Tu ai auzit despre ingaduinta crestina? In Biblie scrie bine este sa nu mananci carne, dar cine mananca sa nu judece pe cel ce nu mananca, si invers.Noi suntem mantuiti prin har prin credinta in Domnul Isus.
NU!
Si fac pariu ca nici Dumnezeu nu a auzit, pentru ca nu a dat nicio dispensa de incalcare a Legii!
Nu stiu cine va mantuieste pe voi pentru ca singurul mantuitor este Dumnezeu ...si asta o spune chiar el aici:
11. Eu, Eu sunt Domnul şi nu este izbăvitor afară de Mine!
Si El izbaveste numai pe cei a caror fapte nu incalca grav Legea!
(caci pentru pacatele mici exista posibilitatea spalarii pacatelor prin sacrificii).
Deci nu stiu cine iti da tie mantuire si prin ce har...pentru ca Dumnezeu a spus altfel, si doar nu ai pretentia sa pun cuvintele tale mai presus de cele ale lui Dumnezeu!
Altu caruia nu ii da nimeni dreptate si s-a apucat sa si-o proclame, poate i se face cuiva mila de el sa il aprobe?
Apoi :
Vezi bre @soimos ca ai uitat sa pomenesti de taiatul imprejur.
Apoi :
Cit despre purcelul balan si soriciul lui foarte bun la gust,hai bre sa fim seriosi,noi nu ne ducem la templu sa sacrificam porcul
Sarmalutele de porc in foi de varza se topesc in gura si noi le mai stropim cu putina tuica,sa nu uitam si cana de pamint plina cu vin care "inveseleste sufletul "
Apoi :
Nu duce tu grija mintuirii noastre ca nu am venit sa cerem parerea ta.
Apoi :
Tu spui pe acolo "Crestinismul ca religie cere incalcarea legilor lui Dumnezeu, adica a Dumnezeului lui Moise pe care si crestinii si-l revendica?"
Apoi :
Asta sa o crezi tu, eu zic sa citesti despre Sf Treime (Tatal, Fiul si Sf Duh)
Apoi :
Poate nu ai auzit "Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului? "
Apoi :
De la Domnul a fost aceasta si este lucru minunat in ochii nostri»? De aceea va spun ca imparatia lui Dumnezeu se va lua de la voi si se va da neamului care va face roadele ei.
Apoi :
Vezi ca nu esti greu de cap si ai priceput si tu ceva
Daca ai imprsia ca postez pentru aberati ca tine, te inseli foarte mult!
Eu postez doar pentru tinerii spalati la minte carora le functioneaza creierul si nu gandesc cu fundul asa cum faci tu!
Acesta este si motivul pentru care scot in evidenta minciuna voastra cu care vreti sa ii prostiti si aberati si pe altii
Soimos explică (pentru Urzi23):
Daca ai imprsia ca postez pentru aberati ca tine, te inseli foarte mult!
Eu postez doar pentru tinerii spalati la minte carora le functioneaza creierul si nu gandesc cu fundul asa cum faci tu!
Acesta este si motivul pentru care scot in evidenta minciuna voastra cu care vreti sa ii prostiti si aberati si pe altii
Urzi23 in dialog cu evreul @soimos
Tu bati cimpii,ce vina am eu ca stramosii tai evrei au facut numai rele, Poti sa sari tu cu gura mare pina cazi in c,, Tu nu ai spus nimic tu doar bati cimpii
Apoi :
Tu spui "Eu postez doar pentru tinerii spalati la minte,,,,"
Apoi :
Orb pe orb de se vor calauzi vor cadea in groapa, deoarece tu nu ai nimic in cap si nu ai cum invata pe altii
Dacă nu ai cât de cât noțiuni despre primul și al 2-lea legământ le poți încurca. După jertfa Domnului Isus, nu mai suntem sub lege, ci sub Har:
'' Romani 6:14 Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har. ''
'' Romani 6:15 Ce urmează de aici? Să păcătuim pentru că nu mai suntem sub Lege, ci sub har? Nicidecum.''
'' Galateni 5:18 Dacă sunteţi călăuziţi de Duhul, nu sunteţi sub Lege.''
'' Romani 7:6 Dar acum, am fost izbăviţi de Lege şi suntem morţi faţă de Legea aceasta care ne ţinea robi, pentru ca să slujim lui Dumnezeu într-un duh nou, iar nu după vechea slovă.''
'' Efeseni 2:8 Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.''.
Cine ține lege, înlătură automat jertfa Domnului Isus și cu ocazia asta înlătură și posibilitatea mântuirii. Biblia spune:
'' Ioan 14:6 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.''
'' Faptele apostolilor 4:12 În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.''.
Asta nu înseamnă că nu mai există legea. Legea există, dar nu ea te mântuiești așa cum era în V.T. ci acum suntem mântuiți prin Har. Cât despre lege, Dumnezeu a spus:
'' Evrei 10:16 „Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în inimile lor şi le voi scrie în mintea lor ''.
>Dacă nu ai cât de cât noțiuni despre primul și al 2-lea legământ le poți încurca. După jertfa Domnului Isus, nu mai suntem sub lege, ci sub Har:<
Nu exista nici-un legamant in afara de acela pe care l-a facut Avram cu Dumnezeu!
Isus nu este Dumnezeu pentru ca el este asa doar prin Treime si nu exista nicio dovada precum ca Dumnezeu sau profetii vorbesc despre Treime, si dupa vorbele unor analfabeti cioflingari nu te poti lua mai ales intr-o problema atat de importanta ca asta!
Care Har ...cumva ala venit de la Diavol?
Sau tu nu stii ca in religia lui Moise si a lui Yahwe nu exista Diavol, si ca Diavolul a aparut odata cu Isus si Noul Legamant?
Dacă tu crezi că-ți îmbogățești vocabularul folosind expresii din zone afectate de subcultură "analfabeti cioflingari " ok, e problema ta strict și personală, dar asta nu schimbă cu nimic adevărul, în plus eu am dat un răspuns civilizat, nu crezi?
Apropo, dacă tot ai vrut să-mi arăți numele " Yahwe ", scrie-l corect, cel putin " YHWH ", o " țâră " de studiu am făcut și eu.
Mai exact: În ebraică scrisă din vechime nu avea vocale. Astfel, numele " original " al Dumnezeului legământului era scris în 4 litere; iod, heh, vav și heh. Dar scribii evrei au înserat vocale din Adonia, cuvântul ebraic pentru " Domnul ", între cele 4 consoane, obținând astfel un nume al Lui Dumnezeu care putea fi pronunțat " Yahowa ". Când acest cuvânt a fost latinizat, în jurul anului 1270 d. H, " Y " a devenit " J " și " W " a devenit " V ". Astfel a intrat în uzul comun cuvântul " Jehovah ".
Dacă mai ai și alte nelămuriri, te ajut cu plăcere.
Haide omule tu vrei sa asculte de ce le zice Dumnezeu in vechiul testament? daca ar face asta dracu ne ia pe toti mai ales ca acolo, crima, violul si sclavia sunt permise ba si incurajate.
1) Dumnezeu nu zice nimic in VT, ci ceea ce spune, o face in Tanach!
2) Nu esti tu in masura sa apreciezi daca Legea lui Dumnezeu este buna sau Nu, pentru ca tu nu esti deasupra lui Dumnezeu sau macar egalul Lui!
Daca nu iti convine ce scrie Dumnezeu in Tanach, nu ai decat sa citesti Coranul, ca doar aia este ultima sfanta scriptura a lui Dumnezeu!
Cum adica nu am dreptul?
http://calinutz.vestic.ro/......d-sclavie/
Pai linkuri din astea catre aceasta tema gasesti si pe forumul meu
http://forum-anti-christi.forumers.ro!
dar eu vorbeam din p de v al unui ateu, ci am pus o problema pentru crestinii care au impresia ca ajung in Rai kkndu-se pe Legea lui Dumnezeu
Soimos explică (pentru DomineRex):
,,,,,,,,,
dar eu vorbeam din p de v al unui ateu, ci am pus o problema pentru crestinii care au impresia ca ajung in Rai kkndu-se pe Legea lui Dumnezeu
Urzi23 in dialog :
Poate ai chiorit dar tu nu vorbesti din punctul de vedere al unui ateu, tu vorbesti din punctul de vedere al unui evreu.
Apoi :
Aici este marea diferenta si se vede superioritatea Crestinilor
>ici este marea diferenta si se vede superioritatea Crestinilor<
Aici se vede mai ales prostia ta!
Eu ca ateu lucrez cu "materialul clientului" iar voi crestinii ati furat materialul de la evrei, si i-ati schimbat doar eticheta, asa ca voi vedeti doar materialul vostru si ala furat, pe cane eu ca ateu am detasarea sa vad clar toata scena biblica a lui Yahwe!
Soimos explică (pentru DomineRex):
1) Dumnezeu nu zice nimic in VT, ci ceea ce spune, o face in Tanach!
2) Nu esti tu in masura sa apreciezi daca Legea lui Dumnezeu este buna sau Nu, pentru ca tu nu esti deasupra lui Dumnezeu sau macar egalul Lui!
Daca nu iti convine ce scrie Dumnezeu in Tanach, nu ai decat sa citesti Coranul, ca doar aia este ultima sfanta scriptura a lui Dumnezeu!
Urzi23 in dialog :
Ia uite ce repede il pune @soimos cu botul pe labe pe @DomineRex " Nu esti tu in masura sa apreciezi daca Legea lui Dumnezeu este buna sau Nu, pentru ca tu nu esti deasupra lui Dumnezeu sau macar egalul Lui!"
Apoi :
De coane @DomineRex daca nu te duce mintea nu te bagi cu un evreu scuze ateu care rupe lantul
Apoi :
Vezi la ce este bun sa cunosti Dumnezeiestile Scripturi, ca te face de c,,,, evreul scuze ateul
Aloooo ai incurcat borcanele tu ca evreu scuze ateu, lucrezi cu materialul clientului Uite asta este clientul tau "si s-a sculat satana impotriva lui,,,,," sa il pupi in bot.
Apoi :
@soimos spune " iar voi crestinii ati furat materialul de la evrei,,,"
Noi Crestinii suntem cei alesi "Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului? "
Apoi :
Pot sa fluiere a paguba evreii pina nu mai pot "De aceea va spun ca imparatia lui Dumnezeu se va lua de la voi si se va da neamului care va face roadele ei."
Apoi :
Carel poteca tu nu ai nimic de spus tu doar bati cimpii.
E pai ce sa facem biblia spune ca toate animalele au fost salvate numai ca nu stiu ce s-a intamplat cu dinozaurii, iar asta e cea mai buna explicatie.
Oamenii, CRED fara cercetari profunde! Si il iubesc pe Dumnezeu tot fara cercetari profunde. Merg la Biserica si se roaga din DRAGOSTE pentru Dumnezeu.
Majoritatea oamenilor cred si il Iubesc pe Dumnezeu fara sa isi puna aceasta intrebare( si nu fac rau deloc)
Insa atunci cand cercetezi si ajungi la alta concluzie iti poti schimba religia(e mai usor sa cada cerul si Pamantul decat o sloava din Legea lui Dumnezeu). Insa daca cercetarile ajung la concluzia ca Dumnezeu nu exista,si astfel poti trai dupa propiile principii(fiind homosexual de ex) Sau culcanduu-te cu iubita prietenului tau,sau furand etc.(deja ai cercetat degeaba)
Vezi tu, unii cerceteaza mult ca sa creada, si sa-i invete si pe celilalti sa creada.
Altii cred pur si ismplu pentru ca asta simt
Unii studiaza, dar studiaza si cerceteaza(exact unde nu trebuie), si ajung sa devina atei.
Cel mai presus sunt cei care inteleg sI respecta Legile lui Dumnezeu.
Copii
> Si il iubesc pe Dumnezeu tot fara cercetari profunde. <
Sa inteleg ca religia crestina se bazeaza pe credinta a proasta?
Poi cum spune ca-L iubesti pe Dumnezeu daca nu te intereseza nimic despre El nici ceea ce iti cere El, ca sa-i urmezi legea?
Si culmea culmilor ne stiind nimic despre El si incalcandu-i inconstient Legea mai ai pretentia nerusinata sa ajungi in Rai.
Poi ce e harababura asta? S-a prostit lumea sau ce?
De ce crezi in Biblie si nu in Coran?
De ce incerci sa complic lucrurile cand sunt Atat de SIMPLE?
"E mai usor sa cada"cerul" si "pamantul" decat o frantura de sloava din LEGE.
Stii ce spune LEGEA?
1.Sa-l iubesti pe Dumnezeu din toata inima dint tot sufletul, cu tot cugetul si puterea ta!
2.Si pe aproapele ca pe tine insuti!(acestea 2 vor ramane pururi)
Si acum stii ce poti face ca Om sa-i poti arata lui Dumnezeu ca il iubesti pe El, si pe semeni. Restul sunt doar critici...
Trebuie sa adaugi inca ceva nu numai crestinii dar CRESTINII POCAITI! Pocainta e singura sansa pentru a ajunge in rai fara pocainta nu te mai numi crestin! Trebuie sa ne caim de pacate ca prin Singele Lui Isus sterge orce pacat orice crima cit de mare sa fie el sterge tot iar Dumnezeu ne iarta! Si va spun cu toata dragostea si mila Pocaitivaaaa trebuie sa intelegeti ca fara Pocainta iertare nu-i! Iarashi va spun ca fapta buna e doar Pocainta! Cum spune Ioan Botezatorul : Pocaitiva pentru ca imparatia cerurilor este aproape!
>Pocainta e singura sansa pentru a ajunge in rai fara pocainta nu te mai numi crestin<
Ai vreo dovada biblica in care Dumnezeu sa scuteasca pocaitii de la respectarea Legii?
Tu esti taiat imprejur asa cum cere Legea?
Sau cum iti inchipui ca Dumnezeu va va primi ir Rai daca nu ii urmati legamantul?
Sa nu-mi vi cu Noul Legamant pentru ca ala l-ati facut voi crestinii cu Diavolul
Dumnezeu a facut doar un singur legamant si uite ce mai zice la asta:
Maleahi 3:6 „Căci Eu Sunt Domnul, Eu nu Mă schimb!
Sau crezi ca a luat-o razna si a innebunit si doar asa de nebun cum era totusi s-a schimbat si astfel si-a incalcat cuvantul dat mai sus?
Primiţi-l pe cel slab în credinţă fără a-i judeca opiniile. 2 De fapt, unul crede că poate să mănânce de toate, însă cel slab mănâncă numai legume. 3 Cine mănâncă să nu-l dispreţuiască pe cel care nu mănâncă, iar cel care nu mănâncă să nu-l judece pe cel care mănâncă pentru că Dumnezeu l-a primit. 4 Cine eşti tu ca să-l judeci pe servitorul altuia? De stă în picioare sau de cade, îl priveşte pe stăpânul său. Dar va sta în picioare pentru că stăpânul îl poate face să stea. 5 Unul consideră o zi mai importantă decât alta, altul consideră toate zilele [egale]. Fiecare să rămână liniştit în convingerea lui.
Soimos explică (pentru Toluk19):
,,,,,,,,,,,,,,,, Maleahi 3:6 „Căci Eu Sunt Domnul, Eu nu Mă schimb!
Urzi23 in dialog :
Legamintul cu Avram
Gen 12:3,,,, şi se vor binecuvânta întru tine toate neamurile pământului
Apoi :
Legamantul mozaic - facut cu evreii aflati in drum dinspre Egipt spre tara promisa (Exod 20:1 - 31:18). Expus pe larg in cartea Exodul si amintit in numeroase alte parti ale Vechiului Testament, legamantul mozaic stabileste principiile care guverneaza relatia dintre Dumnezeu si poporul Israel. Este un legamant conditionat, care prevede ca, in cazul in care Israelul va asculta si va implini Legea, Dumnezeu il va binecuvanta, iar in eventualitatea neascultarii, Dumnezeu il va pedepsi si-l va disciplina (Deut. 28; Ier. 30:11).
Apoi :
Ieremia 31:31-33, Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legământ nou. Nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinţii lor, în ziua când i-am apucat de mână să-i scot din ţara Egiptului, legământ pe care l-au călcat, măcar că aveam drepturi de soţ asupra lor, zice Domnul. Ci iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu.
Apoi :
Cu cine face Dumnezeu noul legamint?
"Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului "
Apoi :
"De la Domnul a fost aceasta si este lucru minunat in ochii nostri»? De aceea va spun ca imparatia lui Dumnezeu se va lua de la voi si se va da neamului care va face roadele ei."
Apoi :
Vrei nu vrei tot Crestinii sunt "piatra din capul unghiului "
Apoi :
Te intrebi cine sunt evreii? uite ce spune Gamaliel :"Luati aminte ce vreti sa faceti cu acesti oameni... Feriti-va de acesti oameni si lasati-i, caci daca aceasta lucrare (a lor) este de la oameni, se va nimici. Iar daca este de la Dumnezeu, nu veti putea sa-i nimiciti, ca nu cumva sa va aliati si luptatori impotriva lui Dumnezeu"
Primitil pe Isus ca Domn si Mintuitor in inima voastra si pocaitiva de pacatele voastre (si alele mele)! Pocainta e intoarcerea la Dumnezeu ca sa ne caim de pacatele noastre! Noi avem in Dar Harul Lui Dumnezeu in care in el este POCAINTA,CREDINTA,FRICA DE DUMNEZEU, MINTUIREA, MILA DUMNEZEULUI FATA DE NOI! SHI nu eu va indemn dar Dumnezeu ne INDEAMNA SA NE POCAIM in intotdeauna! La ziua judecatii ca fi prea tirziu!
Nu crestinismul incalca legile lui Dumnezeu!
Noi, oamenii care ne consideram crestini le incalcam. Daca noi ne consideram crestini si incalcam legea asta nu inseamna ca religia Crestinismul cere incalcarea legilor.
Si numai un singur Om este fara de pacat!
La ziua Judecatii te vei cai ca ai fost ateu! Intoarcete La Dumnezeu si Pocaiestete!
Eu am vazut pildele lui isus, tu macar respecti ce scrie acolo im dai mie sfaturi
Iarta-ma dar tu incurci treburile!
Alea sunt la musulmani dupa ce i s-a intamplat lui mohamed!
Era in desert si avea cu el carne de porc si i s-a stricat si de atunci la ei e lege sa nu se manace porc
Dumnezeu a zis: Poti sa mananci din toti pomi dar din acela nu.