Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii,
1Cor 15.50; Gal 5.21; Efes 5.5; 1Tim 1.9; Evr 12.14; Evr 13.4; Apoc 22.15;
10 nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.
11 Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru.
Exista o vorba in popor: "sa faci ce zice popa, nu ce face" asa ca are/au scuza.
Ma de ce esti fraier? noi stim ce spui tu,si cunoastem ca in vremurile astea avem parte de preoti cu slava desarta.dar si cine crede cu adevarat va cauta, pe aceia care sant drepti, in munti, in manastiri, in crapaturile pamantului.cum acceptam? uite asa pur si simplu,studiind biblia si din pacate incalcand cuvantul Domnului la fel ca voi,incercand sa pacatuim cat mai putin,si mergand inainte cu ale noastre cu ale lumii nadajduind si sperand in iertare si viata vesnica la fel cum sperati si voi in inexstenta Domnului si vesnicul neant.dar varianta noasdtra imi pare mai atragatoare fiindca, nu ca sant eu crestin, dar toate cilivizatiile si religiile spera intr-o viata vesnica,in cele din urma,ca e rai, nirvana, vesnicele plaiuri ale vanatorii, gradina lui allah infiderent cum so numi, o prefer alternativei voastre.asta nu ma impiedica sa traiec cum vreau EU,sa hotarasc Cum vreau EU,si sa fac ce vreau EU.dar crestinismul ortodox,este o cale,un mod de viata,urmat mai mult sau mai putin,in care sant si prosti,si destepti,si credinciosi si pacatosi,si oricum mai vrei tu sa-i numesti fistecare cu crucea lui,dar parte a celuiasi trup. unele mai de cinste, altele de mai putina cinste, dar la fel de necesare utile, fiindca asa a fost gandit fiecare, de cel ce a creat.
Ce este gandirea? Oare poate ea exista avand in vedere ca nu se vede si nimeni nu poate spune cu certitudine ca exista?
Vezi ca exagerezi penibil de mult, nu toti asa zisi popi sunt la fel, astia corupti de care vorbesti probabil sunt asa de prosti incat cred ca e cool sa faca si ei ce fac politicienii. Sunt si preoti buni nu sunt chiar toti corupti, sa nu generalizam.
Nu stiu.Depinde de fiecare.Cateodata ma amuz si eu cand vad unii asa zisi credinciosi ca delireaza, insa lasa-i in treaba lor si fii tu mai bun.
LisaJulie întreabă: