastre.Pai tocmai ce spui tu dovedeste ca,pe masura ce gradul de civilizatie a unei natii creste,rolul religiei de a apara valorile morale,in special,creste. Te-ai intrebat de ce?
Daca analizai avand si aceste aspecte in vedere,poate ca dadeai o explicatie care sa ma lamureasca asupra influentei religiei in viata oamenilor.
De ce crezi ca viata calugarilor este mai morala si mai lunga? Religia in sine,ca principii morale, satisfactii(fericire)personala si de grup, nu are nici o contributie? De ce sa nu recunoastem si partile pozitive ale religiei?
Ce o fi avut in cap Andre Malraux, cand a spus:Secolul XXI va fi religios, sau nu va fi deloc"?
Atata prietenie e la crestini de numa numa. Du-te te rog de Boboteaza sa vezi marea imbulzeala la apa sfintita cand vin cu bidoanele de 5 L dupa ei, sau de Paste cand se calca in picioare care sa intre primul in biserica dupa popa si nu mai zic nimic legat de moaste. Cand vine vorba de supt oase atata is de fericiti si de prieteni unu cu altu de ma doare capul nu altceva + sunt de acord in totalitate cu ce a zis raymusic22tm asa ca nu vreau sa reiau si eu aceeasi chestie.