1. pentru ca basescu si boc cred ca daca construim mai multe biserici D-zeu o sa construiasca singur spitale.
2. pentru ca ei cred ca chiar fac bine, desi mai bine ar fi sa dea bani la spitale.
3. pentru ca se roaga la D-zeu pentru chestii de astea, minuscule, si nu cred ca El poate face minuni mari.
1. Cu toate ca voi spuneti ca sunt multe biserici, ele sunt arhipline in fiecare duminica.
2. In cutia milei lasa bani cine doreste pe cand angajatilor cu carte de munca li se opresc bani din salariu pentru sanatate, educatie, intretinerea scolilor si spitalelor etc.
3. Din lipsa de credinta. Prima data se merge la preot pentru spovedanie, impartasanie, dezlegari si alte rugaciuni pentru sanatate. Desi, daca ai parte de Impartasanie nu-ti mai trebuie altceva. Apoi se merge si la medic, dar daca Dumnezeu nu il ajuta pe medic sa te vindece, degeaba.
Stai Klara sa vezi campioana este Ema cu 15 stupid, Am facut si eu scandal ca vreau sa ii egalez recordul dar am primit doar 5 pocnitori de stupid. Unde le spun de Manastirile Sf i Stefan cel Mare si acolo iau stupid, au si ei dreptate trebuia sa faca sali de metin si de joace. Acestia sunt analfabeti functionali pot sa le dau eu informatia cit ma jupoaie statul si ei nu cred ca dau >45%.Aceasta este generatia noua le pui informatia simpla dar nu o proceseaza din pacate.Cei de acum 60 de ani faceau Hidrocentrala de la Bicaz si este si in ziua de astazi pe locul 2 in Europa pai cu astia nu faci nici o podisca la tara sa treaca bunicul cu caruta ca se surpa si ologesc caii.Ei au in minte mincare, somn., calculator. metin.D/S.
Uite si te cruceste dar sa faci Crucea mare ca dracu-i batrin si este plin de mestesuguri
Buna...Ma numesc Sara si am 16 ani.Am o sora care are 12 ani.Ea mi-a spus ca are un prieten si am fost foarte bucuroasa pentru ea dar ea mi-a spus ca a facut si ceva...(intim) cu el.Era sa innebunesc.Ea a spus ca i-a placut la nebunie sexul si ca ar mai vrea sa incerce.Nu stiu ce sa fac.Ea m-a implorat sa nu le spun alor mei dar eu nu stiu ce sa fac.Ce imi spuneti sa fac? Sa o las sa isi traiasca fanteziile sau sa le spun alor mei care cred ca o sa o omoare?
@Maidanezul cred ca fluieri a paguba si eu la fel, ei sunt ratacitii de pe aici
P.,,,, si aia mare p,,,,,, si aia mica p,,,,,, in primul rind parintii ca au tinut la usa casei 2 lighioane.si nu au fost in stare sa le livreze cei 7 ani care ii ai in traista de acasa
1. Nu noi avem nevoie, ci cei care aduna banii din ele.
2. Pentru ca popii au un marketing mult mai convingator si sunt aliati cu puterea politica mult mai bine decat medicii.
3. Biserica nu ofera astfel de servicii, ci doar miracole.
Asta ma gandesc si eu.Din cate stiu, in acele timpuri cand lumea a aflat de Dumnezeu se rugau si mergeau si la biserici, dar nu am auzit sa doneze galbeni sau arginti.Dar vezi ca in ziua de azi pana nici biserica nu mai poate "trai"fara bani.
Sa iti raspund acum:
1.Pentru ca vrem sa dovedim ca suntem credinciosi,dar acei credinciosi nu realizeaza ca nu trebuie sa mearga doar la biserica,ci trebuie sa creada.Dar in ziua de azi,hai sa fim seriosi, ultimele barfe le auzi la biserica, asta fac in ultimul timt
2.Macar de ar face ceva cu ei,poate as baga si eu bani in cutia milei,dar se ocupa sa isi cumpere cat mai multe masini, sa isi renoveze casele, poate chiar sa isi mai faca cate un etaj.Si sa isi plateasca si soferii, deoarece majoritatea(acei popi ma mare in grad au si soferi).
3.Pentru ca pana azi ne-a ajutat stiinta.Nu stiu daca exista miracole, dar stiu ca exista stiinta.
Si cu acest subiect sunt sigura ca au sase rascoale"acei credinciosi" nu dau nume pentru ca se stiu ei.
Subiectul ii foarte discutabil, dar cred ca te-am plictisit deja
CRETÍN, -Ă, cretini, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) care suferă de cretinism
RETARDÁT, -Ă adj. (și s.m.f.) (Franțuzism) Rămas în urmă; nedezvoltat din punctul de vedere al intelectului; întârziat mintal
Sunt convins ca nu cunosteai sensul cuvintelor pe care le-ai folosit, asa ca ti-am sarit in ajutor.
Cretin-Retardat e aproape o structura pleonastica, lipsita de sens, care nu-si gaseste locul in discutia noastra. Dar, de la psihopat la cretin si retardat... bravo! Esti un agitator desavarsit bazat pe "striga cat mai mult si cat mai multe, oricum nimeni nu aude!". Ba da, si mai sunt si "martori" la emanciparea ta groteasca, care inteleg ce spui, desi tu insuti nu o faci. Deci ma simt nevoit sa te ajut, explicandu-ti replicile.
Acum realizez si ma nelinistesc intr-adevar ca am folosit probabil o sintagma pe care nu ai perceput-o:
EGOCÉNTRIC, -Ă, egocentrici, -ce, adj. (Despre oameni; adesea substantivat) Care privește totul prin prisma intereselor și a sentimentelor personale, care se consideră centrul universului; (despre manifestările oamenilor) care trădează o asemenea atitudine. – Din fr. égocentrique.
EGO- Element prim de compunere savantă însemnând „eu", „propria persoană". [< lat. ego].
Man = Om = Creatia lui Dumnezeu
Tu! = Un rasarit de nicaieri care tinde sa-i creasca par si coada sa semene cu inexistentii sai stramosi.
1. daca tu locuiesti la bistrita ai merge la o biserica in bulgaria o data sau de 2 ori pe saptamana? oa primul raspuns de aici.
2.bani enoriasilor sunt folositi pentru incalzizea ''biserici'' am scris asa ca normal enoriasi sunt biserica, bani mai sunt folositi pentru electricitate, misionari, ajutorarea unora mai amarati
3.pe primul loc apeleaa la Dumnezeu ca raspuns Dumnezeu a creat omul i-a dat incelepciune apoi amul a devenit medic (ia si de aici raspunsul intrebari 3)
In primul rand hai sa invatam sa scriem si noi corect.
In al doilea rand, pe mine ma lasa rece argumentele tale.
1. Nu locuiesc in Bistrita (total irelevant cu intrebarea mea);
2. Eu zic ca enoriasii nu mor de frig 2-3 ore in biserica. Nu prea am vazut biserici care ajuta sarmani, dar am vazut popi care citeau slujba pe iPad sau popi care aveau A6 in curte.
3. Serios? Daca toti oamenii sunt asa de intelepti, de ce nu suntem toti medici si apelam la spitale?
Fireste ca mergi la medic pentru orice interventie chirurgicala, ca doar n-o sa te opereze preotul Raspunsul meu il vor intelege doar cei care sunt apropiati de biserica si de duhovnic. Si da, inainte de operatie trebuie sa mergi sa te spovedesti si sa te impartasesti pentru ca se poate intampla orice. Impartasindu-te il ai pe Hristos in tine. Chiar daca ai Canon si esti oprit de la impartasanie, inainte de o operatie grea sau inainte de a naste (in cazul femeilor), duhovnicul iti da dezlegare sa te impartasesti. Si chiar daca e vorba de o operatie aparent simpla, cum e cea de apendicita, un crestin adevarat stie ca trebuie sa-si anunte duhovnicul caci acesta se va ruga pentru el. Si sa nu se faca confuzie intre duhovnic si preotul din parohie. Uneori, este unul si acelasi, dar de cele mai multe ori sunt doi preoti diferiti. Duhovnicul este parintele spiritual ce te are in grija si raspunde pentru tine in fata lui Dumnezeu. Repet, aceste lucruri nu sunt valabile decat pentru cei care stiu ce inseamna. Nu e nimic obligatoriu.
p.s. Au existat situatii in care, fiind vorba despre un cancer, medicii sa nu poata face nimic. Dar prin post, rugaciune, spovedanie, impartasanie, liturghii, maslu etc, oamenii s-au vindecat de nici doctorii n-au avut replica. Cititi minunile Sfantului Nectarie, cititi despre Icoanele Facatoare de Minuni ale Maicii Domnului. Numai noi, in Romania, cate astfel de icoane avem :X
Dar orbii raman orbi si surzii tot fara timpane sunt.
1.pai avem nevoie de biserici pentru ca asta e casa lui dumnezeu si ca sunt foarte multi crestini in lume
2.pentru ca oamenii nu sunt constienti de ce s-ar putea intampla fara spitale
3. poate unii nu cred ca dumnezeu ii poate ajuta
am fost foarte serioasa cand ti-am dat raspunsurile