| SaveTheNature a întrebat:

Oare cat de rau este sa traiesti fara Dumnezeu in inima ta? sa il negi? Sa traiesti in intuneric? in rautate? in negare?
Oare cat de rau este sa fii al nimanui abandonat intre oamenii rai.
Sa fii macinat de propriile tale ganduri autodistructive?
Oare cat de rau este sa fii orb sa nu vezi,si sa fii surd si sa nu auzi?
Oare cat de rau este sa nu simti dragostea si protectia lui Dumnezeu,si sa te bucuri de prezenta Lui ?
Oare cat de rau este sa nu ai cui sa-i multumesti pentru tot ce se intampla,si sa ceri ajutor in incumpanare?
Oare cat de rau este sa te cufunzi in minciuna? sa-i iei numele in zadar,si sa porti o piatra dupa tine a negarii toata viata?
Oare cat de rau este sa nu ai Tata ceresc spre care sa iti indrepti privirea atunci cand cei de langa tine te rapun cu rautatea lor?
Oare cat de rau este cand toata viata te lupti cu oamenii ,apeland la rautate ,si raspunzand cu rautate la rautate?
Oare cat de rau este sa nu crezi?
Oare cat de rau este sa traiesti degeaba,si sa mori degeaba?
Oare cat de rau este ca scopul vietii tale se incheie odata cu ea?
Oare cat de rau este sa traiesti in haosul asta fara sa iei o pauza sublima alaturi de Dumnezeu?
Stiu- e foarte rau. Si zi de zi te droghezi cu morfina ta -cu minciuna. Dar in timp aceasta morfina nu isi va mai face efectul. Si in timp aceasta negare va durea,caci doare sa fii singur,sa traiesti in intuneric,si sa fii al nimanui. Pentru ca atunci cand va sosi clipa nu te vor mai salva nici prietenii ,nici familia,nici prietenii,nici banii,nici inteligenta,nici tu? Nimic nu te va mai salva.

13 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Oare cât de rău e să te descurci singur? Când ai nevoie de ajutor să nu te rogi și să-i ceri unei ființe care există, să nu mulțumești decât celor care te-au ajutat în mod real și să te bazezi pe protecția persoanelor care există. Dacă mă întrebi pe mine, e perfect, îmi merge chiar perfect.
Mie mi se pare trist să ai impresia că un tip din cer e singura ființă căreia îi pasă de tine și fără el ești singur, trăiești în întuneric și ești al nimănui. Cine crede asta are nevoie de un psiholog și eventual niște anti-depresive puternice.

Răspuns utilizator avertizat
| Raniia a răspuns:

Omul realizeaza lucrari mari cu inteligenta pe care i-a dat-o Dumnezeu.Omul vorbeste cu placere despre performantele sale uimitoare in domeniul stiintei, al tehnicii si al culturii.Dar grav este faptul ca omul nu poate sterge niciun pacat din viata sa. Oricat de bun si de cinstit ar fi-desigur in proprii lui ochi si ai celor de o seama cu el-nu poate schimba cu nimic trecutul sau.Cuvintele usuratice care i-au iesit din gura,nu mai pot fi retrase; multe fapte de care se rusineaza,nu mai pot fi sterse cu nimic, multe ganduri pe care nu le-a incredintat nimanui, sunt cunoscute de Dumnezeu.Atunci omul trebuie sa-si pun intrebarea: Ce pot face cu o astfel de povara? Cum sa-L intalnesc pe Dumnezeu?

Apache
| Apache a răspuns:

Oare cat de greu ti-a venit sa scrii toata chestia asta?

| muffy1 a răspuns:

Lansand partea cucredinta, ca nu are rost, de ce ma caracterizezi? nici nu stii cum ma cheama, si hei, de tot o luam asa, nu stii cum ii cheama si ce fac pe nici un ateu de pe site. dar cumva stii ca avem ganduri autodstructive, stii ca suntem oameni rai, orbi si tot ce ai zis.
wow, nu ma vedeam asa, dar se pare ca asa sunt, pentru ca tu, unu care nu ma cunoaste deloc, ma judeca din perspectiva unei idei pe care o are in cap, cum ca ar exista forte mistice. nici macar ipocrizie nu mai e ce ai facut tu acum, e ceva abject de acu, insultator, si pana la urma rasist, ca tu crezi deci esti bun, eu nu cred deci sunt om rau.
bai poate asa o fi, suntem oameni rai, da cred ca toti de aici ce nu cred ar prefera sa arda in iad decat sa stea in rai cu asemenea ca tine, si sa creada in un zeu distructiv nemilos si imoral cum aveti voi.

| TheDarkEmpire a răspuns:

Too long, didn't read!

| ateu123 a răspuns:

Oare cat de ignorant poti fi sa vezi ca nu exista si sa crezi in el,sa crezi ca doar zeul tau e real din miliardele de divintati,sasi duci copilu de mic la biserica sai vb de moarte,sa bagi frica in propiu copil,cat de ignorant poti fi fata de stiinta si culmea te folosesti de ea, cat de ignorant poti fi daca cineva isi spune ceva tu sal contrazici prin versete, cat de ignorant poti fi sa spui ca omul e din lut cand si un copil de 7 ani isi da seama ca nu e asa, si inca multe daca ar fi sa scriu tot ar trebui sa scriu o carte ignoranta crestinilor

| ateu123 a răspuns:

Ai fost tu in rai sa si ca este o judecata? de ce afirmi daca nu pori dovedi asta nu-i ipocrizie? stiinta a demonstrat teoria evolutiei, big bang ca a exista fara vreo interventie divina ma intreb unde e zeul tau in afara stiinteti banuiesc ca in ea nu o gasim cat de rebut mintal ai fi miai da dreptate

| alabalaportocala2011 a răspuns:

Interesantă postare, dar tu crezi cea ce ai scris, poate morfina îți este ție administrată, de Daniel și de gașca lui de atei, care nu au nici o treabă cu Dumnezeu sau cu adevărul.

Oricum nu există păcatul adamic, ( păcatul adamic este o minciună a prelaților spre a parazita cât mai eficient masele de oameni.)

Oricum Dumnezeu ne vrea pe toți oamenii cunoscători și creatori și de aia tu greșești, că îți auto-administrezi aiurea „morfina asta", care îți micșorează capacitatea de gândire corectă.

| Biscuiti a răspuns:

Dumnezeu ne da indirect incredere in noi, sa presupunem ca El nu exista, totusi noi ne rugam lui, si atunci cand ne rugam Lui, spre xemplu suntem intr-un necaz si noi il rugam sa ne ajute, prin rugaciunea catre El capatam incredere in noi si trecem mai usor peste necazuri.

| sfântaSmecta a răspuns:

Prea multă Smecta, fiule.

| ireFUTABILx2x a răspuns:

Lasa-ne prietene sa traim noi fara "dragostea" si "ajutorul" lui. Spune-mi si mie ce intelegi tu prin "pauza sublima alaturi de D-zeu?".Tot ce ai scris tu aici sunt ineptii si stereotipii bagate fortat pe gat populatiei.Ce scrii tu aici sunt texte din astea penibile ce le intalnesti in mare parte in cartile de clasa a 2-a. Daca am ales sa nu "fim alaturi de D-zeu" inseamna ca avem motive bine intemeiate, eu cred ca avem RATIUNE, ca refuzam sa urmam instinctul de turma si sa "credem fara sa cercetam". Credinta voastra e foarte dubioasa...

| Neurofunk a răspuns:

"Prostii mor pentru ideile celor destepti,
Si nu exista in lume oameni 100% corecti." Cheloo