Sexul nu e o nevoie primara. Doar un dobitoc obsedat poate gandi asa ceva
Nu stiu sigur daca sunt muritor. Sa vedem.
Incerci tu ceva ca sa testezi ipoteza. Daca functioneaza sa-mi zici si mie. Multumesc!
Am incercat mai demult ceva. Am avut succes.
Nu cred ca a fost prea eficient ceea ce ai incercat. Nu vreau sa incerc si eu si sa rada restul de mine ca nu am fost in stare.
In primul rand hai sa vorbim despre această ideologie cu privire la originile noastre. Viața pe pamant nu a inceput in niciun caz dintr.o data cu ajutorul fortelor unui personaj numit Dumnezeu. Asta e clar! Stiinta a dovedit.o, continua sa o dovedeasca, iar spre deosebire de alte teorii pe care le claseaza ca posibile, teoria cu privire la evoluția noastra si stadiile sale sunt puternic argumentate si dovedite cu dovezi palpabile, de la monumente antice create de toate punctele de evolutie pana la ramasitele umane din toate timpurile care au un ADN si un aspect asemanator. Ce.a mai mare dovada consta chiar in biologia noastra. Corpul uman are 100.000 de miliarde de celule. În fiecare celulă există un nucleu care conţine genomul uman compus din 46 de cromozomi care deţin informaţiile necesare construirii şi funcţionării corpului uman. Fiecare cromozom este de fapt un lanţ ADN de formă spiralată. Cromozomii sunt compuşi din combinaţii (numite nucleotide) ale celor 4 substanţe "de bază" denumite A, C, G şi T (adenină, citozină, guanină şi timină). Aceste nucleotide sunt aranjate în grupuri de gene (ale căror semnificaţii au fost descoperite de cercetători) şi care reprezintă 3 % din totalul materialului genetic uman. Restul de 97% este un gunoi genetic care au apartinut oamenilor din toate perioadele ale evolutiei noastre. Deocamdată partea asta de 97% nu a fost decodificata in intregime dar se crede cu foarte mare sanse de adevar ca ar contine genele antice ale noastre, adica constructia si functionarea noastra antica de la coada, mers pe 4 picioare pana la par des pe tot corpul si care din cauza evoluției noastre nu mai este utilizabil si prin urmare este un gunoi sau cum mie mi.ar place sa-i zic, un istoric al evoluției noastre.
Originile vietii au doua teorii pentru origine sa:
1. S.au format pe pamant prin Abiogeneza:
Abiogeneza este procesul natural prin care viața a apărut din materie nevie, cum ar fi compușii organici simpli. În timp ce detaliile acestui proces sunt încă necunoscute, ipoteza științifică prevalentă este că tranziția de la entități care nu trăiesc la entități vii nu a constat într-un singur eveniment, ci a fost un proces evolutiv de creștere a complexității care a presupus auto-replicarea moleculară, autoasamblare, autocataliză și apariția membranelor celulare.
2. S.au format prin Panspermie:
Panspermia este o ipoteză conform căreia viața care există în Univers se răspândește prin intermediul meteoriților, asteroizilor și al planetoizilor. Panspermia afirmă ca semințe de viață există peste tot în Univers și că viața pe Pământ (sau în altă parte) a început atunci când aceste semințe au ajuns aici, posibil aduse de un mic corp ceresc. Similar se fac cercetări dacă și viața de pe Pământ se poate răspândi mai departe în Univers prin aceiași metodă. Si din nou ma repet, in spațiul interstelar, gasim molecule care sunt "caramizile" vieții. Asa ca e simplu sa ajunga aceste molecule si pe alte planete. De exemplu, daca viata s-a format pe Marte, ar fi putut ajunge aici pe Pamant. L.ar fi contaminat si ar fi inceput si aici viata.
Cu aproape 3, 6 miliarde de ani în urma, Marte era o planetã calda, umeda, conditii similare Terrei de azi. Biologii cred ca fiindca Marte s-a racit mai repede decât alte planete, este posibil ca viața sa se fi dezvoltat acolo mai întâi. Marte este cel mai bun candidat pentru apariția vieții, la începuturile sistemului solar. Roci de pe Marte ajung aici mereu și acestea provin din ciocnirie lui Marte cu asteroizi sau comete. Si stim ca ar fi putut purta orice microorganism martian pe Terra. În august 1966, o echipa de oameni de stiinta au facut un anunt uluitor. Un meteorit marțian descoperit în Antarctica conținea urme de viata fosilizata. Roca de aproape 2 kg, numita ALH 84001, prezenta urme de globule de carbonați, excretate de microbii care erau vii pe Marte acum 3, 6 miliarde de ani. Pamantul nu mai era singur. Viata existase si exista si altundeva în univers. Deci aceasta contaminare incrucisata între Marte și Terra care acum 20 de ani era privita ca o banuiala absurda, acum este acceptata cam de toata comunitatea astro-biologilor. Astro-biologii care studiaza originea si evolutia vietii in univers, au imbratisat posibilitatea, ca viata de pe Pamant, sa fi inceput in spatiu. In fiecare secunda, peste tot in lume, in fiecare secunda pe un m² de teren cad din cer aprox. 800 de miliarde de bacterii provenind o mare parte din ei din spatiu. Deci aceste bacterii, unele dintre ele, pot sa supraviețuiesca si sa evolueze.
Hrana este orice substanță consumată pentru a oferi sprijin nutrițional unui organism. Alimentele sunt de obicei de origine vegetala, animala sau fungica si conțin substanțe nutritive esențiale, cum ar fi carbohidrați, grăsimi, proteine, vitamine sau minerale. Substanța este ingerată de un organism și asimilată de celulele organismului pentru a furniza energie, a menține viața sau a stimula creșterea. Diferite specii de animale au diferite comportamente de hrănire care satisfac nevoile metabolismelor lor unice, adesea evoluate pentru a umple o nișă ecologică specifică în contexte geografice specifice. Deci este important ca fiecare specie sa se hraneasca pentru a supraviețui. Orice proces din corp, bataile inimii, gandirea, văzul, absolut orice proces din corp are nevoie de energie iar pentru ca energia nu este infinita trebuie sa o preia din ceva. Hrana este soluția. Asta nu e singura problema, corpul nu are nevoie doar de energie. Au nevoie de cele menționate mai sus pentru a putea creste si dezvolta. Fara mancare o taietura nu ar mai putea fi vindecata de exemplu deoarece elementele chimice din corp ar fi limitate si s.ar epuiza la un moment dat.
Evolutia naturii se adapteaza oricărei situatii si găsește rezolvare pentru orice problema.
Respirația este un proces fiziologic fundamental prin care organismele realizează un schimb de oxigen și dioxid de carbon cu mediul înconjurător. O respirație completă include două faze distincte: inspirație, adică preluarea aerului (gazelor) din mediul înconjurător în organism, și expirație, prin care se elimină în afara organismului aerul folosit (uzat). Prin respirație, oxigenul (O2) din aerul inspirat ajunge la nivelul celulelor, iar dioxidul de carbon (CO2) rezultat este eliminat prin intermediul expirației. Nu uita, noi am evolut si ne.am nascut pe aceasta planeta. Asa cum noi ne nastem in aceasta tara si ne adaptăm la limba ei; la cultura ei; la credintele ei, asa si viata s-a adaptat la conditiile de pe Pamant din diferitele "lumi". In lumea subacvatica, pestii sau orice vietate de apa s.au nascut si au evoluat sub apa. Ele de ce nu respira ca noi aer curat? Pentru ca ele au evoluat sub apa iar pentru asta s.au adaptat la acele conditii pentru a putea trai. La fel am facut.o si noi. Este foarte simpla treaba. Fiintele extraterestre fi sigur ca si ele respira "oxigenul" lor, care cu siguranță este diferit fata de cel de pe Pamant.
Treaba cu temperatura este si mai simpla. Comform stiintei, planetele care sunt candidate la viata asa cum o stim noi este necesar sa se afle in zona numita Zonă locuibilă circumstelară.
Eate un termen astronomic, o regiune conditionată în spatiu, definită pe baza conditiilor de pe suprafața planetelor care se includ în această zonă. Astfel, acestea trebuie să fie apropiate de cele terestre, pentru a asigura existența apei în toate cele 3 stari de agregare ale sale. In consecinta, aceste planete și sateliti ar fi favorabili aparitiei vietii similare cu cea de pe Pamant. Asadar din moment ce planeta se afla in aceasta zona iar noi ne.am nascut si evoluat pe ea, este clar ca ne.am adaptat la aceste conditii. Sunt vietati chiar si pe această planeta care traiesc la temperaturi si presiuni diferite. Evolutia si natura cum am spus si m.ai devreme le.a rezolvat pe toate. Noi daca am fi mutati pe o planeta cu temperaturi minime de 100°C am murii, noi nu am evoluat si adaptat pentru o asa schimbare iar aceasta fiind atat mare si bruscă nu ne.am putea adapta la ea. Si o vietate care trăiește la temperaturi sa spunem de -80°C din Antarctica n.ar supraviețui in Africa la 50°C. Viata pe alte planete poate evolua diferit si se vor adapta la conditiile acelea. Nu neapărat trebuie sa fie temperaturile de pe aceata planeta. Viata poate evolua diferit fata de cum o stim noi. Iar pentru ei viata de pe Pamant ar putea fi mortala, fie ca vorbim de forme simple de viata sau de forme inteligente de viata, chiar mai inteligente decat noi.
Sexul.
Păsările, albinele, cimpanzeii, oamenii, o facem cu toții, dar puțini oameni își dau seama că reproducerea sexuală a evoluat mai întâi în creaturi foarte diferite de noi înșine. Chiar și pentru Darwin, tatăl evoluției, sexul era confuz. El a scris în 1862: „Nu știm nici măcar cauza finală a sexualității; de ce ființele noi ar trebui să fie produse prin unirea celor două elemente sexuale. Întregul subiect este încă ascuns în întuneric". Chiar și cu toată această diversitate mesmerică, toate organismele care se reproduc sexual urmează aceeași cale de bază pentru a face descendenți noi - doi membri ai aceleiași specii își combină ADN-ul pentru a produce un nou genom. Înainte ca sexul să evolueze, toată reproducerea se făcea asexual, ceea ce înseamnă practic prin diviziune celulară - un organism se desparte literalmente în jumătate pentru a forma două. Și apoi există și celelalte costuri evidente ale sexului. Îmbinarea unor bucăți de două genome separate necesită un alt tip de proces - un ou trebuie fertilizat. De asemenea, înseamnă că fiecare părinte își transmite doar jumătate din gene către descendenți. Părinții asexuali, în schimb, produc descendenți care sunt în esență copii de carbon ale lor, ceea ce sună ca o abordare mai bună pentru o lume în care ni se spune că genele noastre doresc în mod egoist să le garanteze supraviețuirea. Motivul naturii pentru a recurge la o asa optiune este inca incert. Dar cum știință inca este la inceput va veni si momentul cand vom stii cum si de ce.
Tot ce trebuie sa știm este ca totul face parte din evolutia și adaptarea noastra la mediile din care facem parte. Este vorba doar despre selecția naturala. Niciun Dumnezeu din rai nu a dat din degete si gata s-a facut totul. Nu este asa. Viata a evoluat si va evolua singura ori de cate ori va avea ocazia sa poată intretine reactii chimice stabile pentru structuri complexe sau simple de viață.
Bietul Darwin, e tatăl ateilor precum Avraam tatăl evreilor. Adevărul este ca Dumnezeu este Tatăl întregii Creații.
Uite o regulă sfanta: Inveti sa fi cine esti dezvatandu.te sa fi cine te.au invatat sa fi.
Nu imi spune mie care e adevărul absolut cant tu doar repeti si esti ce te.au invatat altii, respectiv prietenii, profesorii, familia si preotii. Tu n.ai experiment ceea ce spui, tu nu l.ai văzut pe Dumnezeu in fata ta ca sa poti sa.ti acorzi credite reale gandirii tale. Religiile sunt doar un set de dogme care le sunt impuse unora de la naștere și care ii afectează toată viața. Cei care se gândesc des la Dumnezeu îl văd pretutindeni, la fel e și cu minunile si semnele sale. De ce crezi că fiecare religie are minuni? Pentru ca ai face orice ca sa dovedești credinta ta chiar si sa te minti singura. Asa ca la intrebarea "ai experimentat tu divinitatea?" raspunul este un clar "nu". Este gândirea ta, asuma.ti ce gandesti din cauza conjunctiurilor tale si alege sa spui ca tu crezi in x si nu iti pasa de ce cred ceilalti. Nu stii cand maine se afla tot adevarul si realizezi ca ai trait intr-o minciuna. Asa ca nu mai forta tu pe nimeni sa creada in ceva ce tu crezi fara sa experimentezi si fara sa ai cunostinte complexe de stiinta asupra fenomenelor care se întâmplă pe Pamant si in univers. E mai usor sa spui ca x e facut de y doar pentru ca nu ii stii povestea.
De unde știi tu daca cineva a avut experiente cu Dumnezeu sau nu. Numai ca nu pot fi făcute in laborator. Dar nici ateii nu pot sa explice nimic din ce a spus Darwin. E teorie si nimic mai mult. In timp ce adevăratul creștin care e binecuvântat cu Duhul lui Dumnezeu si cu Daruri de la Duhul Sfânt face minuni care nu pot fi explicate de nimeni. Daca așteptați sa il găsiți pe Dumnezeu in experimente de laborator puteți aștepta la infinit, Dumnezeu se afla in om prin însăși viață omului care i-a fost data la naștere. Si nașterea este o creatie care numai Dumnezeu o poate face. Îmi place de Darwin ce spune mai sus in postarea ta, recunoaște ca nu stie si spera sa se poată afla. A murit fara sa afle, la fel fiecare generație de "urmași" ai lui Darwin, chiar daca au trecut de atunci sute de ani. Si va mai trece, dar nu atât de mult când il veți vedea pe Dumnezeu fara sa va așteptați. Voi il așteptați in eprubeta, in timp ce Dumnezeu are scaunul de domnie in ceruri (la plural) si Pământul așternutul picioarelor Lui.
Esti prea indoctrinata ca sa iti mai explic cateva. Ce sa faci cand asa iti indoapa familia, profesorii si preotii informatia. Daca te nasteai in India acum te inchinai la Buda si ii blamai pe Europeni. Esti prea înapoiată ca sa intelegi adevarul. Tu si cre(s)tinismul...doi inapoiati.
Am apreciat efortul tau de a aduce argumente în favoarea teoriei pe care o susții. ( Majoritatea celor de aici se pricep doar la "bla, bla știința, dar dacă îl întrebi ceva zice " dacă ai nevoie de dovezi - caută-le, mie nu-mi trebuie.")
E interesantă teoria conform căreia viața pe pământ ar fi fost "adusă". Totuși aceasta pare mai degrabă o recunoaștere a faptului că e imposibil apariția vieții accidental și de aceia se stăruie să plaseze acest eveniment undeva în altă parte.
Și cum ai menționat, înmulțirea sexuată este o problemă pentru evoluție. Nu are nici o logică trecerea de la divizare la "sex". Ar însemna că un organism să continue să se înmulțească prin divizare dar în același timp cu încetul să-și dezvolte organe sexuale.
Mi-ar lua prea mult timp sa scriu, dar să copii nu vreau, totuși mi-ar fi interesantă părerea ta ( eventual unele contraargumente) la acest articol.
https://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102010343
Dacă e posibil și la cel cel urmează...
Eu nu pot
In teorie da, in practica e imposibil
anonim_4396 întreabă:
Biggiesan întreabă: