Dacă tu crezi că-ți îmbogățești vocabularul folosind expresii din zone afectate de subcultură "analfabeti cioflingari " ok, e problema ta strict și personală, dar asta nu schimbă cu nimic adevărul, în plus eu am dat un răspuns civilizat, nu crezi?
Apropo, dacă tot ai vrut să-mi arăți numele " Yahwe ", scrie-l corect, cel putin " YHWH ", o " țâră " de studiu am făcut și eu.
Mai exact: În ebraică scrisă din vechime nu avea vocale. Astfel, numele " original " al Dumnezeului legământului era scris în 4 litere; iod, heh, vav și heh. Dar scribii evrei au înserat vocale din Adonia, cuvântul ebraic pentru " Domnul ", între cele 4 consoane, obținând astfel un nume al Lui Dumnezeu care putea fi pronunțat " Yahowa ". Când acest cuvânt a fost latinizat, în jurul anului 1270 d. H, " Y " a devenit " J " și " W " a devenit " V ". Astfel a intrat în uzul comun cuvântul " Jehovah ".
Dacă mai ai și alte nelămuriri, te ajut cu plăcere.
De ce incerci sa complic lucrurile cand sunt Atat de SIMPLE?
"E mai usor sa cada"cerul" si "pamantul" decat o frantura de sloava din LEGE.
Stii ce spune LEGEA?
1.Sa-l iubesti pe Dumnezeu din toata inima dint tot sufletul, cu tot cugetul si puterea ta!
2.Si pe aproapele ca pe tine insuti!(acestea 2 vor ramane pururi)
Si acum stii ce poti face ca Om sa-i poti arata lui Dumnezeu ca il iubesti pe El, si pe semeni. Restul sunt doar critici...
Eu am vazut pildele lui isus, tu macar respecti ce scrie acolo im dai mie sfaturi