| Idris a întrebat:

O, voi cei care nu credeti (ateilor)! Cum explicati faptul ca "oamenii de stiinta" care sustineau ca dinozaurii au murit cu 65 de milioane de ani sunt contrazisi de o noua descoperire ce arata ca dinozaurii au trait pana recent pe pamant si nu doar pana in urma cu 65 de milioane de ani. Descoperirea despre care vorbesc spune ca un corn de dinozaur descoperit in regiunea Dawson din statul Montana, Sua, dateaza ca avand aproximativ 33.000 de ani vechime.

Pietrele in care voi va incredeti spun ca oamenii au trait in acelasi timp cu dinozaurii. Urme de picior de dinozaur, impreuna cu urme de picior de om au fost gasite in raul Paluxy din Texas, acestea fiind facute in noroi sau nisip apoi solidificandu-se de-a lungul timpului. Dar nu era oare stiinta cea care spunea ca dinozaurii au disparut in urma cu 65 mil. ani iar omul a aparut mult mai tarziu? Sigur ca da, atunci cum explicati aceste descoperiri? Ceea ce e cu adevarat hazliu este ca dupa conferinta de presa in care s-au anuntat descoperirile doi "fanatici evolutionisti" au mers in zona raului Paluxy cu paruri si fiare sa caute dovada sa o distruga. laughing Mari oameni de stiinta. laughing

Multe ar mai fi de zis in jurul acestui subiect insa inchei aici, cu regretul ca stiinta ramane oarba la noile dovezi, dupa cum bine explica Thomas Kuhn care spunea ca atunci cand o descoperire contrazice o teorie stiintifica aceasta din urma nu este inlaturata ci putin modificata aducandu-i-se noi presupuneri pentru a se potrivi cu noile dovezi.

Sper ca dupa asta sa nu imi dea ignor si restul ateilor de pe acest site asa cum au facut-o altii in urma dovezilor aduse. Va anunt inca o data ca daca ignorati adevarul asta nu inseamna ca nu exista. Va place sa va bateti joc de crestini sau alti rataciti pe care ii faceti cum vreti voi pentru ca nu au argumente, insa cand va vin voua semnele invederate si cineva care este mult peste voi iata cum va pititi si va ascundeti.

"Noi le vom arăta semnele Noastre [în cele mai îndepărtate] zări [ale pământului] și în sufletele lor înșiși, astfel încât să le fie limpede că el [Coranul] este Adevărul. Oare nu este de ajuns că Domnul tău este martor la toate? [Qur'an Surah Fussilat 41:53]

78 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

"stiinta ramane oarba la noile dovezi, dupa cum bine explica Thomas Kuhn care spunea ca atunci cand o descoperire contrazice o teorie stiintifica aceasta din urma nu este inlaturata ci putin modificata aducandu-i-se noi presupuneri pentru a se potrivi cu noile dovezi. "
Oare nu dovedeste aceasta fraza incapacitatea ta incontestabila de a putea rationa in mod corect?
Afirmatia lui Thomas Kuhn spune fix faptul ca stiinta NU ramane "oarba la noile dovezi", de fapt asta e unica idee pe care o putem extrage din acea propozitie. Gratie carui deficit intelectual ai reusit tu sa pricepi taman opusul, te intreb acum cu cea mai sincera curiozitate?
O teorie stiintifica este un cumul de idei care dupa nenumarate teste au fost presupuse adevarate. Cand ceva empiric contrazice una din aceste idei si implicit teoria in ansamblul ei, este firesc sa renuntam doar la ideea contazisa, iar nu la intreaga teorie ce contine o sumedenie de idei.

Spre exemplu teoria heliocentrica a suferit nenumarate modificari, insa idea de baza a ramas in picioare.

Initial Copernic a spus ca planetele graviteaza in orbite perfect circulare, dupa care Kepler a modificat teoria spunand ca orbita este eliptica.
Daca Kepler at fi aplicat logica ta atunci ar fi aruncat la gunoi intreaga teorie doar pentru ca unul din aspect era gresit.

| Idris explică (pentru doctorandus):

Crezi ca ma asteptam sa va treziti si sa va schimbati mentalitatea dupa aceasta informatie? Sigur ca nu. Veti cauta in continuare minciuni cu care sa va mintiti singuri pentru a persista in deviatia in care va aflati.

| Dandanache a răspuns:

Unde sunt dovezile astea? Pe internet?

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Hmmm stiinta gaseste ceva si reanalizeaza dovezile, trage alte concluzii argumentate. Asta e, nu au disparut acum 65 milioane de ani... o mai fi fost vreo specie care a rezistat pana acum 35.000 ani.

Pe de alta parte religia ne zice de oameni care despart marea in 2, despre oameni care au bagat pe o barca mii de specii de animale in cateva zile (sunt curios cum a ajuns si in Australia si la Polul Nord in cateva zile sa adune toate speciile), ne mai zice de un nene barbos care sta pe un norisos pufos si se joaca cu noi samd.

Oare care e mai plauzibil? hmmmm... greu greu greu

| Idris explică (pentru suntserios):

Care sunt dovezile pentru "un nene barbos care sta pe un norisos pufos"? Cu adevarat ca nu e plauzibil aceasta in care tu te increzi.

| suntserios a răspuns (pentru Idris):

Da restul sunt plauzibile nu? cu oameni despartind marea si mai ales aia cu barca si animalele

Nici nu iti inchipui cat de mare e puterea lui Allah desi o vezi cu ochii tai zi de zi. Moise (alayhi salam) a despartit marea cu puterea lui Allah, sigur. Iar referitor la Noe (alayhi salam) si la arca, nu vad ce vezi tu imposibil in a fi niste oameni pe o barca cu niste animale. Nu vezi cum Allah calauzeste si indruma tot ceea ce exista? Ce l-ar putea oprii pe Allah sa nu calauzeasca si sa indrume animalele pe care El le-a creat catre arca lui Noe (alayhi salam)? Cu toate ca vezi semnele si esti inconjurat de ele tot pui sub semnul intrebarii aceasta chestiune?

| Yngridy a răspuns (pentru Idris):

Exact asa gândim si noi, doar ca in loc de Allah spunem ca toate astea s-au realizat cu ajutorul Domnului. „Tot ce este cu neputință la oameni este cu putință la Dumnezeu" (zice Hristos in Biblie).

| Idris explică (pentru Yngridy):

Allah, sau Dumnezeu e totuna. Crestinii arabi tot Allah spun pentru Dumnezeu.,, Allah,, este Numele corect folosit pentru Adevăratul Dumnezeu, iar acesta include toate Numele Sale Divine Excelente și Atributele Sale Perfecte. Allah Preaînaltul este Unul Singur și Unic. El nu are fiu, partener sau egal. El este Unicul Creator și Susținător al Universului.

| suntserios a răspuns (pentru Idris):

Loooool ce fumasi frate?

deci, stiinta cu argumente si dovezi nu e ok, chiar daca recunoaste ca a gresit si incearca neincetata sa aduca divezi logice si de bun simt... insa sunt ok povestile cu ciobani care calauzesc animalele din insule izolate catre o barca.

Hai ca esti praf... troll maxim.

| Yngridy a răspuns (pentru Idris):

Wow... îmi este rușine să recunosc asta, dar până și voi respectati mai mult pe Allah. La noi din nefericire s-a ajuns să se bată joc de Hristos. Nu mai spun de înjurături la adresa Acestuia si multe altele. Îmi este rușine de cum am ajuns...

Stiinta cu dovezi si argumente este ok, nu contest asta. Insa ineptiile care sunt sustinute de catre "pseudo-stiinta" nu sunt ok. Apropo de stiinta, aceasta poate explica cum Moise a despicat marea daca esti interesat sa cauti. Stiinta nu neaga faptul asta.

Pai noi il respectam pe Allah cel Unic și pe Isus (Pacea fie asupra sa!) pe care El l-a trimis și în toti profetii dinainte de Isus, in Avraam, Noe, Moise si toti ceilalti, și credem in ultimul si pecetea profetilor, Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) Noi respectam tot ceea ce ne-a invatat el si Isus si ceilalti profeti care au adus acelasi mesaj, anume sa il adoram pe Allah singur fara asociati si fara parteneri, fara sfinti, mucenici si altele. In fata lui Allah toti suntem egali, iar cel mai bun dintre noi este cel mai evlavios dintre noi.

| CatalinVictor1985 a răspuns (pentru Idris):

Moise a despicat marea cu maciuca din pantaloni. HAHAHA
Si fecioara maria n nascut fara contact sexual virgina bla bla.
Voi chiar credeti aceste gogosi gogonate ca sa nu mai zic minciuni

| Idris explică (pentru CatalinVictor1985):

De ce nu am crede, o, tu, respingator al adevarului? Cele despre care a spus Allah in urma cu 1400 de ani, stiinta le confirma astazi. Asadar, este o probabilitate foarte mare, ca pe viitor stiinta sa confirme si alte lucruri pe care Allah le-a spus. Stiinta nu este in contradictie cu religia mea. Allah spune in urma cu 1400 de ani ca alcoolul este intoxicant si nociv. Stiinta confirma asta mult dupa aceea. Allah spune ca porcul si sangele sunt mizerie si murdare, stiinta confirma asta. Allah spune ca il va lasa pe Firaun (Faraon) semn pentru omenire, stiinta prin o echipa de cercetatori studiaza cadavrul si confirma ca este Faraon cel inecat de Allah si lasat semn pentru omenire. Si multe altele. Moise despica marea, stiinta confirma ca e posibil acest lucru. Asadar este probabilitatea foarte mare, ca si pe viitor stiinta sa fie in conformitate cu cele spuse de Allah si ma indoiesc ca va fi contra. Insa voi sunteti prea lenesi si ignoranti pentru a va documenta. Stati in gasti si beti vin sau ce rachiuri si bere mai beti. de va pierdeti toata demnitatea si tot, discutand intre voi chestiuni care nici voi nu le intelegeti, si le puneti la indoiala doar din ignoranta voastra si nu din altceva.

Fiecare cu parerile lui si eu vin nu am mai baut de vreo 6 ani iar tarie cred ca o data in 9 ani am baut. bere mai beau dar nu asa des pentru ca imi place. dar eu tot nu pot sa cred orice vorba a spus iisus sau mahomed. Stiu ca aveau dreptate in multe privinte dar in altele nu si stiinta a demonstrat asta dar nu ai observat tu acest lucru. Multi considera ca mahomed il ura pe iisus dar nu este nici asta adevarat avea unele opinii diferite si aici sunt sigur ca imi vei da dreptate daca ai apucat sa te documentezi prea bine. Demnitatea nu o pierd eu sau multi dintre ai mei demnitate nu au politicienii hotii tiganii si restul jigodiilor din tara mea. Daca as avea puterea pe mana altfel ar sta lucrurile cu aceste mizerii umane care nu stiu ce inseamna respect fata de alt om, munca sau alte chestii pe care le face un om in viata de zi cu zi

| Holiday a răspuns:

S-a descoperit pe dracu. Nici macar un amarat de link catre "stirea" asta n-ai, sau mai probabil ti-e jena sa spui de unde ai preluat-o.
Mai trist e ca unii chiar comenteaza pe marginea "descoperirii" in loc sa iti dea ceea ce ai cautat, adica hohote de ras pentru ineptiile debitate.

| Idris explică (pentru Holiday):

Pai ce link sa dau daca aceasta informatie am aflat-o de la TV, lovindu-ma de ea fara sa vreau.

| Holiday a răspuns (pentru Idris):

"Pai ce link sa dau daca aceasta informatie am aflat-o de la TV, lovindu-ma de ea fara sa vreau."

Mai taci naibii din gura cu "am vazut la TV", ce ai scris tu e copy-paste dupa site-ul ala de l-am pus aici, ca de exemplu:

"Interesant e faptul că la acea conferinţă au fost prezenţi şi doi "fanatici evoluţionişti", care a doua zi au zburat imediat în apropierea râului Paluxy şi cu o bară de fier au căutat dovada pentru a o distruge! Halal oameni de ştiinţă!"

Ba, dar spiridusul ala al tau ridicol, pentru minciuni nu-ti taie nasu`? laughing
Te faci dracului de ras pe aici.

| Holiday a răspuns:

Uite si sursa de un ai luat tampenia:
http://www.lovendal.ro/......ne-de-ani/

Pentru ceilalti, mai cititi de elucrubatii sustine ala pe acel site ca sa va dati seama cam despre ce vorbim.
Uite un exemplu di zecile de acolo.
http://www.lovendal.ro/......t-in-1977/

Vad ca nu sunt singurul care are cunostinta despre cele scrise. Uite ca acele informatii apar si pe site-uri nu sunt inventii ale mele.

"Vad ca nu sunt singurul care are cunostinta despre cele scrise. Uite ca acele informatii apar si pe site-uri nu sunt inventii ale mele."

Da mah, apar pe site-uri unde si Elvis inca traieste...cam de pe genul asta de site-uri sunt informatiile pe care le vehiculezi pe aici.

| cristimihailov a răspuns:

Auzi, o intrebare:

Daca Dumnezeul tau a creat extraterestrii?

Ca asta se pare ca da cu lipsa la carticica sfanta.

Cand va apare primul extraterestru, si ar trebui sa existe undeva in universul asta practic infinit, sa te vad cum dai din colt in colt sa vezi cum iti actualizezi carticica.

Ca pe vremea pe cand a foat scrisa... nu erau nici avioane, nici taxiuri. Ea a ramas neschimbata din jurul anului 300 daca zici de biblie, si cateva sute de ani mai tarziu, daca vorbesti de cartea sfanta a islamului.

Banuiesc ca vor apare niste paragrafe necunoscute noua acum sa rezolve si aceasta problema. O sa se regaseasca oroginile undeva prin india pentru nivama sau cum se cheama farfuria aia zburatoare din vechile scrieri sanscrite.

Dar tu... nu ai decat sa traiesti pe pamant si sa continui sa te iei de atei.

Nu uita ce scrie tot in cartea ta (oricare ar fi ea): dragostea de aproape te purifica.

Asa ca ai respectul cerut de carte, si daca eu cred in zeul sireturilor de pantof... respecta-mi credinta.

Oare eu sau tu, care suntem spalati pe creier? (Daca imi raspunzi ca eu, mai gandeste-te pana cand iti iese cealalta varianta, in mod corect de altfel).

| Idris explică (pentru cristimihailov):

Carticica pe care eu ma bazez nu are nici o lipsa si tot ceea ce trebuie stiut si luat in seama este mentionat. Ca exista extraterestrii sau nu, asta nu imi impiedica cu nimic credinta mea si Quranul nici nu infirma existenta lor nici nu afirma existenta lor. Posibil sa fie posibil sa nu, nu imi schimba cu nimic scopul pentru care am fost creat. De mai bine de 1400 de ani in Quran nici nu au aparut paragrafe nici nu s-au sters ramanand cuvantul lui Allah neschimbat. Referitor la a respecta credinta ta, ti-o respect atata timp cat nu ti-o etalezi si o faci pe grozavul venind sa imi dai mie in cap cu ceea ce crezi tu, fiind dealtfel fals orice in afara de Islam care este adevarul pur. Iata diferenta dintre mine un musulman si tine care cred ca esti ateu dupa cele spuse. Diferenta se vede din ultima fraza pe care ai spus-o.

"Oare eu sau tu, care suntem spalati pe creier? (Daca imi raspunzi ca eu, mai gandeste-te pana cand iti iese cealalta varianta, in mod corect de altfel)." - Desi eu nu am spus de tine ca esti spalat pe creier, te-ai grabit sa tragi concluzia ca eu voi zice ca esti spalat pe creier afirmand ca varianta corecta si anume ca eu sunt cel spalat va reiesi dupa ce ma voi mai gandi. Acestea sunt diferentele care se fac.Eu nu te-am jignit si am discutat in jurul a celor pe care tu le crezi nimic inventat de mine si nimic scornit asa cum scornesti tu cand spui de carti incomplete si paragrafe. etc.

"Iar dacă vă îndoiți de cele pe care le-am pogorât Robului Nostru [Muhammed], aduceți o Sură asemenea lui [a Quranului] și chemați martorii voștrii ce afară de Allah, dacă sunteți sinceri!" [Quran Surah Baqarah 2:23]

| cristimihailov a răspuns (pentru Idris):

Scuze. Ai dreptate. Iti respect credinta.

Sper ca si tu o sa imi respecti opinia ca din punctul meu de vedere te inseli, mai multe trasee ajung in varful muntelui.

Al tau e cel pe care scrie allah. Pe al meu scrie Dumnezeu.

Nu ma lua ca singurul adevar e Allah. Ca nu ai fost pe la Fumnezeu suficient de mult sa iti dai cu opinia.

Dar repet, asta e opinia mea personala si ma astept sa mi-o respecti.

Spune: "O, voi, necredinciosi!
Eu nu ador ceea ce adorati
Si nici voi nu adorati ceea ce ador eu.
Nici adorarea mea nu este asemeni adorarii voastre,
Si nici adorarea voastra nu este asemenea adorarii mele!
Voi aveti religia voastra, iar eu am religia mea!"

[Qur'an Surah Kafirun 109:1-6]

Aham. Si totusi, ca m-ai facit curios, care este smecheria cu cele 99 de virgine?

Profetul Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) a spus ca locuitorii Paradisului vor avea 72 de sotii. E vorba de 72 de virgine nu 99.

Auzi... de ce cat o herghelie de camile? Ma refer la cele 72 de sotii virgine.

Dreptul femeii e putin diferit fata de religia mea.

As prefera sa nu fac parte din religia ta. M-am invatat cu optiunile care sunt in religia mea. Lipsa lor, precum cele din religia ta, ma cam incomodeaza.

Banuiesc ca si tu esti asa, dar pe invers. Te rog pe cat posibil incearca sa eviti fraza aia obositoare cu pacea si binecuvantarea). Ca nu o sa iti placa daca iti bag si eu crucea in scris la fiecare idee principala.

Nu am inteles nimic din ce ai spus. Dreptul femeii in Islam e diferit fata de religia ta, pentru ca noi respectam femeia si ii ridicam statulul ei. Ai dreptate cand spui ca e diferit. Despre lipsa caror optiuni din religia mea vorbesti? Despre fraza (Pacea si binecuvantarea...) nu o bag cum ai baga tu crucea din prostie. Exista un hadith in care spune ca blestemul lui Allah va cadea asupra aceluia care pomeneste numele unui profet si nu trimite binecuvantari asupra lui. De aceea la pomenirea numelui unui profet se trimit, salutari, binecuvantari si pace.

Acel hadith a fost dat de catre cine?

De catre Profetul Muhammed (Salallahu alayhi wa salam)

| sublime89 a răspuns:

Lasa-ma sa ghicesc: ai citit asta pe un site creationist. Nu stiu cat timp o sa va mai legati de treaba asta cu dinozaurii. Nu intelegeti nimic despre ei, dar continuati sa vorbiti prostii. In primul rand, nu, niciun studiu stiintific si nicio dovada nu va demonstra faptul ca dinozaurii au trait pana acum cateva mii de ani. Asta e un basm, si ar trebui sa va intre bine in cap. Si-n al doilea rand, nu stiu daca ati auzit, dar dinozaurii nu au fost singurele animale preistorice care au existat pe planeta asta. Cand o sa vad o intrebare pusa de un creationist in care sa vorbeasca despre trilobiti, de exemplu? Sau despre Megalodon? Asta arata incultura voastra. Ati auzit si voi de dinozauri, si acum sunteti obsedati de asta. E penibil.
Pentru educatia ta: https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_evolutionary_history_of_life
https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_dinosaurs

| Idris explică (pentru sublime89):

Daca vorbind despre dinozauri denota incultura, atunci acceptarea doar anumitor informatii si respingerea asa cum faceti voi, ateii, ce denota? Iti zic eu: IGNORANTA!

| sublime89 a răspuns (pentru Idris):

Tu inca mai ai de invatat ce e aia o dovada stiintifica, si ce e aia o sursa credibila. Pana la urma, asta are de invatat orice creationist.

| drutzix a răspuns:

Stiinta nu se ocupa cu distrugerea dovezilor, asta e treaba fanaticilor religiosi si ghici cine a facut descoperirea?
Niste creationisti, aceeasi idioti care spun ca pamantul are aproximativ 6000 de ani laughing
Plus ca nu ai dovedit nimic din ce ai spus.

| Idris explică (pentru drutzix):

Nu am dovedit eu nimic din ce am spus pentru ca am vazut informatia la TV. Insa utilizatorul Holiday a lasat un link pe aici ca a gasit pe un site despre ceea ce am zis eu.

| CatalinVictor1985 a răspuns:

Tu chiar crezi ca astia stiu ca dinozaurii au disparut acum 65 milioane de ani cand ei nu stiu ce s-a intamplat cu exactitate acum 3 sau 4 mii de ani. Fa diferenta cat e de la 4 mii de ani pana la 65 milioane. 4000 - 65.000.000 e diferenta ingrozitor de mare. Astia mint la fel cum minte biserica de peste 2000 de ani. Daca astia stiau ce s-a intamplat acum 10-20 de mii ani eram mult mai bine in majoritatea domeniilor decat suntem in ziua de azi. Suntem oameni si ne folosi creierul doar la 5% - 10% din potential pentru ca asa am fost programati sau datorita mediului in care traim iar la intrebarea asta poate sa raspunda cei care ne-a creat si ma refer la cei care ne-au pus pe acest pamant nu la parintii nostri

Spui ca am fost programati, insa eu te intreb de cine am fost programati. Totusi sustii ca "cei ce ne-a creat" (dupa cum te exprimi tu) ne-au programat asa. Desi crezi intr-o divinitate si ca am fost creati, cu toate astea il respingi pe Allah. Cum se face asta, chiar nu pot sa imi explic.

Pentru ca nu am eu treaba cu allah pentru ca sunt nascut in Romania si sunt crestin ortodox. Dar sincer am o varsta si nu mai cred nici in dumnezeu. in iisus stiu ca a existat dar nu ma intereseaza pastele sau craciunul decat personal cu familia nu imi arde de iisus. Eu cred ca am fost creati de cineva care ne-a lasat sa ne inmultim pe acest pamant ei venind de pe alte planete( daca esti citit iti vei da seama ca in mai multe locuri de pe aceasta planeta au fost gasite in pesteri desene cu nave spatiale) Ei ori sunt stramosii nostri ori au o tehnologie foarte avansata si ne-au creat in laborator dar un lucru sigur iti spun pe noi ne-au creat mai multi nu a fost unul singur si nimeni nu poate sa ma convinga de acest lucru. De aici si chestia cu programatul. Din cauza asta nu putem creierul sa-l folosim la un nivel mult mai ridicat si am fost lasati pe acest pamant cu un scop dar care este acela ramane de vazut pentru alte vremuri in care noi cu siguranta nu vom mai trai sau vom fi reincarnati in alta vietate. Cred si in reincarnare pentru ca spiritul nostru nu moare asa usor cum cred unii. Stiinta cu care am fost facuti este una extraordinara iar corpul uman are lucruri extrem de uimitoare si este plin de mistere. Dar pentru o discutie interesanta ar trebui sa ne punem mintea la contributie din ce am citit in viata noastra si ai sa-mi dai dreptate atunci cand spun despre cum a fost omul creat

Poti sa imi scrii despre cu crezi tu ca a fost omul creat. Sunt dispus sa purtam o discutie civilizata. Imi poti scrie un mesaj privat.

Răspuns utilizator avertizat
| FuriaGogoasei a răspuns:

Eu cand spun recent ma refer la ziua de ieri, nu la acum 30milenii. Oricum, ce dovedeste faptul ca dinozaurii au trait acum 33.000 ani si nu acum 65milioane?

| cristimihailov a răspuns (pentru FuriaGogoasei):

Ii iese gresit si lui. Ca asta inseamna ca Dumnezeu a creat si dinozaurii.

Si ghici problema mare: cum sa ii recunoasca din biblie/coran? Pt el toti dinozaurii mai mari sunt elefantii. Stau sa ma intreb cu ce vor fii asemuiti aia carnivori... poate cu strutii laughing

| Idris explică (pentru FuriaGogoasei):

Un corn de dinozaur descoperit in regiunea Dawson din statul Montana, Sua, dateaza ca avand aproximativ 33.000 de ani vechime si nu 65 de milioane. Oricum, 33.000 este mai recent decat 65 mil. Nu-i asa?

| Ecaterina2016 a răspuns:

Medicina este o știință dacă faci tu așa mișto de știință te rog când o sa te îmbolnăvești grav sa nu te duci la spital ci la catedrala mântuirii neamului... de prosti ignoranți. Oricum draga arogant limitat, te asigur ca pământul asta nu a fost creat acum 2000 de ani sau 6000 de ani cu crezi tu. Autosuficienta este mama involuție adică și a ta.

| Idris explică (pentru Ecaterina2016):

Eu nu am facut misto de stiinta si nici de medicina. Daca din ce am scris atat ai fost capabila sa intelegi imi e mila de tine. De unde ai tras tu concluzia ca eu cred ca pamantul are 2000, 6000, sau nșpe mii de ani? Si din nou ma trimiti la catedrala mantuirii neamului... Care catedrala, care mantuire si care neam? Daca tot iti plac citatele, iata unul care ti se potriveste: "Ignoranţa este fiica lenei." - Arthur Schopenhauer

| Ecaterina2016 a răspuns (pentru Idris):

În afară de citate copy paste de pe Google nu cred ca știi. În fata unui monitor mulți sunt "genii" așa ca tine. Ești simpatic happy mă distreaza cei ca tine frustrați și agresivi. Religiile au fost create sa manipuleze masele prin frica și îndobitocire. Nu te chinui sa îmi răspunzi fa "educatie" altora laughing

| Idris explică (pentru Ecaterina2016):

"Nu te chinui sa îmi răspunzi" big grin Foarte amuzant. Nu cumva ai mancat un "i" de la chinui? O, tu, cea care te vezi un geniu. Eu ti-am dat un citat copy-paste pentru ca am vazut ca iti plac citatele. Cumva tu ai inventat vreun citat si il spui la altii? Sau am sustinut ca eu sunt autorul citatului care ti l-am dat? Ce e rau in a cita de pe google cu copy-paste? Departe e de mine frustrarea despre care vorbesti si care se regaseste in comportamentul tau si in modul in care vorbesti.

| antineutrino a răspuns:

Ai şi linkuri către publicaţii de ştiinţă pentru afirmaţiile expuse, sau le-ai citit pe de pe tabloide?

| Idris explică (pentru antineutrino):

Sigur ca sunt publicatii. Cauta si vei gasi. Daca vei recunoaste sursa bineinteles, ceea ce imi e greu sa cred. happy

| antineutrino a răspuns:

Să înţeleg că cel care a deschis subiectul nu doreşte să ne "lumineze" şi pe noi cu citarea surselor sale de inspiraţie. Or fi doar cele de natură divină?
Îmi pare ciudat cum ipocriţii pot să stea în faţa tastaturii unui calculator, a cărui funcţionare se bazează pe legile mecanicii cuantice şi în acelaşi timp să susţină ca adevărate şi reale miturile şi poveştile unui popor oarecare, mituri ce nu sunt nici măcar autentice, ci împrumutate din zoroastrism (o altă religie) şi modificate de-a lungul timpului pentru a se adapta evoluţiei civilizatiei!
Spor la pupat de moaşte!

Daca nu esti capabil sa cauti ceva pe internet nu este problema mea. Eu am facut o afirmatie, verifica informatia. Vrei sa iti arat tot eu ceea ce ratacesti? Nicidecum. Cauta si vei gasi. Ceea ce am spus sunt declaratii ale unor profesori precum Dr. Don Patton, Thomas Kuhn, Mary Schweitzer si altii cu care te mai cunosti tu. laughing

| BogdanMx a răspuns:

Adevaratii savanti sunt sfintii. Ei vindecau boli pe care stiinta din epoca lor nu le puteau vindeca pe loc. Inviau mortii si faceau fel si fel de minuni. Toate cu prin putere dumnezeiasca. Dar deoarece in lumea asta predomina minciuna iar adevarul este ascuns de la oameni, normal ca unii se bazeaza numai pe niste simple presupuneri. Acuma logic, daca e sa o luam cu paranoia, cum stie un om de acum ca osul gasit pe pamant este al unui dinozaur care a trait 100 de milioane de ani inainte? Nu exista un aparat sau vreo alta forma de a dovedi vechimea osului. Sunt doar presupuneri.

Sigur, fiecare este liber sa creada ce vrea, numai ca in clipa mortii multi vor vedea ca au trait in minciuna. happy

| Holiday a răspuns (pentru BogdanMx):

" Nu exista un aparat sau vreo alta forma de a dovedi vechimea osului. "

Pe bune? E nasol cand habar n-ai macar ce se poate face si ce nu, dar iti dai cu parerea. Exista chiar mai multe tipuri de datare.

| BogdanMx a răspuns (pentru Holiday):

Explica-mi te rog tehnologia prin care un aparat poate sa ghiceasca vechimea unui os? laughing) Nu iti dai seama ca sunt simple estimari eronate? Nu ai cum sa dovedesti vechimea unui os, sub nici o forma.

Exista multe tipuri de datare este adevarat. Insa pe unele care se potrivesc cu ceea ce credeti voi le sustineti, iar pe altele care contrazic ceea ce vor credeti le respingeti. Despre asta a lasat un user aici un link. Tare schimbatori sunteti.

De unde stii ca cel care a scris articolul pe acel site nu a vazut exact acelasi lucru pe care l-am vazut eu? Cred ca doar ne-am potrivit la cele relatate. Chiar am salvat acel link care mi l-ai trimis si voi da peste nas cu el ateilor de cate ori va fi nevoie si cineva imi va cere link. Ca voi respingeti unele surse si le acceptati pe altele este altceva. Nu e nici o minciuna, vezi cu ochii tai. Insa asa cum ma asteptam vei cauta alte minciuni pentru a te mintii singur cu ele in continuare, persinstand astfel in ratacire.

Chiar te rog sa dai link-ul ala, macar sa stie toti de unde "te informezi".

Ti-am zis de prima oara ca de fapt ti-e si tie rusine sa spui unde ai gasit prostia. Mai ales ca daca te uiti ce mai scrie tembelul ala pe acolo poti constata cam ce parere are despre sipiridusul tau. E fanul altui spiridus.

Bogdane, de ce nu cauti tu "cum se face datarea" si ai sa vezi. Pana la urma, pot accepta si ca esti prea tembel sa intelegi, dar macar incearca.

De ce ma trimiti sa caut cand tu ai putea sa ma luminezi si sa imi explici? laughing) E mai usor sa insulti, da stiu.

Sincer, nu stau sa-ti explic pentru ca stiu ca e pierdere de timp. Sa incerci sa explici ceva unora care nu pot/nu vor sa inteleaga e prostie. Deci, cum spuneam, daca esti interesat pune mana si munceste.

| Idris explică (pentru BogdanMx):

Nu are unde sa te trimita, pentru ca daca te-ar trimite acolo de unde isi ia el informatia, ti-ai da seama ca e o aberatie. Insa el se minte cu acele informatii persistand in ratacire.

De ce mi-ar fi rusine sa arat o chestiune pe care voi, ateii va bazati? Voua ar trebui sa va fie rusine de asemenea aberatii. Tot o tragi cu linkul ala, si cu site-ul acela. Am vazut ce mai e scris pe acolo si nici nu ma incalzeste, nici nu ma raceste. Eu am vazut la TV, intamplator. Apoi am primit linkul de la tine si am vazut coincidenta. Nu mai conteaza cine de unde a scris, conteaza ca este scris si documentat un fapt care da peste cap tot ceea ce creadeati voi pana acum, insa voi ignorati total, asa cum am mai zis. Ce va convine acceptati si ce nu, respingeti. Cum sunt unii care scriu si sustin o prostie, asa sunt unii si altii care sustin o alta prostie si dezbaterile astea vor fi pana in Ziua Judecatii. De aceea nu sunteti nici unii nici altii demni de incredere. Cu mine sau fara mine, Islamul va creste, iar cu tine sau fara tine, ateismul va fi ca pana acum, intr-un colt si va fi o mana de oameni abatuta de la calea cea dreapta.

"conteaza ca este scris si documentat un fapt care da peste cap tot ceea ce creadeati voi pana acum, insa voi ignorati total, asa cum am mai zis."

E documentat pe naiba. Nu e demna de incredere aia nici cat un articol de tabloid.

"Islamul va creste, iar cu tine sau fara tine, ateismul va fi ca pana acum, intr-un colt si va fi o mana de oameni abatuta de la calea cea dreapta."

Mhm, de aia va dati de ceasul mortii si nu stiti ce dracu aberatii sa mai inventati ca sunteti pe val...Dar inteleg frustrarea ta, dupa o viata petrecuta sperand la cai verzi pe pereti e nasol sa constati ca ti-ai pierdut timpul cu prostii si ca nu primesti nimic.

Probelma este ca nu ai cum sa dovedesti. laughing Nici tu nu stii de ce crezi ceea ce crezi. In fine. laughing

Care e mai frustrat dintre noi? Eu care sunt sigur ca Allah nu isi va incalca promisiunea si tot ceea ce s-a intamplat pana acum asa cum El a spus, se va intampla si de acum in colo, sau tu care te lupti cu convingeri gresite interioare, iar dupa o viata petrecuta gandind ca stramosul tau este un animal, la prima dovada ce iti anuleaza teoria pe care te bazezi, constientizezi eroarea grava si ratacirea in care te afli.

Culmea, tu. Probabil "siguranta" ta ca acel spiridus pe care tu il numesti Alah exista si iti va da tie ceva te face sa fi asa.
Hai ca sa incheiem discutia asta fara subiect pana la urma, spiridusii, inclusiv al tau sunt creati de oameni si folositi in interesul unora in detrimentul credulilor. Ei nu exista, e simplu, dar cum copiii cred in Mos Craciun pentru ca le convine, la fel si voi, credeti in cai verzi pe pereti pentru ca sperati niste chestii. Existenta spiridusului tau e infirmata in zeci de moduri, dar pentru unii nu conteaza realitatea daca asta inseamna sa piarda o iluzie. Sunteti exact ca un copil care afla ca Mos Craciun nu exista.

"Exista un hadith in care spune ca blestemul lui Allah va cadea asupra aceluia care pomeneste numele unui profet si nu trimite binecuvantari asupra lui."

Da, exista spalarea pe creier. Repetarea la infinit a unor lucruri poate face pe cineva sa ajunga sa le creada ca fiind reale.

| doctorandus a răspuns (pentru Holiday):

Ce-a inteles el din Kuhn: paradigmele sunt arbitrare, se schimba dupa cum bate vantul, iar in stiinta dovezile nu conteaza.

| Yngridy a răspuns:

In sfarsit cineva cu care am ce vorbi! Sunt cu totul de aceeasi parere cu tine. Nu inteleg de unde scot ei miliardele alea de ani când de la Facerea Lumii nu sun decat 7524 de ani (in 5508 s-a nascut Hristos).
Se face același lucru ca și cu crearea Universului. Spun ei că prin acel „Bing-Bang" s-a facut totul. Este imposibil!
Dacă cercetătorii ar crede in Hristos s-ar rezolva o mulțime de „mistere" : dispariția dinozaurilor (asta s-a întâmplat la potop, dar ei spun cu totul altceva), cum s-a creeat viața, evoluția omului (de fapt Darwin a conceput doar o teorie pe care acum cercetatorii o iau drept bază, neluând in considerare si cealalta „teorie" cea a Facerii Lumii de către Dumnezeu. Câți dintre noi știm că pe patul de moarte Darwin a spus că îi pare rău că oamenii nu au înțeles ceea ce el a vrut de fapt să spună prin așa zisa teorie?)
Of... si ar mai fi o mulțime de alte lucruri ce contrazic spusele oamenilor de știință, dar suntem orbi și nu vedem decât ceea ce ni se impune să învățăm încă din clasele mici...

| antineutrino a răspuns (pentru Yngridy):

După care calendar s-au calculat cei 7524 ani de la "facerea lumii"? Ai măcar idee când a fost adoptat calendarul gregorian? Google-it!
Cunoşti cum este elaborată o teorie ştiinţifică şi prin ce se deosebeşte ea de o poveste? Vei avea o mare decepţie când o să afli că nici Moş Crăciun nu există!

1) Nu stiu despre care 7524 de ani de la facerea lumii vorbesti
2) Nu am treaba nici cu calendarul gregorian. Google-it Hijri Calendar
3) Cunoastem cu sunt elaborate "teoriile stiintifice"
4) Eu nu am crezzut niciodata in existenta lui Mos Craciun

PS: Daca raspunzi, raspunde pe subiect. Daca nu abtine-te.

Yngridy, Darwin a conceput o teorie care este sustinuta doar de "preotii" pseudo-stiintei, deoarece stiinta adevarata nu ii da nici o sansa acelei teorii, ea fiind nula din start.

| drutzix a răspuns (pentru Yngridy):

Dar cine ti-a zis tie ca este imposibil ca universul sa apara prin Big-Bang?
Ai doctorat in fizica?
O teorie ca sa intelegi si tu reprezinta cel mai mare rang pe care il poate atinge o idee. Daca ceva este numit o teorie in stiinta inseamna ca are deja dovezi care o sprijin. Exemple de teorii: Teoria evolutiei prin selectie naturala, Teoria gravitatiei, Teoria germenilor.
Ti-a zis tie Isus ca lui Darwin a spus asta pe patul de moarte?

Ghici ce 'persoana inteligenta' biblia spune ca spiritele rele ne fac bolnavi si ca daca avem credinta ne vom face bine. ar trebui sa aruncam pe geam teoria germenilor si sa trimitem bolnavii in biserici?

| Yngridy a răspuns:

Doar când eram bebe credeam in mos craciun. Nu cred nici in iepuras nici in alte prostii din astea.
Apropo, eu sunt Crestina (Ortodoxă). Voi de unde stiti ca Mahomed s-a nascut in anul 570? Asa stim si noi ca de la Facerea Lumii (http://www.crestinortodox.ro/......9465.html) sunt atâția ani.

Conducãtorul Profeților, Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) s-a nãscut într-o dimineaþã de luni, nouã Rabi’al Awwal (a3-a luna din calendarul islamic) în al patruzecilea an de domnie al lui Chosroes (Kisra), adicã pe 22 aprilie 571 e.n., potrivit învãtatului Muhammed Sulaiman Al-Mansourpuri si astrologului Mahmud Pasa. Viata Profetului (alayhi salat wa salam) este foarte bine documentata atat de istorici musulmani cat si nemusulmani si nu este nici un dubiu privitor la data de nastere a Profetului si a celor intamplate, fapte relatate exact de catre istorici.