| Steregoi a întrebat:

Oamenii necredincioși ies in strada. Ei așteaptă ca omul sa le dea si nu Dumnezeu. Când nu le convine ceva ies in strada. Omul e incapabil sa stabilească singur dreptatea. Ce spuneți?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ca iti isi bati joc de dumnezeu, dumnezeu propune sa fi omorat cu pietre apoi sa fi ars de viu si cenusa ta sa fie arsa in desert ca sa scoatem raul din jurul nostru

| Steregoi explică (pentru RAY):

Cum imi bat joc de Dumnezeu?

| RAY a răspuns (pentru Steregoi):

Citeste vt despre blasfemie

Răspuns utilizator avertizat
| mentholinks a răspuns:

Oamenii sunt capabili sa stabileasca dreptatea dar multi nu vor fiind corupti. Sa am eu o fractiune din puterea lui Dumnezeu sa vezi ce dreptate fac imediat.

| Steregoi explică (pentru mentholinks):

Omul nu poate defini singur ce este dreptatea daramite sa o mai si stabileasca.

| mentholinks a răspuns (pentru Steregoi):

Daca tu nu poti sa-ti dai seama ce este drept si ce nu asta nu inseamna ca toti oamenii sunt ca tine. Tu te simti inferior si vrei sa ne demonstrezi ca suntem la fel sau ce?

| Steregoi explică (pentru mentholinks):

Egal.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Cand legile sunt nedrepte, cred si eu.

| Steregoi explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Notiunea de dreptate este peste om sau orice guvernare umana. Asta arata ca dreptatea este o lege legata de ceva personal sau de ceva ce este o persoana precum Dumnezeu si care este mai presus de orice fel de guvernare umana. Legile nedrepte nu dainuie in timp ce legile drepte sunt vesnice. Dreptatea nu a evoluat. Dreptatea de acum este aceeasi cu dreptatea din 4000 ien. Legile fizice nu au evoluat. Daca legile fizice ar fi evoluat ideea conform careia "universul are o vechime de 13 miliarde de ani" nu are niciun fundament pentru ca premisa e ca legile fizice nu au evoluat. Ca de exemplu viteza luminii daca ar fi fost mai mare sau mai mica sau daca nu ar fi o constanta s-ar duce dracului toate calculele cercetatorilor. La fel s-ar duce dracului orice fel de legislatie. Sau daca timpul de injumatatire nu ar fi fost la fel ca acum pentru un anumit element atunci s-ar duce naibii orice calcul de datare a rocilor sau a fosilelor. Legile sunt mai presus de materie. Acest fapt arata ca legile nu sunt determinate sau cauzate de materie ci sunt cauzate sau sunt rezultatul unui legiuitor vesnic fara inceput si fara sfarsit precum Dumnezeu.

| Steregoi explică:

Dovedeste.