Dece ai inteles ca eu compar vesnicia cu o melodie? Mi-ai cerut ca sa-ti raspund daca sunt credincios sau nu, ca urmare a afirmatiei mele ca fac parte din categoria "afonilor" in credina. Exemplul cu melodia a fost pentru a ma face mai usor inteles, insa nu are legatura cu religia si sub nici o forma cu vesnicia.Nu te grabi sa postezi fara a analiza in prealabil.
Deci daca gandesti asa, nu ajungi nicaieri. Totul e teoretic si iti mentii aceeasi idee, indiferent cat ti-as povesti eu. Deia nu se da Cunoasterea prin carti. Pentru ca atunci cand citim, noi nu facem altceva decat sa comparam ceea ce ajunge la noi, cu ceea ce avem deja in minte, iar ceea ce corespunde cu ce avem deja e corect, ceea ce nu corespunde, e incorect si aruncam.
Tu acum esti identificat cu propriile ganduri si cu tine insuti. Daca cel care citeste aici si gandurile tale ajung la concluzia ca ce citesti aici ti se pare minunat, si tu o sa zici "wow ce minunat e", daca in gandurile tale se fac niste asocieri si ajungi la concluzia ca ce am scris eu e o bazaconie, si tu o sa fii de aceeasi parere. Dar incearca sa intrii intr-o stare "dincolo" de gandire. Gandirea si reactiile sunt una, tu esti undeva alaturi si observi (de pe margine). Atunci, vei putea sa te observi din afara, iar asta iti va demonstra ca poti observa gandirea, fara sa fie nevoie de gandire. Nu te gandesti ca te observi, ci te observi pur si simplu. Te detasezi. Daca poti sa faci asta, o sa intelegi. O sa-ti dai seama ca toata viata ta nu ai fost constient de tine insuti. Cineva spunea ca noi cand invatam, ne ascultam propriile ganduri si de aceea nu putem invata nimic nou. Inceaca sa fii peste ce spui tu acolo. "Sa-ti dai seama" de tine, ca existi. E o stare care nu poate fi explicata in cuvinte Trebuie doar sa vrei sa o faci. E un act de vointa.
Scuze daca am fost mai superficiala si nu am inteles care era esenta!
Eu totusi cred ca tu te afli in cautarea adevarului!
Am dreptate?
Totdeauna m-am aflat in cautarea adevarului.Pacat insa ca la noi nu corespunde ce este adevarul si unde si cum il putem cauta.
Unul singur este Calea, Adevarul si Viata. Sper din tot sufletul sa existe o zi in viata ta in care sa Il intalnesti si tu!
Din punctul meu de vedere, cred ca te-am inteles.Tocmai in acest scop am dorit sa perlungim dialogul.In acelasi sens am si insistat pe rolul creierului, privit ca organ fizic cu functiuni, desi nu in totalitate cunoscute, indubitabil generator a tot ce ai prezetat.Eu iti respect parerile, dar nu le pot impartasii decat ca varianta posibila. In orice caz, iti multumesc pentru timpul acordat si pentru ideile pe care cred ca subconstientul meu le va retine.
Si eu iti multumesc Daca ar fi toate discutiile de pe TPU asa, viata pe TPU ar fi un paradis
Faptul ca Amintirea de sine nu se poate produce niciodata de la sine, inseamna ca ea nu este o functie a creierului. Daca era ceva in tot amalgamul pe care-l avem deja, ea aparea de la sine. Asa cum avem anumite ganduri, anumite emotii, se faceau niste asocieri, dadeam din una in alta si pe urma in amintirea de sine. Dar cum se poate intampla orice pe pamantul asta si omul isi poate trai toata viata in mod inconstient, fara sa fie constient de el insusi, demonstreaza ca amintirea de sine izvoraste din ceva diferit, superior functiilor intamplatoare si care nu poate aparea din ele. Chiar daca faci o asociere si-ti amintesti ca trebuie sa fii constient, asta nu te va face constient de la sine, ci doar iti amintesti ca trebuie sa depui efortul necesar iar cand il depui, atunci abia devii constient.
Ce mi-ai recomandat tu sa ascult cu atentie este o simpla propaganda religioasa, mascata (neindemanatic) intr-o aura chipurile stiintifica. Daca vrei sa citesti ceva serios pe aceasta lonie, iti recoman "Ultima frontiera" de dr.Sam Parnia, care reprezinta un sudiu asupra vietii si a mortii.precum si site-ul www.horizonresearch.org
Luând în considerare că imaginația poate fi interpretată adesea precum o vizualizare a obiectelor în spațiu, o simulare și redactare a faptelor din realitate, o interpretare din diverse perspective a situațiilor, aceasta este o piatră de temelie pentru inteligența emoțională. O emisferă întreagă este utilizată pentru controlarea acesteia. Deci, cât despre restul, există o dorință materială neîndestulătoare ce macină conștiința umană, precum și o dorință morală de a găsi un sens al existenței, în cazul crezurilor în paranormal și în tot felul de povești omul este fracturat de un fals pe care îl acceptă, în lipsa unui răspuns mai eficient. Acesta nu se referă la credința creștină, unde veridicitatea nu poate fi contrazisă prin metodele cunoscute, mă refer nu doar la evenimente, ci și la fenomenele de amploare.
În concluzie omul e însetat de simțul de neîmplinire, pe care îl potolește prin romanticizarea adevărului prin prisma falsului.
RAY întreabă: